Баба Слава беше №1, тя спаси света от верижна атомна реакция
Петричкият чешит, мъдрец и лечител Петър Баков е бил като син на най-големите и признати български феномени – Ванга и Славка Севрюкова. Пред “ШОУ” той за пръв път прави сравнение между двете, отричайки много от писанията на разни измислени изследователи, които дори не са ги виждали, както той самият твърди.

.........................
- Откъде познаваш Слава Севрюкова?
- Бех й комшия в София, когато следвах математика, и почти всеки ден бяхме заедно. Знам за нея това, което никой не знае. Дори синът й не го знае. Написал съм отделна книга за Слава Севрюкова - “Безграничието на Баба Слава”. Като я публикувам, некои ке припаднат.

- Що за феномен беше Севрюкова?
- Тя беше най-феноменалния човек, когото съм познавал.

Поне сто класи над Ванга.

Тази жена лекуваше от разстояние. “Сине, що е издумала, нарисувала или начертала Слава, ке се сбъдне”, казваше кера Вангелия. Ако Ванга беше детска учителка, Слава Севрюкова беше професорка. Тя ми казваше от какво се състоят електроните, на колко части се делят протоните и отделните други частици. Казваше ми какъв Космос представляват атомите, казваше ми за Вселените, казваше ми, че не сме сами. Синът й записваше. Когато говорехме, го карах да записва. Тя като умре обаче, го пребиха и му откраднаха тетрадките. Много хора си написаха после книгите от тия тетрадки, писаха се автори и съавтори...

- За Ванга всеки знае, че е лекувала, помагала е с билки и съвети. А Славка Севрюкова как лекуваше? Казваш от разстояние, как точно?
- Нямам предвид по телефона или на хиляди километри от болния. Тия неща ги твърдят само шарлатаните. Не мога да кажа как точно лекуваше, но седнеше ли болния срещу нея, а го барнеше, и готово. Тя беше нещо страшно бе, братче!

- Значи лекува с ръце?
- Не, не е това, не с ръце. Просто имам предвид, че седнеш ли срещу нея, докато си говорите и айде, чао, готов си, излекуван си. Не знам, но знам, че в нейния мозък живеят свръхмикроразумни същества. Да ти кажа, веднъж ме оперираха и по време на операцията се явиха тия същества. Такова обгрижване от извънземно почувствах, че... Оттогава никой не може да ми докаже, че сме сами.

Ванга също владееше други начини на лечение, но това не е известно, защото не знам на колко хора изобщо ги е прилагала. Един ден, както си говорим, изведнъж почувствах някакво блаженство - хем съм в унес, хем съм в съзнание. В тоя момент пазачът влезе да види защо толкова се бавим и се закова на вратата. Вкамени се от ужас. Защото точно в този момент кера

Вангелия си беше мушнала ръцете в корема ми и нещо ме оперираше ли, оперираше.

Нема болка, некаква радост чувствам. Разтворила ми е корема с двете си ръце, извадила е отвън вътрешностите ми и човърка ли, човърка, некак навътре, навътре, в най-дълбокото. В най-дълбокото. В най-тайното тайнство. Гледам я и не вервам, ама си е верно. Оперира ме. Чисти ме. Наистина я виждам как го прави. Само простенах: “Какво правиш, кера Вангелио? Каква е тази кръв по тебе. От мене ли тече?”. “А-а-а, нищо, нищо, Пеше. Свършвам вече. Недей да се месиш в Боговите дела. Само не се плаши. Не бой му се, леля. Айдеее, готово. Като нов си, Пеше!”, отвръща ми Ванга. Усещам страхотна лекота. Като в некакъв рай ме беше повдигнала и не бех на земята. Усещах се блажен... Направо чудо на чудесиите си беше, а Ванга викна на пазача: “Ти що зяпаш бре, ахмак! Марш, марш и да не съм те видела друг път така да нахлуваш, без да съм те извикала тук, защото ке ослепееш. Ке те прокуда отвсекъде, бре, алчна гнидо! Доносник с доносник мръсен! Проговориш ли, ке те парализирам, гюбре. Марш!” И го изгони. А човекът се строполи навън като талпа. Все си мислех, че сънувам, че не е истина. Но истина си беше. Кървех. Образува се некакъв белег, само за миг и на секундата изчезна...

- Вярно ли е, че двете феноменки са се срещали?
- Не, не се срещнаха. Защо да се срещат? Те телепатично си разменяха мисли.

- А вярно ли е, че в момента, в който умира Славка Севрюкова, си бил заедно с Ванга и тя изведнъж те пита: “Кой ден сме днес, бре Пеше?!”. „Днес сме 1991-во лето”, отговаряш ти, а пророчицата горчиво констатира: “Днес си отиде една голяма българка! Днес си отиде от този свят Света Славка Севрюкова”.
- Виж, това е вярно. Казвала ми го е.

- И следващия момент веднага е добавила: “Знаеш ли, Пеше, тя беше на 26-о ниво Богову! Тя беше много по-голема от мене, бре! Та тя излекува много повече люде отколкото аз”.
- Това не е съвсем точно цитирано и да ми го е казала. Друг път по друг повод Ванга ми е казвала, че самата тя е почти на 26-о ниво, а Баба Слава е много, много над него.
Обаче да знаеш, че тя спаси света от естествена верижна атомна реакция. Всичките ридове до село Долна Сушица, Мелнишко, което се казваше Златолист, са уран, оттам ги добиваха на буци и германци, и руснаци.

- Наистина ли съпругът на Слава Севрюкова е бил алкохолик като този на Ванга, и дори е лекуван безуспешно в клиниката в Суходол?
- Те са така по начало тези феноменки - нещастни са с мъжете, защото ги превъзхождат и те живеят в сянката им. Тия мъже рано или късно като виждат това, което става покрай тях, ги хваща уплах, бе, човек, и почват да искат да забравят. Ти какво искаш? - Да гледаш всеки ден един извънземен мозък, в който живеят тия свръхмикроразумни същества и да си стоиш така...

- При Славка Севрюкова ходеха ли големци, както при Ванга?
- Ходеха, ходеха. Откъде си написаха трудовете, ако не са ходили, а? Руснаците що беха там, а?

- Кои руснаци? От КГБ ли?
- Е кои руснаци!? Требва да ти кажа и имената ли?

А нека съм жив и аз още некоя година…

- Говореше ли Славка Севрюкова с мъртвите както Ванга?
- Не. Виж това не съм го чул. Иначе и тя пътуваше във времето и пространството.

- Някои познавачи имат резерви към Ванга. Те казват – тя говореше на такъв неразбираем диалект, беше такава неука и проста селска жена, която не е употребявала дори думи като “планета”, така че едва ли би могла да формулира що-годе сносно прочутите си пророчества, да не говорим за случаите с употреба на специфична терминология. При това положение как се разбираха при беседите си с Людмила Живкова?
- Разбираха се напълно. Представа немаш като се прегърнат, като забумкат. Аз лично съм присъствал. Неука, а!? От тази проста кьорава жена за пръв път чух думи като телепортиране, телепатия, и то преди много, много години. Никога не съм излъгал, защото не искам да си нося греха там, откъдето идвам.

- Защо Ванга стана много по-известна от Славка Севрюкова?
- Защото гледаше кой коя е е..л. Казваш, че била проста. Да, беше селска жена за тия, които я питаха по битови въпроси – изневерява ли ми или не, ще забогатея или няма да забогатея, кажи ми номерата на тотото и пр. Значи точно на тия така отговаряше на стар струмишки диалект, с малко думи и без много да се церемони.

- Искаш да кажеш, че така гледаше на простия народ?
- Ами да. Там беха тумби, тумби! Двете с Ванга имаха много допирни точки, но при Баба Слава немаше митинги, кючеци, оркестри, джинтири-минтири. Тая женичка беше самата скромност, беше се свила там, у познанието си, едно величие, което не мога да ти го опиша.

- Коя от двете беше по-голям феномен? Беше ли и Слава Севрюкова ясновидка?
- Каква ясновидка, бе! Тя е направо пратеник на Извънземието да ни отвори очите. И двете са живи, не са умрели...

- Тя е погребана в гробището до Бакърена фабрика, доколкото знам…
- Не съм бил на погребението й. Тя изчезна. Не отидох и на погребението на Ванга. Вместо това се качих на Тинкина поляна и й изпех една песен с мойте детски другарчета – тромпет, акордеон и мойта тарамбука. Записахме я, после касетката с песента я сложих в гроба й.

Едно интервю на Славей КОСТАДИНОВ