С Гала оставаме приятели, тя няма вина
Еленко Ангелов е психолог по образование, но отдавна не се занимава с традиционна наука, защото предпочита да разгадава тайните на медитацията, алтернативната медицина и уфологията. Преди половин година се прочу и като човекът, който направи първата групова медитация в ефир, целяща да намали броя на пътно-транспортните произшествия у нас. В резултат на това сводката на КАТ наистина се промени!

От новия сезон на предаването „На кафе” той реши да „замрази” участията си и рубриките, с които стана популярен сред масовата аудитория: „Теория и факти на конспирацията” и „ВИП преживяване” /като ВИП е съкращение на Вашето Извънредно Паранормално преживяване - б. а./. Какви са истинските причини за неговото отстраняване или отказване от ефир разберете от самия Еленко.

.......................................
- Здравей, Еленко. Къде се загуби, вече не те виждам в петъчните издания на предаването „На кафе”, защо? Казвал си ми, че обичаш Гала - да не би да си се скарал с нея и от този конфликт да е произтекло това обстоятелство?
- Откровен човек съм – казвам много неща. Каквото ми е на сърцето, това ми е и в устата. Наистина обичам Гала, как да не я обичаш – тя е уникално готин човек! Обичам и Деляна/Джуджи/, и Елица, и други хора от екипа, така, както обичам и съм допуснал в сърцето си малко приятели. С никой не съм се карал, не се карам или пък най-малкото се сърдя.

- Доколкото знам, в началото на есенния сезон не ти беше казано, че рубриката ти вече няма да бъде на дневен ред, даже ти планираше да започнеш с твой първи гост „златното момиче” Бианка Панова. Беше ли ти обяснено официално защо присъствието ти в предаването „На кафе” вече е нежелателно?
- Напротив – беше казано, че си продължаваме. В крайна сметка аз реших да „замразя” участията си и рубриките „Теория и факти на конспирацията” и „ВИП преживяване”…
Ситуацията е такава, че моят „проблем”, не зависи от Гала, продуцент или редактор на предаването на „На кафе”, а от по-по-горна инстанция. Става въпрос, че на този етап моите изисквания и виждания

как и какво е да си в такава голяма медия не съвпадат напълно с „главата на рибата”.

Нямам никакъв конфликт лично с екипа на „На кафе”.

- Смяташ ли, че все пак нещата с твоето присъствие в „На кафе” ще се урегулират в един момент и с медията ще намерите отново общ език?
- Ние имаме общ език, знаеш ли - може и пак да го кръстосаме. Аз ги смятам за мои приятели, защото винаги ми е приятно с екипа. Доколкото аз знам, няма конкретно решение, ситуацията е на стенд бай /на изчакване – б. а./...

- Предполагам, че на този етап вече имаш нови планове за популяризиране в телевизионния ефир на твоите идеи и знания по парапсихология и не само?
- Да, идеите за моите планове са вече в конкретни предложения към мен, делови срещи, обсъждания и договори с конкретни медийни хора, а и сериозни изкушения за работа в Чужденеция. В крайна сметка следствията до днес са, че или съм луд за връзване, изпреварил времето си с изискванията си, или всеки момент ще се състои.

- Разбрах, че дебютираш в ново амплоа - ще участваш в 6-и епизод на ситкома „Етажна собственост” под заглавие „Извънземното”. Ти ли си извънземното , или с твоите парапознания ще се пробваш да го „дресираш”?
- Приех с огромно удоволствие поканата от „ръководството” на „Етажа собственост” да се пробвам и вече снимахме. Знаеш, че няма как да ти издам от сюжета, но о`кей, за теб може – играх себе си! /смее се - б. а./

- Нещо забавно да разкажеш по време на снимките - с кои известни актьори си партнираше, беше ли забавно, а някакъв инцидент да е станал?
- Е, дори и професионалистите не минават с един-два дубъла, но пък съм благодарен на професионалистите от сериала, че проявиха търпение към сцените с мен, защото трябваше да съм сериозен с репликите си, а избухвах в смях.

- Имаше ли предвиден хонорар за актьорската ти изява, или беше на принципа за престижа и участието?
- Второто - за мен е чест и удоволствие!

- Знаеш ли, че скоро журналистът Жоро Неделчев написа, че няма по-тъп сериал по телевизията от този, а рубриката беше озаглавена „На дъното”?
- Това си е негово лично мнение, а ако става въпрос за онзи журналист Жоро, който бе „фактор” в българското издание на най-популярното мъжко списание – на мен, като ми омръзна от лансирането само на моми с огромни пластмасови цици, а и като не харесвам грешния размер - патешки устни, спрях да си го купувам и разлиствам.

- Кое е най-потресаващото нещо, което досега си чел за себе си в пресата? Преди време „някой” те беше окачествил, като... сатанист?!
- Сесил, на такива писачи им пожелавам все по-хубави любовници с имена, все завършващи на avi или jpeg и, разбира се,

здрава ръка в самотните нощи в сайтовете за възрастни

- Наближават изборите. Можеш ли да направиш кратки психологически портрети и прогнози за кандидатпрезидентските двойки? Имат ли шанс наистина такива кандидати като Светльо Витков, на когото ти симпатизираш, и Камелия Тодорова, разграничавам ги от Стефан Данаилов, защото той официално е в политиката от дълго време?

- Мога цял ден да слушам Камелия Тодорова, обичам я от малък, но шанс?! Дарбата й е да пее свободна като птица, а не да говори дирижирана в политическа клетка. Виж, народният певец Светльо Хиподилски е друга бира. Сигурен съм, визуализирам и желая достоен резултат на Светльо и Венци – резултатът ще е точен критерий в коя фаза на съня/потния кошмар е българският народ.
- Според теб като психология кой от кандидатите за президенти има най-голям шанс да спечели избирателите - чрез поведение, личностни качества, послания?
- О`кей, Сесил, знам, че искаш конкретни имена! Хората свикнаха и се пристрастиха към наглите лъжи на политиците, защитното им Его има голяма вероятност да избере поне да ги лъже някой, който го прави красиво и това му е професията – артистът професор Стефан Данаилов. Той е титулярът, а не Калфин.

Кой е Калфин и кой Стефан Делон?!

- Кой от тях най-много дразни и агресира хората и защо е възприел подобно анти-поведение за провокация към гласуващите?
- Не мога да си позволя сега да говоря от името на хората, за които всеки ден не се жалят стотици хиляди левове от партии и други законни банди, за да ги хипнотизират от медии и билбордове... Знам, че пак искаш от мен имена, и ще ти кажа мен лично кой ме дразни, но не чак да агресира. Това са Румен Христов и Емануил Йорданов от коалиция „Съюз на десните сили“ - взривяват ме с наглостта си и костовото си безочие, а на царистката Меглена Кунева й пожелавам да я прихване най-добре болестта „божественото мълчание” от патрона й - Осемстотника Симеон Борисов Фердинандов.

- Открехни нашите читатели и нещо за теб - нищо конкретно не знаем за личния ти живот?
- Имам си ГОДеница, защото е много ГОДна и я обичам, но за БРАКосъчетание сега да не чувам и дума. БРАКУВАНЕ и ГОДНОСТ - схванахте, нали?!

Едно интервю на Светлана Терзиева - СЕСИЛ