Некадърни доктори натровили музиканта, има шанс обаче да се излекува
През 1979 г. една от най-успешните музикални групи на социализма "Тоника СВ" е разформирована от държавата след скандално турне във Виетнам. Виновницата за това е Ева Найденова, позволила си да изрече "скверни думи срещу комунистическия режим". Ева има и персонална забрана да пее и да се изявява на сцена заради "отровния си език". Талантливата изпълнителка изпада в тежка депресия. От страх губи гласа си. Загубила смисъл и посока, избира да се оттегли. Ева се отказва от светското и влиза в женски метох. Човекът, който я вади от това състояние, е мъжът й - Гого Найденов. Грозноватият чаровник от "Тоника СВ", когото публиката с любов нарича Гого Магарето. Две години му трябват, за да й вдъхне сили и да я издърпа на повърхността.

Днес, 32 години по-късно, ролите са сменени. Спасител е тогавашната жертва Ева Найденова. Човекът, който се нуждае от кураж, е Гого. Вече година и половина той води битка с тежка болест. Денонощно над него бди вярната Ева.

Най-новото около звездното семейство е, че Гого, който сам се беше отписал от живота и искаше евтаназия, май ще се окаже действително със сгрешена диагноза. Доскорошната му присъда - латерална амиотрофична склероза /ЛАС/ бе поставена тук и потвърдена в клиника в Белгия, впоследствие потвърдена и във ВМА, но нищо чудно на легендарния певец да му е писано да надживее диагностиците си.

Борбата му с коварното заболяване е цяла епопея. Попгилдията организира голям концерт, за да събере средства за лечение. Ева води мъжа си в реномирани световни клиники и всички в един глас припяваха: склероза е, няма спасение, но не се отказвайте, борете се. Гого пробва различни методики и лекарства, някои от които едва не го убиха скоропостижно.

До този момент са похарчени 300 000 лв. за лечението на любимия изпълнител,

но ползата от скъпоструващите медикаменти и терапии бе почти нулева.
Откакто певецът се бори за живота си, съпругата му Ева е неотлъчно до него. Приближени до семейството споделят, че тя е съсипана. Прикован към инвалидната количка, Гого доскоро успявал да движи единствено пръстите на ръцете си, но по-страшното било, че осъзнавал какво е положението му и как преживяват неговото страдание хората около него. Жилавата му природа обаче не го предаде. Напук на очакванията на разни "светила" в медицината певецът почна да се изправя. Спасителят му не е някой академик, а обикновеният д-р Тошков.

"За да проходи като хората, трябва да му махнем тежките метали, защото той е пълен с различни тежки метали. Сега лечението му представлява процес на изчистване на организма, а не борба със склерозата. Гого има 3 процента над нормата олово. Отделно има 2,5 процента над нормата никел. Завишени са и стойностите на живака, арсена и оттам нататък – на цялата Менделеева таблица! Оказва се, че той е станал подобен на батерия!” - обяснява Ева.