Лекувах Слави, като му забивах игли
Д-р Чавдар Нинов е доктор по медицинска натуропатия, член на английската Кралска асоциация по акупунктура и на Интернационалната гилдия на натуропатичните иридолози.

Той е създател на революционната терапевтична система Миопунктура (Мускулно-периостална пунктура). Специализирал е в Китай, Япония, Канада, САЩ, Франция, Белгия, Англия, Бали-Индонезия и др...

У нас д-р Чавдар Нинов е познат най-вече като съпруг на „златното момиче” на художествената гимнастика Бианка Панова. В чужбина обаче е известен с друго - пред него са широко отворени вратите към кралски дворци, палатите на Силвио Берлускони и домовете на куп известни личности в бизнеса и спорта.

Специално за „ШОУ” д-р Нинов се съгласи да разкаже за трудностите, съпътствали го по света и у нас, за греховната му „забранена любов” с Бианка Панова, както и за революционния му световен метод “Миопунктура.”

..................................
- Д-р Нинов, какво представлява вашият революционен лечебен метод, наречен „Миопунктура”?
- Това е комплексна терапевтична система, нещо средно между ортопедичната акупунктура, известната в Америка биопунктура и някои хирургични микроинвазивни методи. Това направи възможно бързото и успешно лечение на синдроми и заболявания като дископатията и свързаните с нея радикулити и плексити, ранният стадий на дегенеративни заболявания като гоно- и коксартрозата, синдрома на карпалния тунел и много други...

- Нека да изясним за масовия читател и че това не е обикновена иглотерапия, а в основата на миопунктурата е залегнал методът на проф. Гън - личня лекар на Бил Гейтс.
- Да, проф. Гън беше мой ментор в Сеатъл и Ванкувър през 2002 година, но трябва да се даде дължимото и на Сириакс и Травъл – гиганти в ортопедията.

- Добре осведомени източници твърдят, че чрез този чудотворен метод сте изправили на крака личности като Берлускони, белгийския крал Албер II, известни футболисти от „Милан”, много артисти! Вярно ли е, какви бяха техните оплаквания, как подходихте към лечението им?
- По етични съображения не бих изпадал в подробности, но мога да спомена, че моя крал Алберт II (аз съм и белгиец (смее се - б. а.), страдаше от следоперативна невропатия – болезнена и инвалидизираща - с която се справихме за месец. Сеньор Берлускони имаше гръбначни проблеми, Джанет Джаксън страдаше от цервико-брахиален плексит, Мила Йовович - от главоболие, а играчи като Ван Бастен, Гулит, Масаро, Анчелоти, Вебер и други бяха постоянни жертви на множествен спортен травматизъм.

- Кои известни българи сте излекували и така да се каже - вдигнали на крака, чрез вашите лечебни методи?
- Много са... артисти, учени, спортисти, бизнесмени. Само за последните две години и половина през моята клиника са минали над 10 000 пациенти. Някои наистина са известни... (смее се - б. а.)

- Когато Бианка Панова взе участие в шоуто „Dansing Stars-2” през 2009 година, вие сте “оправил” зад кулисите Кристина Димитрова, Аксиния, Краси Радков... Помогнал сте и на Слави Трифонов, редуцирайки силната болка в крака му. Той обаче май се е уплашил от иглите и не е довърши терапията. Защо го пуснахте да избяга?
- Избягал не е точната дума. Когато две седмици след терапията го срещнах в „Зимния дворец” и го попитах къде е изчезнал, той ми отговори, че практически

вече няма болки и че не е мазохист да идва да го бодем без причина...

- Вашата съпруга, „златното момиче”, Бианка Панова ли е вашето главно рекламно лице? Доколкото знам, тя помага активно в клиниката ви като административен мениджър?
- Да, тя е златна не само в гимнастиката, но и във всичко, което прави. Пък и след като й помагах като лекар на националните отбори на Италия, Белгия и Швейцария, където тя бе национален треньор, време е да ми върне жеста (смее се - б. а.)

- Обаче в началото на запознанството ви и пламването на любовта помежду ви е било кошмарно. „Забранената ви любов” е накарала треньорския щаб на националния отбор по художествена гимнастика да следи всяка нейна стъпка, да дебне пощата й, да я крие. Как пламна искрата между вас и Бианка Панова?
- Беше моя пациентка и докато се лекувахме, от дума на дума (смее се - б. а.) Имаше такъв виц... Пък и Бог си знае работата...

- Колко време продължиха професионалните ви отношения, преди да настъпят интимните?
- Месец.

- По това време вие сте бил женен, бил сте баща на новородения Стивън от първата ви съпруга Денис, която е била акробатка! Лесно ли беше да вземете съдбовно решение да се разделите с предишния си начин на живот и да се посветите на новата си звездна любов?
- Не, не беше лесно, аз съм добър баща и

борбата беше да събера заедно любимата ми жена и любимото ми дете.

Без съгласието на Денис това не можеше да стане. В интерес на детето тя го даде, за което съм й дълбоко благодарен и задължен...

- Кои бяха по-конкретно хората, които се противопоставиха и дори са искали да забранят отношенията между вас и Бианка?
- Тогавашната федерация по гимнастика, треньорският щаб и МВР (Бианка беше състезател на “Левски-Спартак”).

- Вярно ли е и че нейна съотборничка е намерила дневника й, в който са били излети всички греховни чувства към вас, а след това я предала направо на Нешка Робева?
- Да, вярно е... Но, доколкото знам, Бог я наказа...

- Родителите на Бианка разбраха ли за случилото си, на чия страна бяха те тогава, оказаха ли строг родителски контрол?
- Естествено на страната на Федерацията. Аз, както някои се изразиха тогава, бях „женено магаре”, пък и с дете... Бедните хорица сигурно са я гласили поне за Владко Живков! /смее се - б. а./

- Кой беше най-големият удар под кръста, кой искаше най-много да ви откаже и съответно да съсипе връзката ви с Бианка, кариерата й и живота ви?
- Уволниха ме от МВР (аз бях офицер), отнеха ми кабинета и ми забраниха да работя в системата на българския спорт.

Бях заплашен, че ако се опитам да се свържа с нея, ще вляза в затвора.

- Чела съм, че „затворничеството” на Бианка свършва едва когато на олимпиадата в Сеул тя остава четвърта и напуска спорта. Депресира се и напълнява с 20 кила. Тогава тя ви се обажда и вие ставате неин треньор, лекар, бодигард и любим... Помните ли точно този ключов момент от развитието на отношенията ви с подробности?
- Разбира се... Тогава се готвихме за последното й световно първенство в Сараево през 1989 година. Там спечелихме 5 медала - три златни и два сребърни, и със нейните максимални оценки България стана световен отборен шампион.

- Въпреки драматичните обстоятелства на вашата греховна любов, вие сте човекът, който е върнал Бианка Панова на върха – с тези 3 златни и 2 сребърни медала! Какви усилия положихте и какво жертвахте двамата, за да постигнете тези световни успехи?
- Не може да се говори за жертви - ние се обичахме, бяхме заедно и нямаше нищо, което да не можем да постигнем...

- С отнети права Бианка ви е последвала в Италия, където е започнала да отглежда сина ви Стивън, като свое дете! Разкажете повече за този преходен период?
- Да, отново тази Федерация... Един път й отнеха състезателните права веднага след шампионата в Сараево, ей така - без причини и обяснения... Втория път й отнеха правата през май 1992 г. преди олимпиадата в Барселона. Също без причина. Пратиха на олимпиадата Марийка Петрова и тя стана седма, като Бианка беше единствената българска гимнастичка, която можеше да се сбори с Тимошенко за златото... Да не споменаваме, че вече две години Бианка редовно е в България и никога и за нищо родната федерация не я потърси. По преценка на Федерацията

златното момиче, деветкратният световен шампион, националният треньор и международен съдия за три отделни държави не е нужна на родината си,

въпреки мизерията, в която се намира художествената ни гимнастика. Но Биби не се оплаква и не обвинява никого. Тя вече не работи за красотата, но, помагайки на мен, работи за здравето на българите...

- После отивате в Белгия, където се ражда и общото ви дете с Бианка – Ричард. Лесно ли беше в странство с две деца, куп задължения и сметки и големи амбиции?
- Не беше лесно, но се справихме...

- Бианка всъщност е отгледала двамата ви сина, като този от първия ви брак е приела като свое дете. Защо той остана да живее с вас, а не с майка му, както обикновено се прави при раздяла между двама родители?
- Той от самото начало бе по привързан към мен. Когато се разделихме с Денис, той беше на 4 години. Попитахме го при кого би искал да живее- при мама или при тати, и той се вкопчи в крака ми и проплака: „При тати” Сега, 21 години по-късно, е най-добрият ми приятел. Вече е 4-и курс медицина, работим заедно в клиниката, тренира по мои методики...

Едно интервю на Светлана Терзиева - СЕСИЛ