"Тоника СВ" страдаха от звездомания и липса на възпитание.
Естрадната звезда Румяна Коцева е родена в Петрич. Баща й Златко Коцев е виолист от Царския симфоничен оркестър и създател на Македонския държавен фолклорен ансамбъл (по-късно преименуван на ансамбъл „Пирин”). Има издадени 7 албума в сътрудничество с Румен Бояджиев, Мария Ганева, с брат си Чавдар Коцев и с много от най-известните ни творци в поп музиката.

- С атрактивния вокал на знаменитата диско-група “Бони М” Боби Фарел сте били през 1994 година заедно на кораба „Мариела”, пътуващ в северните морета. Каква беше първата ви среща с него и колко време продължи съвместния ви престой „по вода”?
- Те изнесоха концерт на кораба, а ние свирехме за танци. Те се качиха при нас на сцената и пяхме заедно. Много беше вълнуващо! Боби Фарел дойде при мен, а момичетата се разпръснаха в оркестъра.

На моите музиканти щяха да им изскочат очите от близостта на тези гърли.

След това до късно останахме в дискотеката и разговаряхме с Боби.

- Фарел директно ти е бил отправил предложение да станеш негова жена, без да му пука, че в бенда на пътуващия кораб свири законният ти мъж Апостол Апостолов - така ли беше?
- Ха-ха-ха! Предложи ми да му гостувам и да ме запознае с жена си и седемте си деца. А поканата беше за мен, заедно с моя съпруг и с дъщеря ми.

- Всъщност Боби Фарел е бил много впечатлен от певческите ти възможности и те е поканил в Амстердам, за да те представи на своите импресарии. Ти обаче не си се решила на такава стъпка - как можа?
- Да, така беше - не се реших на това... Дали не беше грешка? Знае ли човек...

- Какво почувства, когато научи да загубата му? С какво най-вече ще го запомниш и ще остане в сърцето ти завинаги?
- Да, много се натъжих, наистина. Спомних си за многото професионални съвети, които той сподели с мен. И танцуваше невероятно! Беше много откровен, много добронамерен, приятелски настроен, добър човек! Както повечето големи артисти! Светла му памет!

- Имала си и друга паметна среща - с великата Ела Фицджералд в Осло! Разкажи ни повече за нея и преживяванията ти оттогава?
- Посетих един от последните концерти на Ела. Тя беше вече много възрастна,

почти сляпа,

изведоха я на сцената, изглеждаше безпомощна, докато вземе микрофона...

- Споделяла си и че срещата ти с Лиана Антонова е надхвърлила очакванията ти. С какво тя те спечели и остави такава следа в съзнанието ти?
- Ами, първо, тя е била много добра певица. И една от най-успешните български джаз-певици, имала собствено шоу в Лас Вегас и къде ли не още по света. Второ е много красива. Като я гледам във филма „Старинната монета”, днешните момичета гонят този външен вид – тези женски форми и стил. Някои може и да са я настигнали по външност, но по интелект са на светлинни години зад нея... Тя е вече антропософ /духовна наука, която прави опит да се изследват и опишат духовните феномени със същата точност и яснота, с която природните науки описват физическия свят - б. а./ и писател.

Много е напред!

- Вярно ли е, че навремето „Тоника СВ”, които бяха част от Ансамбъла на Строителните войски, са били недисциплинирани и редовно са закъснявали за общи участия? Как сте търпели това положение? Това вид звездомания ли е или просто липса на възпитание?
- И двете. Но да оставим тези стари истории.

Едно интервю на Светлана Терзиева - Сесил