“Семейството ми не познава виетнамци, които ядат котки!”- изповядва виетнамската попфолк певица
Чаровната виетнамка Ани Хоанг е новото попълнение на „Пайнер". В екзотичния й произход е замесен нейният баща, който е от Виетнам. Красивата брюнетка се увлича по пианото от малка. А по-късно се насочва към най-комерсиалния жанр в момента у нас - попфолкът. Преди дни Ани представи дебютната си песен „Не вярвам". Клипът към парчето е дело на режисьора Людмил Иларионов. Върху него е работено в продължение на четири месеца с екип от 80 души. Освен бойните сцени, ръководени от каскадьора Станимир Стаматов-Стани, огромно впечатление правят и 3D eфектите. Освен с екзотичната си визия младата надежда на попфолка Ани Хоанг разбуни духовете и с интимната си връзка с прясно-разведения режисьр и бивш певец на групата „Up Down” и актьор по професия - Люси Иларионов.

- Знам, че сте се запознали с ментора ти Люси на твое концертно изпълнение, където ти си свирила на пиано! Случайна ли беше срещата ви там или предварително имаше определена уговорка?

- Съвсем случайна беше срещата ни с Люси. Той е голям почитател на класическата музика, беше дошъл с наш общ познат, който ни запозна след концерта. Тогава аз му споделих за моята голяма мечта да се занимавам професионално с музика. След известно време се видяхме, чу как пея и ми предложи да бъде мой продуцент. Радвам се че повярва в мен, че имах късмета да срещна точния човек на точното място.

- Оказва се, че ти си фенка на чалгата въпреки класическите ти музикални умения и образование! Запознанството ти с Люси ли доведе до крайното ти решение да се пробваш за фолкпевица, или отдавна си го беше наумила?

- Голяма фенка съм на попфолка от малка и винаги съм харесвала най-много този жанр музика. За мен пианото и пеенето вървят ръка за ръка и винаги съм знаела с какво точно искам да се занимавам. За мен това е попфолкът!...

- Съвместната ви работа или личните отношения помежду ви се „случиха” първо при вас?

- Естествено, че първо започнаха съвместните ни проекти и покрай тях се зародиха и личните ни отношения. Случи се някак изведнъж, въпреки че стана неусетно.

- Любовта повече пречи или помага на съвместната ви работа досега?

- Нямам представа как любовта да пречи на работата ни. Напротив, всичко правено с любов става много по истинско, хубаво и с лекота. Това че сме постоянно заедно ни помага и на мен, и на него. И винаги мислим няколко крачки напред.


- Усетила ли си досега по някакъв начин ревност от страна на други певици от „Пайнер” ?

- Нов изпълнител съм в компанията и не се познавам толкова добре с колегите, но не съм усетила някаква злоба или ревност от тяхна страна.


- Ти ли стана причина за развода на Люси с младата манекенка Преслава?

- Не, не съм аз причината за развода на Люси, когато започнахме да се виждаме в края на миналата година - той вече беше в процес на развод. Даже в началото, когато ми звънеше, от време на време, ми беше много неудобно, защото знаех за съпругата му. Аз лично съм човек, който уважава семейните ценности и брака.

- Той казвал ли ти е какво най-много харесва в теб и защо точно ти си част от интимния му живот в момента?

- Да, разбира се, казвал ми е. Люси е човек естет, който цени красотата. Във времето, досега прекарано с него, разбрах, че е голям романтик и страшно нежен. Казвал ми е, че харесва очите ми, раменете ми, как свиря на пиано и други неща, които предпочитам да запазя за себе си. /смее се - б. а./

- Родителите ти одобряват ли връзката ти с него и как реагират на медийните признания за личните ви отношения?

- Родителите ми са съвременни хора, които, разбира се, нямат нищо против, че имаме връзка, а относно медийните признания - те са наясно, знаят, че се обичаме и ни подкрепят.

- С тях ли живееш все още или вече делите един покрив с твоя любим?

- Живея и при Люси, и при рoдителите ми, имам много силна връзка с моето семейство и все още не съм готова да се отделя напълно от тях.

- По баща се казваш Ани Фук Чонг Хоанг и той е виетнамец. Как са се запознали с майка ти навремето?

- Баща ми е дошъл в България преди 28 години да работи. Занимавал се е с търговия и строителство. Майка е работела в хранителен магазин, а той и е бил редовен клиент, а след дълго сваляне - е успял и я спечелил.

- Баща ти остава ли да живее в България и с какво се занимава като професия сега?! Той ли е главата на семейството, който дава парите или всичко е на равни начала?

- Всъщност баща ми не се е връщал във Виетнам, откакто е дошъл. Занимава се със строителство и досега, и да - той е главата на семейството.

- Усещала ли си през годините някаква дискриминация от страна на съучениците си или по-скоро си се чувствала привилегирована от екзотичното си име и външност?

- Дискриминация съм усещала като по-малка. Съучениците ми не ме приемаха, защото бях по - различна, но след време разбрах, че всъщност това ме отличава от другите. Смятам, че не е нужно да дискриминираме или да проявяваме расизъм към хората от друг произход, защото все пак всички сме гости на тази Земя и е излишно да постъпваме така.


- Чувала ли си, че за виетнамците котките са желана храна и някога отварял ли е някой дума за това в семейството ти например?


- Чувала съм, но за кучета не знам дали е вярно. Въпреки че почти във всеки слух има и част истина, но не знам дали е така, аз и моето семейство не познаваме такива виетнамци.

- Люси е известен като голям донжуан, свързван е с известни женски имена, като тези на Мария Илиева, Нети и не само!... Готова ли си да се пребориш с всички предубеждения, свързани с него и как ще докажеш, че имаш качества и като певица?

- Вие говорите за миналото му. Да, факт е, че е бил един от най-харесваните мъже, но вече е един сериозен и улегнал мъж, който знае какво иска от живота. Аз съм му доказала качествата си като певица, затова ми предложи и помощта си и ще продължа да ги доказвам и показвам.Светлана Терзиева - СЕСИЛ