По заведенията съм била свидетел на побоища, стрелби, шмъркане и дори фелацио под масата от т. нар. "мутреси".
Бойка Дангова е една от най-обичаните фолк изпълнителки на 90-те. Нейни са вечните хитове на жанра "Луда главо пияна" и "Копче по копче". Бойка се изявява и в дует с още един култов за фолк бранша изпълнител - Илиян Михов-Баровеца, с когото през 1994 година изпяват дуетното парче „Песен с любов”. В ония луди времена обаче освен любов е имало много пари, кокаин, стрелби, побоища и оргии...

- Бойче, от няколко години като че ли си „в сянка”. Къде може да бъдеш чута, имаш ли участия, как се издържаш?
- С право ме питаш къде съм се изгубила през последните години… Този въпрос ми го задава всеки втори човек, с който контактувам, особено във “Фейсбук”. Някои дори мислят, че съм престанала да пея. Скоро някой ми писа, че си мислел, че съм се омъжила за богат мъж и затова не ми се налагало вече да пея. /смее се - б. а./. Истината е, че не съм спирала да работя, дори през последните пет години имам повече ангажименти.

- Какво те отчайва в сегашния фолкбранш - „вървежните” фолкзвезди, богатите спонсори, скандалния ПР?
- Да ти кажа честно - нищо. Нито скандалният ПР, нито богатите спонсори, за които ме питаш. Така им харесва на някои изпълнители - така го правят. Никой не ме е спрял да се снимам гола например… Аз не искам и не обвинявам тези, които имат смелостта да го направят, а и на публиката май й харесва. Що се отнася до богатите спонсори… никога не съм се оплаквала от липса на такива –

само дето не си лягам с тях!

Наблюдавам какво се случва, интересувам се от новите изпълнители, от песните им, клиповете, облеклото, сценично поведение… Има невероятни певици и такива, които... просто са смешни.

- Миналата година в един скандален сайт се пуснаха твои архивни фотоси, на които си с певеца Константи. Вярно ли е, че сте били гаджета с него преди 10-11 години и всъщност той е бил този, който първи е хлътнал по теб?
- /смее се - б. а./ С Коцето сме приятели от 97-98-ма година, той беше приятел и на тогавашното ми гадже. Пътували сме много по концерти, турнета из цяла България с изпълнители от всички фирми - Румяна /лека й пръст/, Нелина, Таня Боева, Баровеца, Сашо Роман, Кали, Софи, Лияна, Еми Стамболова, Стефан Митров , Марко и Снежина…, абе много изпълнители... Големи купони бяха! Коцето беше най-големият купонджия.

- Имала ли си интимни отношения с някои твои известни колеги и кои?
- Странно, но цял живот общувам предимно с музиканти, а досега всичките ми връзки са били с мъже далеч от музиката, като професия имам предвид. Последните ми две дълги връзки бяха с лекар и след това със строителен предприемач! Дори не слушаха чалга. Е, поправиха се… /смее се - б. а./

- Преди време ти си направи пластична операция на носа…
- Да, направих си пластична операция, която явно доста ме е променила, тъй като много хора ми казват, че не могат да ме познаят… За съжаление преди година ходих на консултация при един от най-добрите хирурзи в света - д-р Кръстинова, която каза, че

ще ми се наложи нова операция...

- Имаш ли намерение да прибегнеш и до други пластични корекции - май не останаха твои колежки без силиконови импланти - в бюста, устите, въобще навсякъде?
- За други интервенции имам намерение и по този повод бях при д-р Кръстинова. Не съм против силикона и всякакви разкрасителни манипулации, стига да са в рамките на нормалното и когато наистина има нужда. Не приемам едно 18-годишно момиче със стегнат и красив бюст да си сложи 400-500 кубика. И не искам да обиждам българските специалисти, но аз попаднах на… калпави…

- Разбрах, че имаш много младо и сладко гадже. Откога сте заедно с него? Мислила ли си за брак, деца, въобще за по-сериозно обвързване вече?
- Не се оплаквам от липса на мъжко внимание, но нищо сериозно за момента. Преди няколко месеца приключих дългогодишна връзка с изключително тежки взаимоотношения и сега съм доста предпазлива, нали знаеш - като се опариш… Да, мислехме за деца, дори бяхме сгодени, но… за съжаление трябваше да минат 5 години, за да разберем, че между нас не се получава. Не знам дали аз съм се променила, но и мъжете не са като преди, а и с тази еманципация... Не съм позволявала никой да ме издържа! Когато съм имала нужда от помощ, съм разчитала на приятели и на родителите ми, брат ми Васко също ми помага, за съжаление

другият ми брат Велчо почина преди две години.

- Дуетът с Илиян Михов - Баровеца ти донесе категоричен успех навремето. Обвързвали ли са ви и в интимни отношения двамата... Спомняш ли си най-вълнуващото преживяване с него оттогава?
- Баровеца е човекът, който пръв ми подаде ръка. Бях на 17 години, когато започнах работа с него, и единственото ми желание беше да пея. Не съм мислила за кариера, албуми, концерти… просто стечение на обстоятелствата. Беше голям авторитет за мен и съм го слушала като малко дете. Имали сме хубави и лоши преживявания с него и колегите от оркестъра. Знаеш времената какви бяха, но бяхме единни и отговорни. Благодарна съм им! И до днес сме приятели, работим съвместно от време на време, съветвам се за работата, помагаме си…

- Преди години ти пееше в едно заведение около Аерогарата - разкажи някоя екстремна случка оттогава?
- Да, когато започнах работа с Илиян и оркестъра, имаше т. нар. „мутри”. Слава Богу, не сме имали кой знае какви проблеми, въпреки че е имало случаи, в които Илиян е пял сам през по-голямата част от вечерта, а аз съм стояла скрита, за да не съм им пред очите, имало е стрелби, шмъркане по масите, дори понякога фелацио под масата с т. нар. „мутреси”, побоища… Уговаряне на мачове.

Баща ми много се ядоса един път, когато предишната вечер, докато пеех, на масата чух уговорения резултат за предстоящ мач, и като тръгвах на работа, му казах, че знам резултата и няма смисъл да гледа. Той не ми повярва, но ме чакаше след работа да ме пита откъде съм разбрала!

- Какво беше отношението на т.нар. „мутри” - била ли си свидетел на някакви екшън-изживявания с тяхно участие, как се отнасяха те към поп-фолк певците, към теб конкретно имало ли е по-специално отношение?
- Имахме едно свирене на Витоша в една хижа - частно парти - само мъже. Само аз и готвачката бяхме жени. Всичко беше добре, докато не си пийнаха. Поръчаха си жени… Беше ме страх да отида до тоалетна

да не ме объркат с проститутките

/смее се - б. а./. Свирихме 12 часа без прекъсване! Пели сме на доста хора, които вече не са между живите; на такива, които са в чужбина; на такива, които вече са бизнесмени. С добри впечатления съм от Георги Илиев, който винаги се е държал уважително и приятелски. Един - единствен път съм се страхувала. Дойде Карамански - беше клиент на заведението и приятел на собственика. Този човек се държеше…, абе не знаеш какво мисли - както се усмихва, и започва да недоволства.

Дръпна ме да му пея и през цялото време ме гледаше изпитателно и втренчено. Звънна му телефона и излезе да говори. Аз се скрих в кухнята на заведението и се разплаках от стрес и напрежение. Тогава имах връзка с човек, който не беше „мутра”, но му се налагаше да е приятел с тях и горе-долу имах някаква защита, но… Сега просто се смениха ”героите”… Мога много да разказвам за онези времена, но „нямам време да бъда кратка” /смях... - б. а./, а и вече е минало, сега има други „силни на деня”, които са актуални.

Едно интервю на Светлана Терзиева - СЕСИЛ