През 80-те години на миналия век, току-що завършилата ВИТИЗ Ернестина Шинова, щерка на писателя Чавдар Шинов, обирала точките на мераклиите от всички възрасти в театралната гилдия.
Висока, стройна, с “бедра до сливиците”, с малък, но предизвикателен бюст и манекенска походка, тя можела да свали от раз всеки мъж, когото си поиска. Но не би. Изненадващо актрисата, изживяваща в момента истински "ренесанс”, си избира своя колега Андрей Слабаков, син на именития актьор Петър Слабаков.

Сценични ветерани издават и друга тайна от “буйната младост” на хубавата Ерна. Още се носи като легенда как един ден щерката на Чавдар Шинов влетяла в кабинета на тогавашния шеф на Съюза на артистите Любомир Кабакчиев и в движение... си вдигнала тишъртката. Естествено, била “забравила” да си надене сутиен. Секретарката на Кабакчиев, която станала неволна свидетелка на “голата сцена”, след това дни наред не можела да дойде на себе си от “свещен ужас”. “Ернестина явно искаше да го свали, но деликатният Любо изобщо не си падаше по такива евтини сюжети и я отпрати, без изобщо да коментира конфузната ситуация”, разказвала тя.

С Андрей се запознават като ученици в 118-а гимназия в жк "Младост". Тя приличаше на пиронче с цици и без коса, спомня си Андрей. Тя е осмокласничка, а той в последния 11-и клас. После се засичат във ВИТИЗ. Той учи режисура, а тя - театрално майсторство. Във втори курс ходехме в една компания и след месец той ме напъха в една стая и ми каза: “Не разбираш ли, че те харесвам, не виждаш ли, че искам да бъда с теб”, спомня си Ерна, както галено я нарича Слабаков-младши.

„Оженихме се тайно, макар че всички знаеха. Беше много щура сватба - в село Велика, където преобладаващата част от гостите ни бяха роми. После ни хрумна идеята да направим още няколко сватби. Следващата е определена за 2012 г., когато ще отпразнуваме 25 години брак", разказа актрисата.

“Когато я взех, не можеше да готви нищо, освен да пържи яйца”, разказва случки от кухнята на семейството Слабаков. “Не е вярно! Свекърва ми ме научи да готвя”, парира го “президентшата” от “Мисия Лондон”. Ерна споделя, че Андрей е голямата й любов, но често в домашния рай имало гръмотевици. “Имаме кризи. Всеки петък. Три пъти исках да се отърва от бездната, още докато бяхме гаджета”, откровеничи сексапилната блондинка.

Андрей лудо ревнува съпругата си, призна самият той. “Ако разбера, че излиза с друг мъж, ще й пръсна черепа”, категоричен е неврозният режисьор.

Ернестина има няколко много тежки момента в живота си. Един от тях - при раждането на дъщеря й е разпрана от гърдите до долу. Това разказва най-близката приятелка на Шинова – актрисата Мартина Вачкова. Самата Ерна пък сподели в интервю за “ШОУ” преди време, че е щяла да умре от Базедова болест, която докторите дълго време не успели да открият. Накрая актрисата, която навремето искала да учи медицина, сама се диагностицирала.