В НАТФИЗ направихме пиеса за Христо Калоферов и глухата Роси от „Байландо”
Звездата на новия кримисериал „Под прикритие” – младият актьор Ивайло Захариев, работи с глухи актьори в студентския театър „Мим арт” в НАТФИЗ. В Театралната академия отворили паралелка за пантомима за глухи и след това тези актьори открили собствен театър, където се изявява и Захариев. Една от първите постановки е посветена на историята на новинаря и тв продуцент Христо Калоферов и глухата Роси, които танцуваха в „Байландо”. Пиесата на „Мим арт” проследява как се руши границата между чуващото момче и глухото момиче – нещо, което не успя да се получи между Роси и Калоферов, и двамата си останаха просто приятели. Заради глухите си колеги Ивайло Захариев е научил техния език и го владее до съвършенство.

В живота младата звезда на сериала „Под прикритие” изповядва протестантство по свой личен избор. Не крие обаче, че нищо човешко не му е чуждо и дори е опитвал наркотици. Приятелката му Миряна е също в паството на протестантската църква и се занимава със социална дейност в благотворителна фондация. Миряна се грижи за сираци, които излизат от домовете и на които помага да се адаптират.

Ивайло Захариев е привлекателен и атлетичен млад мъж. Тренирал е таекуондо и капуейра – бразилско бойно изкуство с танц. В момента ходи на тренировки по смесени бойни изкуства, а заради кримисерила „Под прикритие” е положил специални усилия за овладяване на бойните техники.