Добричлийката била с “договор” в нагласеното шоу, майка й платила наема на кухнята.
Защо журито харесва супата на Сидония? Как успя добричлийката да си спечели имунитет? Защо момичето без кой знае какви умения в кухнята успява да мине между капките и остава в предаването?

Тези въпроси си задават зрителите по интернет форумите. Отговорът е ясен – готварското предаване Lord of the Chefs е нагласено и Сидония е сигурният победител.

Майката на 32-годишната участничка е известна бизнесдама от Добрич, която върти ресторанти в София и Кранево. Даниела Пеловска е и един от спонсорите на предаването на Дългия и още преди старта тя се била договорила с продуцента дъщеря й да остане в шоуто до края. По интернет форумите масово се говори, че

амбициозната майка е купила победата на Сидония –

Даниела платила наема за снимачната площадка на готварското риалити – Кулинарната академия в Добрич, където имала връзки.

“Сидония е дъщеря на най-голямата нахалница и интригантка в Добрич – Даниела Пеловска. Метнала се е досущ на нея – нагла, невъзпитана, създаваща само интриги и напрежение... Лъжкиня до мозъка на костите си, също като майка си”, пише анонимен форумец в сайта на bTV. “Лично познавам Даниела: политическа пеперуда, хитра, но не умна, двулична, дебелоока, интригантка”, пише друг.

В предаването Сидония се представя с второто си име – Радева, за да не я свържат със скандалната й родителка.

Даниела Пеловска е била изпълнителен директор на макаронената фабрика в Добрич, управител на “Дердика Турист”, шеф на “Добруджански Протеин” и на “Хранителни стоки” ЕООД. Била е член на Националния съвет на СДС, напуска сините през 2005 г. и отива в “Новото време”, показа разследване на “ШОУ”.

Познати на Сидония пък разказват, че тя е работила в няколко заведения, откакто завършва гимназия, главно като сервитьорка, барманка или помощник в кухнята. Тя обичала да си краде лъжички от кафенетата, като обяснявала, че ги колекционира.

Междувременно пък друга участничка в предаването – Виталия, се сдоби с чисто нов прякор, който “феновете” й използват по интернет форумите.

Незнаен “доброжелател” я кръсти Грозалия.

Въпреки това обаче тя се радва на доста по-голямо уважение от страна на зрителите, които откровено ненавиждат силиконовата Елена, чиито голи снимки уж случайно плъзнаха из интернет миналата седмица.

Тази словесна диария, която се сипе от устата й, направо е умопомрачителна, а визията й е ужасяваща с тоя нос, тип “не стой под стрелата”... грозна е, простичка е и на всичкото отгоре не може да готви”, коментира потребител с ник Богиня в интернет форум, посветен на предаването.

Елена Биларева също не бе случаен избор за предаването на Дългия, разкриват източници на “ШОУ”.

Силиконката се оказа с доста бурно и интересно минало.

Според запознати навремето тя била любовница на Ванко 1. Иван Главчев и Елена имали вземане-даване преди десетина години, когато пловдивчанинът беше известен като рапър, а не като сутеньор. Почти всяка вечер чернокосата кулинарка била част от шумните купони на огромната банда на Ванко 1. Двамата и до днес са в приятелски отношения, макар че вече тя не “бърка омлета му”.

Други пък твърдят, че Елена има роднинска връзка с шефа на “Булгартабак” Иван Биларев и точно по тази линия се намърдала в готварското предаване. Спонсорът й обаче нямал претенции тя да спечели шоуто, а само да я дават по-дълго по телевизията, за да й се вдигне “рейтингът”.