След участието си във филма на Мел Гибсън нашенецът стана най-скъпоплатеният ни актьор
Синът на театралната и филмова легенда Наум Шопов - Христо, който стана идол на младите зрители от края на 80-те години, а след това получи световна известност като Пилат Понтийски в „Страстите Христови” под режисурата на Мел Гибсън, споделя, че след излизането на филма "Вчера" става мишена на всички тийнейджърки. "Беше истерично даже. Това бяха доста бурни години. Тогава нямаше интернет, мобилни телефони, есемеси. Но по някакъв начин ти откриват адреса и започват да пристигат купища писма! Имаше практика киноекипът да обикаля страната за срещи със зрители. Ще тръгва филмът по кината в Първомай или в Павликени, и ние пристигаме. И понякога попадахме буквално под обсада. Непрекъснато ми се налагаше да отбивам атаки, защото в един момент ти става досадно. Освен че намират адреса ти, намират и номера на домашния ти телефон. Накрая просто спираш да вдигаш телефона и се приключва", разказва актьорът в интервю за "Дневен Труд".

Той играе главна роля в модерния романс за виртуалната любов Love.net, който скоро излиза на екрана. Там той е известен хирург, изтощен от начина си на живот. Все едно му е дали оперира жлъчка или апендикс. Такова е и отношението му към секса. Изведнъж бракът му увисва на косъм, след като

съпругата му го хваща, че има виртуални флиртове.

Като всяка интелигентна жена с голяма култура, която обича мъжа си и няма време за забежки, тя въобще не го следи и не подозира за изневерите му.

На въпроса няма ли сега да е по-снизходителен, ако почитателка му отправи неприлично предложение, Шопов отговаря: "Вероятно ще ми бъде забавно - ако жената е с чувство за хумор и не е досадна. За актьора това е нормално и е приятно в някаква степен. Но дотук. Не бих завързал контакт по такъв начин. Подобни случки минават покрай теб, отлитат нанякъде и толкоз. Е, ако търсиш такъв контакт, ще го намериш със сигурност."

Според сценаристите, ако по времето на Толстой е имало интернет, Ана Каренина е нямало да скочи под влака - щяла е да намери начин да разтовари психическото напрежение. Как се разтоварва актьорът Христо Шопов?

"Не във фейсбук във всеки случай. Прекалено ми е социално. Когато съм свободен,

дневно прекарвам по 2-3 часа в интернет

главно в информационни сайтове, или свалям филми, както правят всички. Или си пишем с мои приятели от Щатите и Италия."

46-годишният актьор е женен за актрисата Мариана Станишева, която предпочита да участва в чуждестранни продукции.

За разлика от повечето си колеги, които непрекъснато са в публичното пространство заради скандалите, които се завихрят около тях, Христо Шопов много държи на семейството си и не се забърква в никакви извънбрачни истории.

След участието си в "Страстите Христови" на Мел Гибсън Христо Шопов стана най-скъпоплатеният роден киноактьор. Вероятно поради това още не се е снимал в БГ сериал, въпреки че в момента има бум на такива филми. "Вървяха някакви разговори, но не можахме да се срещнем, както се казва", обяснява той.