НАСА крие факти, опасява се от паника сред населението.
Към Земята се приближават три гигантски НЛО. Най-големият от тези неидентифицирани летящи обекти прилича на разрушител от "Междузвездни войни". Размерите му са приблизително 240 на 50 км.

Огромните космически кораби в далечния Космос бяха открити неочаквано от астрономите на SETI - известната международна организация, търсеща извънземни цивилизации. Те вече посочиха и точните координати на загадъчните обекти.

Сензационното съобщение предизвика истеричен смях сред скептиците и паника сред хората, които вярват в извънземни. Кой би могъл да лети с тези космически кораби,

с каква цел идват към Земята и какво ще се случи, когато кацнат?

Според изчисленията на астрофизиците, ако скоростта на движение на тези обекти се запази, то те ще достигнат повърхността на Земята през 2012-а, което съвпада с края на света според календара на маите.

Учените са убедени, че НАСА знае за приближаването на извънземните, но се опитва за пореден път да скрие важна информация под страх от паника сред земното население.

- И това е съвсем логично - коментира известният руски уфолог Вадим Чернобров. - Знаете ли каква паника настъпва в Америка през 1938 г., когато излъчват радиопиесата "Война на световете" по Хърбърт Уелс без предупреждение. Резултатът е направо шокиращ! По цялото Атлантическо крайбрежие на Щатите плъзва вълна от масова психоза, психически разстройства и самоубийства. Много хора предпочитат куршум в главата, отколкото да изгорят в лазерните лъчове на пришълците от Космоса. Но това, разбира се, не променя факта, че

извънземни цивилизации съществуват и не е задължително всички те да са дружелюбни към нас...

- Съществуването на извънземен разум се признава от повечето учени - твърди и академик Виктор Новичков от руската Академия по космонавтика. - Но защо трябва да смятаме, че пришълците ще бъдат доброжелателни към нас? Аз лично не съм толкова уверен. Нещо повече - убеден съм, че това няма да е първото посещение от Космоса. За други такива свидетелстват много скални рисунки в различни части на Земята - първобитните хора са изобразявали същества в скафандри, космически кораби и летящи чинии. В дадения случай към Земята приближават кораби-майки, от които вероятно може да излети цяла армада от НЛО. Ние не сме сами във Вселената и не трябва по никакъв начин да се самозалъгваме...

...........................................................
ШОК И УЖАС

Всъщност от предстоящо чуждопланетно нашествие винаги са се бояли най-ярките умове на човечеството.

"Проектът за търсене на извънземни цивилизации SETI незабавно трябва да бъде прекратен!", зове световноизвестният американски физик Стивън Хокинг.

Защо ни е да търсим някой, който може да бъде агресивен към нас? Защо да им подаваме сигнали?

- Възможно е пришълците да се придвижват в огромни кораби, имащи на борда си достатъчно ресурси от родната им планета. Резултатът за нас може да бъде като пристигането на Христофор Колумб в Америка, който не донася нищо добро на коренното население - споделя легендарният учен.

Извънземният живот, според Хокинг, почти сигурно съществува в други части на Вселената, не само на планети, но вероятно в центъра на звезди, и дори в междупланетното пространство. Логиката му е много проста.

Вселената, изтъква той, има 100 милиарда галактики, всяка със стотици милиони звезди.

В такъв огромен свят Земята надали е единственото място, където е еволюирал живот.

Да спрем проекта SETI обаче вече е твърде късно - човечеството вече успя прекрасно да регистрира присъствието си в Космоса - освен сигналите, които изпращаме в междузвездното пространство по програмата SETI, всеки от нас активно оповестява своето съществуване чрез помощта на телевизията и радиото...

Проектът SETI е уникален с това, че обединява огромна маса учени, фанатично отдадени на делото си. Те денонощно скенират космическия ефир и се взират в телескопите, надявайки се да открият живот на други планети. И в крайна сметка го направиха, но отзвукът, който предизвика откритието им, е твърде противоречив.

- Това е мистификация! Всъщност тези космически кораби са просто дефекти в изображенията - убеден е руският уфолог Вадим Чернобров.

Научната общност обвинява SETI и в отчаян опит да насочи вниманието към себе си. Не е тайна, че през февруари миналата година финансирането на проекта бе значително орязано. Тогава дирещите извънземен живот заявиха, че така

американското правителство се опитва да прикрие факти, свързани с предстоящо чуждоземно пришествие.

Впоследствие и телескопите, с които са направени тези сензационни снимки, бяха иззети от SETI, което само придаде тежест на думите им.

Не може да се отрече обаче, че факти за правителствена конспирация наистина съществуват. След паниката в САЩ през 1938-а, данните са анализирани от института "Брукингс" и представени на Конгреса през 1961 г. След това американското правителство започва щателно да прикрива всякаква информация за съществуването на извънземни и прочие заплахи, способни да дестабилизират обществото. Според мнозина такива програми за съхраняване на "взривоопасна" информация съществуват и до днес не само в Щатите...

Онзи, който вероятно може да хвърли някаква светлина по въпроса, е собственикът на нашумелия WikiLeaks Джулиан Асандж. Той вече обеща скоро да публикува в сайта си пълен архив от секретни материали на Пентагона и дипломатическите служби на САЩ, касаещи НЛО.

...........................................................
КОНТАКТ

Междувременно малайзийската астрофизичка Мазлан Озман, която оглавява Комисията по мирно използване на Космоса в ООН, бе обявена за основен претендент за новата длъжност - посланик на ООН по контактите с извънземните. По-късно тя опроверга слуховете, макар и да призна, че е време наистина да се замислим за такова посолство.

А време все още има. Поне докато въпросните гигантски обекти се намират далеч отвъд орбитата на Плутон. Достатъчно, за да се подготвим за евентуална среща с тях, която, според скоростта, с която се движат, и според календара на маите, ще се състои в края 2012-а...

Ива ВОСКРЕСЕНСКАПтиците не умират сами
Знамение за Второто пришествие тресе света

Библейска сцена, вещаеща потоп, се повтаря зловещо по целия свят. Птиците умират сами, кръстят се духовниците от всички религии. Всеобщата паника идва от факта, че почти във всички свещени текстове краят на света започва с мор на летящите твари.

Най-лошото в случая е, че може би имат основания, защото техните страхове си имат научно обяснение. Вече е започнало преместване на магнитните полюси на Земята и с такава скорост, че скоро този от Северна Америка ще се окаже в Сибир. Доказателство за този процес са обърканите птици. Те се ориентират в пространството по силовите линии на магнитното поле. Предполага се, че пернатите ги виждат и ги следват досущ като пътните знаци на магистралата.

Последната смяна на магнитните полюси е била преди 780 000 години. Според повечето учени новата инверсия ще настъпи до няколко години. Тя би имала сериозни последици, защото до няколко години ще свали магнитния щит на Земята, който сега ни пази от радиацията. За зла участ този процес ще бъде в доста напреднала фаза през 2012 г., когато се очаква пик на слънчевата активност. Куп древни пророчества, включително календарът на маите, вещаят именно за този период планетарен катаклизъм. Едно от четиристишията на Нострадамус също предсказва Апокалипсис в годината на съдбоносната дванайсетка.

Италиански учени обаче са категорични, че не става дума нито за бактерии, нито за отровна храна, а за нов вид птичи вирус. Според тях заразата не може да се предава нито на хора, нито на домашни животни. Тя има смъртоносно въздействие единствено върху гълъби, косове и гарвани.