Внучката на експремиера Гриша Филипов заряза съпруга си милионер
Един от най-известните турски режисьори, Осман Сънав, подготвя заснемането на телевизионна поредица по романа на Людмила Филипова "Анатомия на илюзиите". Романът ще бъде екранизиран под заглавието "Стената на раздялата", обясни режисьорът, който миналата година откупи правата за романа от авторката. В момента екип пише сценария, като намерението на режисьора е в кинолентата да участват и български актьори.

За разлика от романа главният герой ще бъде български турчин и вместо Борис ще се казва Баръш. Самата Людмила обяснява, че докато пишела книгата, имала подобно намерение, но критиците я предупредили, че може да предизвика нежелани реакции в обществеността.

Проектът на Осман Сънав ще е първата телевизионна поредица в Турция, заснета по българско литературно произведение и разказваща за българските турци.

Засега единственият филм на тази тема е "Откраднати очи" по сценарий на Нери Терзиева, който бе заснет преди няколко години в България от режисьора Радослав Спасов заедно с турски режисьор.

Най-голямото истанбулско издателство "Доган Китап", чиято литературна звезда е писателката Елиф Шафак, подготвя издаването на романа "Анатомия на илюзиите". Някои турски литературни критици наричат Людмила Филипова "българската Елиф Шафак". Елиф Шафак в момента е най-популярната турска писателка, книгите й се издават в тираж от 200 хиляди.

Красивата 33-годишна блондинка Людмила Филипова явно вече е решила окончателно да скъса със съпруга си - бизнесмена Божидар Колев, президент и съдружник в най-голямата верига хипермаркети у нас - "Технополис". Потвърждават се слуховете отпреди няколко месеца, че тя е пред разтрогване на брака си, след като мъжът й надушил, че му изневерява с турски писател, с когото се запознала на семинар за писатели в южната ни съседка. Оттогава Людмила и турчинът поддържат постоянна връзка, твърдят осведомени. Според тях новият й приятел я е представил на Осман Сънав, който е направил Къванч Татлъту от "Перла" звезда. Даже е имало идея Къванч да изпълни главната роля в лентата по български сценарий, но в последния момент са решили да го заместят с друг актьор, тъй като сюжетът се върти около чернокос млад и хубав мъж, а той е рус.
Според запознати Людмила се е разделила със съпруга си Борислав Колев. Двамата вече

живеят в отделни жилища, но са се договорили да не се развеждат.

Въпреки че непрекъснато се срещала с новия си любовник, самата Людмила не желаела развод, тъй като не била сигурна в бъдещето си с турчина. Тя ужасно се страхувала да не изпадне отново в мизерията, от която я извади Колев. Блондинката няколко пъти е разказвала пред медиите как й се налагало да продава вещи на семейството на битака, за да оцеляват в трудните години след идването на демокрацията.

Колев се влюбил в нея от снимка във вестник, когато тя бе лице на партия "Новото време"q и после я заведе пред олтара, като при това й осигури живот на принцеса. Семейството живееше в луксозна къща и имаше няколко слугини. Людмила се хвалеше, че пише по цял ден и цяла нощ, а мъжът й никога не я обезпокоява в творческото й уединение. След като той спонсорира издаването на няколко нейни книги на родния, руския и дори на западния пазар, младата писателка се замаяла от славата си и решила, че заслужава още по-качествен мъж до себе си. Оттогава насам тя твърди, че печели много от книгите си и че се издържа сама.

Що се отнася до съпруга й Божидар Колев, в интервю наскоро той се похвали, че бизнесът му върви много добре."Имах големия шанс работата ми да бъде съчетание между полезното и приятното - твърди той. - Техниката за мен е и професия, и хоби, защото непрекъснато се интересувам от нови технологии. И сега, ако времето се върне години назад, отново бих започнал да се занимавам с този бизнес.”

Президентът на най-голямата верига от магазини "Технополис" е фен на японската електроника, футбола и ските.