Не беше само пневмония, признава актьорът
След два месеца лечение Чочо Попйорданов се завръща на сцената на Народния театър. Обичаният актьор призна пред Лора Крумова, че пневмонията не е била единственият му здравословен проблем, но отказа да разкрие от какво още се е лекувал…

След появата на шокиращите снимки на Чочо от погребението на колегата му Андрей Баташов плъзнаха какви ли не ужасяващи слухове и „информации” за здравословното му състояние – цироза, рак… Той обаче така и не пожела да разкрие каква е истината. „Първоначално бях свалил 22 кг. Когато човек е боледувал, е нормално. Сега съм възстановил близо 10 кг. Истината е, че минах през здравословни перипетии. Не очаквайте да започна да изреждам - бронхопневмония, стомах, черен дроб и т. н. Нямам намерение да посвещавам когото и да било. Най-важното за мен е, че си направих изводите”, изповяда Попйорданов.

Той признава, че голямото отрезвяване за него дошло след репликата на приятел: „Стига, Чочо, тази роля вече е играна. Не ти ли писна?”. Е, писна ми! Искам да бъда по-отговорен към хората около себе си… Когато прочетеш в очите на близките си, че страдат, си казваш - защо трябва да причинявам освен на себе си и на хората около мен такава болка? В един момент се задейства механизмът за самосъхранение”, изповяда Чочо, който вече е в театъра, макар и още загряващ „на резервната скамейка”. Той се надява, че още на 23 декември ще излезе на сцената на Народния в култовия „Хъшове”. Попйорданов твърди, че вече окончателно е скъсал с алкохола: „Пия само джусове - по един литър. Мога да ви кажа рецептата - целина, зелена ябълка, портокал, лимон, мандарина и магданоз (за полова атлетичност). Ям седем пъти на ден - само телешко и пилешко и специална риба. Никакви цигари. И естествено - никакъв алкохол”.

Проблемите обаче продължават да преследват култовия актьор. Преди няколко дни той подаде жалба в полицията, след като получи смъртна заплаха по телефона. „Докато бях в банята, Даниела вдигнала моя телефон и чула: “Ще го хвана мъжа ти, ще му счупим краката, ще му прережем гърлото, довечера няма да сте живи, ще ви изпотрепем” и пр. После същият звъня още един-два пъти. Отидох в полицията и се оплаках, че съм подложен на телефонен тероризъм. Полицаите казаха, че ще ми подслушват телефона и ще се опитат да го хванат”, разкрива Чочо, който смята, че поредният кошмар в живота му е дело на психопат.