Жени Калканджиева разкри голата и нелицеприятна истина за т. нар. български шоу- и моден бизнес.
„Положението в модния бизнес е трагично. Той просто умря. Падна и нивото на българските модели. Всяко момиче, което се кълчи на масата в чалга заведенията, казва, че е модел.

Трябва да се знае кои момичета са модели, кои - проститутки. Сега вторите са повече. Оцеляват проститутките, другите си търсят работа като сервитьорки”, заяви шефката на агенция “Визаж”.

Калканджиева се опълчи и на многото конкурси, които свалят нивото и имиджа на бизнеса с красота: „Не може да има конкурс „Мис Силикон” и после победителката да обяснява, че е модел.

Какъв модел е момиче, което има изкуствен бюст, не е достатъчно висока, нито слаба, не изглежда нежна. Същата история като със Златка Райкова и Николета Лозанова. Те нямат дълги крака, даже напротив, в лицето имат нещо перверзно, а това не е моделско излъчване”, заяви шестата по хубост в света.

Жени доста се е отчаяла от развитието на модния бизнес у нас и хората, които го представляват. „Сега има хора като Митьо Пищова, които имат модни агенции. Какво общо има според вас Митьо Пищова с модата?", риторично пита Калканджиева.