ПОДРЕДЕН ЖИВОТ
Актьорът има и доста театрални участия

Тай Дигс е познат на българските зрители най-вече с ролята на на красивия адвокат, който се грижи за осиротялата си племенница в сериала на Fox Life - Кевин Хил.
Освен в този сериал, Тай има още доста участия в нашумели сериали, като ^Али Макбийл^, ^Западното крило^ и ^Пътеводна светлина^.
Тъмнокожият актьор е роден на 02.01.1972 г. в Ню Джърси и е най-голямото от петте деца в семейството. Баща му починал, когато Тай бил съвсем малък.
Момчето трябвало да помага в отглеждането на сестричките и братчетата си. ^Сменях им пелените и ги учех да играят футбол^, спомня си днес актьорът. След завършване на гимназия Дигс се записал да учи театрално изкуство в университета в Сиракуза. По време на следването си за кратко бил вокалист на група Zoo Trip, а след дипломирането си се появил в няколко постановки на Бродуей.
През 1994 г. актьорът прекарал осем месеца в чужбина и дори пял в Карибската вариететна програма на токийския Дисниленд.
^Малко се смущавам да говоря за този период от живота си - признава Тай. - Но тогава се забавлявах страхотно.^ След завръщането си в САЩ актьорът отново започнал да се явява на кастинги за участие в театрални постановки.
Звездният му миг настъпил през 1996 г., когато го избрали за ролята на хазяина в бродуейската постановка ^Наемът^. Тя пожънала невероятен успех и била отличена с най-престижната американска театрална награда ^Тони^.
Спектакълът донесъл щастие на Тай и в личния живот. На репетициите той се запознал с певицата и актриса Айдина Менцел, която играла ролята на Морийн. Въпреки че персонажите им в постановката се ненавиждали, двамата веднага се харесали и скоро станали гаджета.
Паралелно с участието си в ^Наемът^ Тай се появил и в сериалите ^Ню Йорк под прикритие^, ^Закон и ред^, ^101 далматинци^ и ^Пътеводна светлина^.
През 1998 г. дебютирал и в киното с ролята на ямайския донжуан Уинстън Шекспир във филмовата адаптация по романа на Тери Макмилан “How Stella Got Her Groove Back”. Това превъплъщение му спечелило похвали от страна на критиците, както и възхищението на дамите по света.
В периода 1999-2000 г. Тай се снимал във филмите ^Давай^, ^Гората^, ^Шаферът^, ^Пътят на куршума^ и ^Къща на хълма^, а през 2001 г. се появил в 9 епизода на тв поредицата ^Али Макбийл^, в която играл ролята на адвоката прелъстител Джаксън Дюпер.
Покъсно споделил, че участието му в сериала било негова сбъдната мечта, тъй като много го харесвал.
В началото на януари 2003 година Тай и любимата му Айдина се оженили на пищна церемония в луксозния курорт Round Hill в Ямайка. Малко след сватбата актьорът започнал да се снима в мюзикъла ^Чикаго^, редом до Катрин Зита-Джоунс и Рене Зелуегър, а после участвал и във филмите ^Кафява захар^, ^Просто целувка^ и ^Първи чно^. В момента актьорът се готви за снимките на третия сезон на тв поредицата ^Кевин Хил^, в която играе от пролетта на 2004 г.
Междувременно се изявява в бродуейския спектакъл ^Разказ за войника^ и води преговори за участие в сериала Day Break. ^Кариерата ми се развива отлично, а в личен план нещата при мен са повече от страхотни - хвали се актьорът. - Животът ми се подреди толкова добре, че дори не знам какво още да си пожелая^.