Бившата тв водеща на БНТ взимала по 1000 долара за сеанс?
Бившата телевизионна легенда Бетина Жотева се завърна в България миналата седмица, за да брани имиджа на министър Симеон Дянков в качеството си на негов ПР. Самият той я покани за поста, след като напусне досегашната си работа - говорител на Постоянното представителство на страната ни към Европейския съюз.

Бетина, която е известна като брюкселската Жана Д’Арк, май пак е останала без половинка в белгийската столица и си идва, за да дири наново любовта.
Тъмнокосата красавица, която беше една от говорителките на демокрацията, успява да омае доста представители на силния пол, при това с позиции и пълни банкови сметки. Първият й неофициален любим е журналистът-международник Бойко Пангелов, с когото имат афера още в зората на демокрацията. Двамата уж много се обичат,но така и не стигат до сватба.
Първи до олтара я заведе един от наследниците на известната

комунистическа фамилия Чампоеви

в Русе – дипломатът Огнян Чампоев. Когато за първи се появи да пъшка в ефира на Националната телевизия, Бетина се подвизаваше именно като Чампоева. Когато медиите се поразровиха за миналото на мъжа й и се разбра, че семейството му е спазвало партийната линия безпрекословно и е дало не един и двама партизани, тв водещата се реши на крайна мярка – развод! Все пак тогава беше време на тъмносинята демокрация. Тогава тя обясни, че се развежда, тъй като не можела да зареже кариерата си и да последва мъжа си в Камбоджа, където той бе назначен в дипломатическа мисия. Огнян нямал никакво намерение да остави жена си, все пак му родила щерка, а и още я обичал, но тя си наела печения адвокат Лазар Тодоров (някогашен защитник на Иво Карамнски), който я отървал от брачните окови с лекота.

Говори се, че тъмнооката дама още докато била омъжена, завъртяла любов с журналиста Сашо Йовков и точно той бил причината за разлъката й с Огнян. Искрата пламнала на “Сан Стефано 29” и се дозапалила на една автобусна спирка. Сашо бил закъсал с автомобила си и зъзнел в студа, когато покрай него минала Бети и го откарала със своята кола.
Според клюките Огнян не можел да преживее аферата на жена си и даже

поканил Йовков на дуел

за сърцето на телевизионерката. Връзката на двамата тв водещи продължи четири години и те решиха да се разделят по взаимно съгласие, тъй като отношенията им се били поизчерпали. Според техни близки и до ден днешен Сашо и Бетина поддържали близки отношения.
Когато късат обаче, журналистката остава да живее само на една заплата от БНТ. Тогава се говореше, че дамата предлагала сексуслуги срещу заплащане на видни джентълмени от родния елит. Дамян Дамянов - синът на Райко Дамянов – дългогодишен председател на Народното събрание, признава в свое интервю, че приятелка на Бети му е направила оферта – да си легне с известната водеща срещу 1000 долара. “Много й бях навит на Бетина, а и тъкмо бях продал едно вилно място, та имах парите, ама се отказах”, разказва Дамянов.
Злите езици твърдят, че тв водещата е

една от първите любовници на президента

Георги Първанов. Двамата се запознали по време на пресконференция на БСП. Когато Бетина взела интервю от Първанов, той я поканил на вечеря и така от дума на дума изкарали флирт близо една година. Това се случило през 1994 г. Говори се, че в политическите среди се знае за отношенията им и затова над Бети има “чадър”. За вечни времена, или поне до края на мандата на президента, тя щяла да е осигурена с благо работно място.

По онова време култовата водеща е един от секссимволите на републиката. Говори се, че била голяма купонджийка и заедно с колежката си Милена Милотинова вилнеели до малките часове в тогавашната дискотека в подлеза на НДК. Освен това се радвала на огромно внимание от страна на мачовците. Един от тях, най-вероятно прелъстен и изоставен самец, доста дълго я тормозел по телефона.

“Бетина, курва проклета си и такава ще си останеш!”,

нареждал неизвестният мъж дни наред. В кулоарите на БНТ се говори, че телевизионерката разказвала с охота за телефонния си терорист и дори се хвалела с всяко свое завоевание в кревата. “Страда от патологично кокетство”, категорични са колежките й.

През 1997 г. паднал жерта на фаталния чар на Бетина съпруг №2 – чейнчаджията Владимир Хаджиев – Кълвача. Двамата се врекоха във вечна вярност в пълна тайна – само с няколко горили зад гърба си застанаха пред олтара. По онова време Бетина е говорителка на Бизнесблока на Жорж Ганчев (който кумува на сватбата).

Бракът им обаче просъществува много кратко и идва ред на съпруг №3 – бизнесменът Жотев, чиято фамилия тя и досега носи.

Преди години фаталната перничанка хвърли истинска бомба, като в интервю заяви, че

може да обича и импотентен мъж.

Тя се влюбвала в съществото, а не в тялото, и когато изпитвала силни чувства към някого, нямало никакво значение дали той може, или не.

Клюката носи, че бившата волейболистка заминала преди три години с чисто нов мъж в Брюксел. Малко преди да й изтече мандатът, обаче двамата се сдърпали и вече не можели да мелят брашно заедно. Затова и Бети не му мислила много, когато получила предложението от Дянков да му заглади имиджа.

За последно чухме гласа на Бетина преди повече от година, когато гръмна скандалът с арт-инсталацията в Брюксел, която представяше България като тоалетна. Тогава бойната дама обяви, че ако се наложи, ще строши лично с чук произведението на изкуството, тъй като излагало страната ни.

ФАКТ
Бетина беше известна с прословутото си тежко дишане в ефир, докато водеше предаването “Днес”. Наши източници довериха, че то се дължи на трета сливица, която страхливата телевизионерка не искала да оперира.


Слава МЛАДИЧ