Поисках съгласието й, когато се ожених повторно.
Първият съпруг на Людмила Живкова – Любомир Стойчев, направи сензационни признания за брака и развода си с щерката на Тато! Биологичният баща на Жени Живкова, впоследствие осиновена от дядо си, сподели, че са се разделили с Дамата с тюрбана “по взаимна вина”.

Инж. Стойчев и Людмила се запознават в края на 1957 г. Тя била ученичка в десети клас, а той – студент. “Започнахме да се движим в един приятелски кръг. Аз и моите приятели студенти и тя и нейните приятелки ученички направихме една компания. Повечето хора в нея бяха деца на високопоставени родители с положение. Веднага ми направи впечатление, че Людмила е скромна, не обичаше да я сочат с пръст”, споделя бащата на Жени Живкова.

4 години след запознанството бедното момче от Враца успява да склони Людмила да стане негова съпруга. Сватбеното им пътешествие било в... Румъния. Новобрачните свили гнездо в голям апартамент, който бил разделен на две – в едната част Тодор Живков, майка му и д-р Мара Малеева, в другата – те. Запитан каква е била Людмила вкъщи, Стойчев отвръща: “Ами обичаше да прави нескафе и да танцува. Най-много й харесваше рок-енд-ролът. От певците любимци й бяха Елвис и Джони Холидей. Слушаше и италианска музика... Тя не беше суетна. Въобще си живеехме добре. Най-щастливи бяхме на 7 ноември 1965 г. сутринта, когато се роди дъщеря ни Жени.”

Щастието им трае едва 2 години след като наследницата им се появява на бял свят. “Беше през 1967 г. Разделихме се като приятели и такива си останахме. Формулировката в съдебното решение беше “взаимна вина”, защото по това време нямаше “взаимно съгласие” като законов термин. Аз излязох на квартира. Започнах работа в котлостроителния завод, който беше свързан с откриването на Кремиковци.

После се отдели развойната база към него, стана институт. Стигнах до поста директор на този институт. Защитих научна степен в Магдебург, Германия, станах старши научен сътрудник втора степен и имам няколко патента. Две години бях на работа в Куба. През 1976 г. се ожених втори път.

Поисках съгласието на Мила. Тогава тя беше министър на културата. Говорихме си приятелски и тя не ме спря. Втората ми съпруга се казва Мария. Имаме дъщеря, която е на 31 години и се казва Десислава. Двете дъщери ги запознахме по идея на Людмила след завръщането ми от Куба. Жени беше на 12, а малката - на 2 годинки. Мила отрупа с огромни подаръци Деси, а двете момичета си играха. Въобще Людмила беше такава – на никого не е направила лошо, дори поемаше и непосилни ангажименти, за да помага на хората.” По думите на Стойчев Жени се е метнала на майка си.


Киро Киров купи апартамент на Живкови

Олигархът Киро Киров е новият собственик на бившия апартамент на клана Живкови. Жилището се намира на жълтите павета и бизнесменът го обитава сам-самичък, твърди 19`. Сутрин и вечер на влизане и излизане от кооперацията Киров, който преди време бе отвлечен за откуп, е придружаван от двама бодигардове. Единият пътува с него в асансьора, а другият слиза и качва стълбището.

Двустайният апартамент има интересна история. Именно там изпращат в изгнание първия мъж на Людмила Живкова инж. Любомир Стойчев. Това става, след като тя решава да го смени с Иван Славков – Батето.