Проф. Георги Едрев е едно от светилата в родната медицина. Завършва в София, а после специализира в Санкт Петербург, Москва и Сан Франциско. На Запад 65-годишният професор по уши, нос, гърло е признат за един от най-добрите специалисти в световен мащаб. Дългогодишен шеф е на Транспортната болница “Цар Борис III”.
Проф. Едрев крие в барчето на секцията в кабинета си кобра в бутилка с бяло вино. Уникалната стъкленица ушният специалист получил като подарък от пилот. Разтворът, донесен чак от Виетнам, лекувал различни ставни заболявания.

Много известни и неизвестни пациенти са търсили помощ от професора заради болежките си. Заради лекарската тайна докторът разкрива само двама от тях - това са покойният висаджийски бос Георги Илиев и сикаджията Милчо Бонев, известен в подземния свят като Бай Миле. Босът на ВИС 2 потърсил професора заради болни сливици. Признал на доктора, че предварително хората му направили проучване къде да се оперира и така се спрели на него. После Жоро Илиев стоически изтърпял ваденето на сливиците, което минало при пълна дискретност. Час-два след това шофьорът на висаджийския бос го откарал обратно у дома. Един от основателите на силовата групировка СИК Бай Миле пристигнал спешно след първия бомбен атентат през 2001 г., когато 800-грамова бомба с тротил гръмна във входа на кооперацията му. От експлозията тъпанчето на едното му ухо пострадало фатално. Бай Миле се оказал много изпълнителен пациент. “Тъпанчето в ухото му липсваше. Наложи се да му сложим ново. Операцията мина без усложнения, човекът остана доволен“, пояснява докторът.

Когато преди две години наказателни бригади започнаха битки за територии на наркопазара чрез рязане на уши, проф. Едрев се видял в чудо. Най-разпространеният начин за отмъщение или наказание на дилъри и длъжници създало доста работа на доктора. “Не ми се е случвало някой да си донесе ушите и да каже: “Докторе, отрязаха ги, помагай!“, обяснява професорът. Повечето от жертвите на нестандартната вендета били с полуотрязани уши, които можели да бъдат възстановени само с пластика. Най-необичайният случай в практиката на спеца по уши, нос, гърло е операцията на негов колега, фелдшерът държал да бъде опериран по най-бързия начин. Тъй като хирургичната намеса не била чак толкова неотложна, докторът настоявал да го включи в графика на планираните операции. Колегата му обаче държал на своето. Накрая признал, че майка му ходила при петричката пророчица Ванга, която є казала, че вижда гной в главата на по-малкия є син и трябвало да го заведе на лекар, но в Транспортната болница при проф. Едрев. Както Ванга “видяла”, болният фелдшер се оказал с хроничен отит.

Друг куриоз в практиката на професора е от 90-те години, когато възстановява тъпанчето на охранител. Докато си чешел ухото с бъркалка, дебеловрат приятел минал и го тупнал по ръката. Пластмасовата клечка потънала в ухото му. Когато професорът оправил спуканото тъпанче, бодигардът го шашнал с предложението: “Докторе, искам да ти се отблагодаря. Ако някой ти прави проблеми, кажи и ще му счупя крак или ръка, каквото поръчаш”. Освен като върл противник на всякакви рушвети, в Транспортната болница професорът е известен със строгия си нрав. Още когато станал шеф, свикал медицинския съвет и предупредил, че за всяко закъснение за работа ще налага строги санкции на персонала. На следващия ден няколко човека получили предупреждения за уволнение. Оттогава никой не смеел да се появи след него.