Маститият журналист спонсорирал красавицата, чийто съпруг – бизнесменът Ивайло Караньотов, я заряза заради по-възрастната с близо 10 години Аня Пенчева.
Кой казва, че журналистите, особено от ранга на Валери Найденов, са сухари и коне с капаци, непоглеждащи и крачка встрани от служебното бюро и семейното огнище? Който и да го казва, определено не е прав, тъй като бившият шеф на в. „24 часа” е тънък ценител на дамската красота и щедрия сексапил. И го доказва с една любовна афера, която може и да е зад гърба му, но пък тогавашната му избраница наистина е жена от класа.

Щастливката, покорила макар и за кратко сърцето на „златното перо”, е актрисата Юлиана Караньотова, изгряла още в средата на 80-те с участието си в култовата „Комбина”. Тогава Юлиана е малко над 20-те и екзотичната й хубост й отваря вратите на първия частен театър у нас, създаден след промените – „Диалог”, на режисьора Бойко Илиев, баща на манекена и тв водещ Ники Илиев.

По това време актрисата има щастлив брак с Ивайло Караньотов, син на театралната легенда Славка Славова, като любовта им датира още от гимназията. С една дума снахата на Славова е на гребена на вълната, тя е абсолютната примадона на „Диалог” и движи само в отбрани среди на богати емигранти, завърнали се след 10 ноември в родината, и особено на царисти, ратуващи за реставрацията на монархията у нас. Естествено,

повечето мъже с дебели портфейли ги отварят широко за предизвикателната жрица на Мелпомена,

но тя изненадващо не прибира сумите в джоба си, а ги налива в банковата сметка на „Диалог”. От едната гола любов към изкуството.

Покрай вършеенето си в търсене на спонсори Юлиана се запознава и с тогавашния бос във вестника на Първа частна банка – „168 часа”. Това е самият Валери Найденов, или агент „Сашо”, както се разбра наскоро от досието му в ДС. Според посветени в интригата именитият журналист се поддал на опасния чар на актрисата и между тях се заформила гореща лав стори.

Новата светска двойка почти не криела чувствата си от чуждите погледи и затова дала храна за множество клюки. Последни ги научили, разбира се, мъжът на Караньотова и половинката на Найденов. Каква е била реакцията им, историята мълчи. Предполага се обаче, че си направили пас, подозирайки с право, че тази връзка едва ли има сериозно бъдеще. Още повече, че тогава Ивайло Караньотов хлътнал до уши по сексимвола на Народния Аня Пенчева и съвсем занемарил съпружеските си задължения.

„Ивайло се влюби в Аня от пръв поглед. Беше спонтанно пламнала любов, а не нарочен реванш заради кръшканията на Юлиана.

Най-странното е, че тя изведнъж изтрезня и прекъсна връзката си с Найденов, уплашена, че Ивайло може да я зареже, което и стана след по-малко от година. Та Юлианчето си седна на четирибуквието и отново се вживя в ролята на примерна съпруга, но беше късно. При друго положение Ивайло сигурно би й повярвал и простил, но сега той просто нямаше очи за нея. И в това семейство се разигра голяма драма. Славка Славова отначало беше категорично против връзката на сина й с по-възрастната Аня Пенчева и държеше страната на снаха си. Постепенно обаче Аня успя да й влезе под кожата, представяйки се за някаква нова Жулиета. И Славка даде благословията си за развода на Ивайло. Известно време всички живееха под един покрив, което шашардиса съсловието, после бизнесът на Ивайло дръпна и той успя да построи голяма къща в тузарски квартал около София”, разказват сценични труженици.

Докато Ивайло Караньотов и новата му изгора тънат в блаженство и се радват на общия си син Ангел, проблеми нападат техните бивши партньори. Юлиана е смазана от раздялата с «ученическата си любов», театър «Диалог» е закрит и тя остава без ангажименти, а трябва да издържа не само себе си, но и щерка си Карина. А годините са трудни и правителствата се сменят едно след друго. За разлика от близо 10 години по-възрастната си съперница, която успя да се наложи като прима на Народния, Караньотова започна бавно, но сигурно да отпада от играта. Шушука се, че пръст в декласирането й имала и Пенчева, въпреки че пред медиите тя се прави на майка Тереза и твърди, че винаги поощрявала съпруга си да се грижи за бившето си семейство.
За да се утеши, Юлиана започва все по-често да надига бутилката.

Затъва в бохемски навици, здравето й се разклаща и се стига до развръзката – инсулт на 42 години,

който я изважда завинаги от играта. Възстановяването й е трудно и скъпо, но този път Ивайло и Аня наистина й се притичват на помощ с пари и лекарства и приютяват в дома си Карина. Днес бившата звезда на театър «Диалог» е в задоволителна форма, но въпреки това категорично отказва да се среща с журналисти и да бъде снимана. Каквото има да се каже около нея, го съобщава дъщеря й Карина, която израсна до тв водеща и дори се заговори, че някакъв приказно богат арабски шейх я искал за жена.

Проблеми връхлетяха и екслюбовника на Караньотова. Той се изпокара с близкия си приятел и ортак Петьо Блъсков, изхвърча, макар и по не много ясен начин от «24 часа», после обиколи няколко издания... По време на Виденовото правителство дори е бил заплашван със смърт, понеже си позволил критични публикации срещу управляващите, и се наложило да го вардят гардове от НСО.

Теодор ШОПОВ