Щерката следва в Лондон, не възнамерява да се връща в България
Журналистката с хаплив език и остро перо Люба Кулезич признава, че дъщеря й Михаела, която е на 25 години и в момента пише дисертация в един от най-престижните университети - Лондонското висше училище за икономически и политически науки, е един от най-добрите й учители. “Когато твоето дете ти стане учител и ти приемеш това, макар че да се опъваш, да се сърдиш и да се обиждаш, е абсолютно нормално, пред теб се откриват невероятни неща. Когато приемеш позицията на ученик на детето си, придобиваш свежест на погледа, толерантност, страхотна нежност и жизнерадост. И хумор, който дори да е хаплив, е от чисто сърце. И мъдрост, и умение да четеш бързо по лицата на хората, по маниерите и гримасите им с интуицията на дете. Препоръчвам на всички родители да бъдат ученици на своите деца. Това е тайната на духовното неостаряване”, съветва кинокритичката

Михаела, която всички наричат Ела, е дъщеря на Кулезич

от брака й с известния документалист Юри Жиров.


“Казвала съм, че най-хубавото му произведение е неговата дъщеря. Хората го запомниха като автор на филма „Дишай“. Той е доста по-възрастен от мен и връзката ни не трая дълго – две години”, споделя Кулезич.

Преди да замине за Лондон, за да продължи там образованието си, тя е завършила немската гимназия в София и право в Хайделбергския университет. “Ще става адвокат, но не тук. Ще живее извън България. Одобрявам избора й. Има качества за тази професия. Добър оратор е и е харизматична”, обяснява гордата майка.