ПРЕДСКАЗАНИЕ
Медиумът, който предсказа разрушителното цунами в Югоизточна Азия през декември 2004 г., издава бестселър

Коя е тя
Много често звездите, а Силвия Браун е звезда, крият възрастта си. Явно чужда на суетата, Силвия с усмивка уточнява, че е родена на 19 октомври 1936 г. в Канзас Сити. Появява се на бял свят с риза - остатък от плацентата, - увита около главата й, което още от древни времена се счита за знак. Знак, че новороденото е белязано от съдбата и надарено със свръхестествени способности. Бабата на Силвия по майчина линия - Ада, е медиум и принадлежи към род, в който от триста години се раждат медиуми.

Макар че израства в дом, където паранормалните способности са нещо обичайно, майката на Силвия - Селесте, не е медиум. Селесте възприема медиумните способности като нещо нормално, макар и дразнещо. Тя не се нуждае от още ексцентричност в живота си и не прави нищо, за да насърчи проявите й у дъщеря си. Силвия Браун винаги говори за баба си с обич и уважение, като за сродна душа и духовен учител.
В епилога на „Книга за сънищата“ тя изповядва: „С усмивка разбирам, че вместо да мисля дали баба Ада би харесала тази книга, си казвам: тя ще хареса тази книга. В случай че не знаете, тя отново е на земята. Името й е Анджелия Дуфресне, тя е на осем години и е моя внучка. Изобщо не споменавайте в мое присъствие, че Бог не е щедър“.

Детето, което вижда бъдещето
Тригодишната Силвия един ден оставя внимателно куклата си на леглото и заявява на майка си, че след три години тя ще роди още едно момиченце. Вероятно Селесте се е усмихнала снизходително. Точно според предсказанието само месец преди шестия рожден ден на Силвия се ражда сестра й Шарън. В детството си Силвия смята, че паранормалните й способности са по-скоро бреме, отколкото дар. Така например, когато е на пет години, по време на една семейна вечеря вижда как лицата на двете й прабаби се стопяват - не особено приятна гледка за дете. До две седмици двете прабаби умират.
По-късно съобщава вкъщи за смъртта на дядо си, преди още баща й да се е втурнал у дома с трагичната новина.Но най-значителното събитие в живота й на медиум се случва, когато е на осем години - тогава се появява духовната й наставница Франсин.

Аз идвам от Бога, Силвия
Силвия описва появата на Франсин така: „Една вечер ми бяха наредили да заспивам и аз, разбира се, започнах да си играя с фенерче в тъмното. Неочаквано светлината започна да се разширява, докато накрая цялата ми стая грейна. От светлината излезе висока, спокойна и усмихната тъмнокоса жена, която ми каза тихо:
- Аз идвам от Бога, Силвия. Не се страхувай.
Да бе, точно така. Изхвръкнах от стаята и хукнах надолу по стълбите, крещейки, колкото ми глас държи. Влетях в кухнята и се хвърлих на врата на баба Ада, която чистеше зеленчуци. Едва говорейки от уплаха, й разправих какво съм видяла.
- А! - отвърна тя, като едва не се прозина от скука. - Това е била твоята Духовна наставница. Тук е, за да ти помага. Би ли вдигнала морковите?
Моята Духовна наставница се оказа жена от ацтеко-инкски произход на име Иена, загинала в родната си Колумбия в началото на ХVI век. Аз започнах да я наричам за по-лесно Франсин. И до ден днешен тя е моята постоянна другарка, приятелка, учителка, съветничка, довереница и защитничка... до известна степен“.
Така благодарение на дарбата си от Бога и безценната помощ на Франсин роденото с риза момиченце Силвия се превръща в световноизвестния медиум Силвия Браун!

Да помагаш на хората
„Слава Богу - спомня си Силвия, - мълвата започна да се разпространява и репутацията нарастваше заедно с клиентите ми. Накрая се разпростря по всички континенти на земното кълбо.
Започнаха да ми се обаждат от законови и медицински институции, за да искат помощта ми за всичко: от неразкрити убийства и изчезнали лица до физиологични и психологически проблеми, неподдаващи се на традиционните начини на лечение. Бях горда и щастлива да им услужвам. Не съм взела за това и цент и никога няма да го направя. Смятам, че в деня, в който поискам чек, задето съм помогнала за откриването на изчезнало дете или убиец, за поставяне на диагноза или лечение при животозастрашаващ проблем, паранормалните способности ще ми бъдат отнети, и то съвсем основателно“.
Земна и с прекрасно чувство за хумор, Силвия неизменно печели нови почитатели при всяко свое представяне или лекция. Силвия е чест гост в „Монтел Уилямс шоу” и в „Лари Кинг лайв”.
Въпреки претоварената си програма и честите пътувания тя намира време и за писане. Резултатът са няколко изключително популярни книги, бестселъри №1 на „Ню Йорк” таймс, издадени на български език от „Хермес“: „До Другата страна и обратно“, „Живот от Другата страна“, „Изцеление от предишните животи“ и „Книга на сънищата“.
Популярна и обичана в България заради своите прозрения, поднесени много човешки, Силвия Браун има необикновената мисия да внася утеха и светлина в живота на хората.

Петър СТЕФАНОВ