Нито съм спала с Хачо Бояджиев, нито Васа Ганчева ми е леля, заявява актрисата журналистка
Станислава Ганчева е родена на 3 декември в София. Завършила е журналистика в СУ и школа по актьорско майсторство - в последния курс на Гриша Островски. Омъжена е за актьора Краси Радков. Пробива в БНТ, явявайки се на кастинг без никакви връзки. Работи в сутрешния блок със Сашо Авджиев, след което я “надушва” старата тв хиена Хачо Бояджиев и я кани за водеща на „Полет над нощта”. След пререкания с шефката на БНТ Уляна Пръмова, която не я пуска да участва в “Денсинг старс”, Станислава си вдига шапката и напуска.


- Стани, мнозина не знаят, че си съпруга на Краси Радков...

- Те много хора не знаят. Дори в “Шоуто на Слави”.

- Къде се запознахте?

- О-о-о, ние се запознахме много смешно. В Смолян. Аз съм от София, а той е от Враца. Краси беше на турне в Смолян със Сатиричния театър тогава.

- А ти какво правеше там?
- Бях на екскурзия с родителите ми. И на рецепцията на хотела попълвах адресни карти, защото нашите си бяха забравили очилата. Краси ме заговори и ми каза: “Заповядайте довечера на театър”!

- „Закова” те с покана за театър ли?

- Не, не стана веднага. Аз отидох на театър, защото нашите настояха, иначе това представление бях го гледала вече. После се срещнахме с него долу в бара на хотела. Поиска ми телефона и така се започна любов с sms- и. Подържахме връзка и по интернет.

За три месеца се оженихме.


- Кое гадже по ред ти е Краси?
- Де да знам. Имала съм много гаджета, но като сериозна връзка ми е втора.

- От колко време сте заедно?
- От седем години.

- Защо нямате деца?

- Заради кариерата. Смятам, че една жена, когато реши да създава потомство, трябва да се отдаде на детето си на сто процента. Аз обичам да се забавлявам.

- Какво дете искаш да имаш?
- Момиче. Още като прочетох “Железния светилник”, знаех, че ще имам дъщеря и ще се казва Ния.

- Кой готви у вас?

- Ние нямаме време за такива неща. Ядем навън. Имаме едни приятели, които имат кръчмичка и ходим там.

- Кой приготвя закуската? На закуска не можете да ходите на кръчма!

- Не ядем сутрин. Ставаме, отиваме в хола и който е пръв до кафе-машината, той я пуска.

- Кой слага мръсното бельо в пералнята?
- Аз.
- А кой глади?
- Всеки си глади дрешките. Повечето ни дрехи са такива, че не се мачкат, защото не обичаме да гладим. Има такива хора, дето обичат да гладят и да мият прозорци, но на мен не ми е любимо. Не обичам да гладя и да мия прозорци.

- Колко пъти сте си изневерявали… мисловно? Например, вървите си заедно и отсреща виждаш някой мъж и си мислиш: „Ей, този да ми падне!”?
- Нито веднъж ,да ти кажа.

- А той?
- Не. Това, което харесвам на Краси, е, че той се държи с мен като с единствената жена на света, като със статуетка, порцеланова, която го е страх да не бутне и да я счупи. Винаги се съобразява. Затова се обичаме и затова толкова дълго време сме заедно.

- Кой от двамата ревнува повече?
- По-скоро той.

- Коя е най-жълтата клюка, която сте чули за себе си?
- Те не са една и две. Последната беше, че ще се развеждаме. Следващата беше, че съм бременна. Сега, преди месец,

щяхме пък да осиновяваме дете.

Просто една след друга вървят. Нито една от тях не е вярна.

- Ти беше дълго време лице на “Полет над нощта”. Как те откри Хачо? Говори се, че той е правел кастинг по бански. Има ли такова нещо?
- Не. Защото на Хачо за “Полет над нощта” му трябва лице и акъл, а не тяло. Той не държи на останалата част на тялото. Не знам, може и да държи, но чисто като мъж. Като професионалист в никакъв случай. В телевизията бях от седем години. Бях дълго време в сутрешния блок. Моят откривател за телевизия всъщност е Сашо Авджиев. Явих се на кастинг за репортери и водещи на сутрешния блок. Аз си мислех, понеже нямам познати и близки в телевизията, че всичко е нагласено и няма да ме вземат точно мен.

- Пуснаха ли се клюки за теб в телевизията? Ти си работила и в сателита, а там е голям клюкарник, голяма завист.
- Да. Веднага пуснаха какво ли не зад гърба ми.. Че съм била със Сашо Авджиев, с Кирил Гоцев, с Хачо, с кой ли не. Че Васа Ганчева ми е леля!

- Да се върнем на Хачо. Той не ти ли пусна коронния си лаф, че са ти криви краката?
- Той на мен никога не ми го е казвал това. Казваше им на колежките понякога такива неща. Веднъж идва една и казва: “Знаеш ли какво каза Хачо? Че тук всички сме с криви крака”. И аз - бях с едни високи зимни ботуши - отварям вратата, свалям ципа на ботуша и му казвам: “Я, Хачо, ела тук!” И питам:

“Това криви крака ли са според теб?”

Той погледна, погледна и каза: „Добре де, ама твоите па са тънки!”. Много го обичам него. Много е точен.

- В крайна сметка той сваляше ли те?
- Не. Никога не съм имала лични отношения с него. Винаги са било чисто професионални.

- Всъщност, ти колко време работи при него? Колко издържа?
- Година и половина-две.

- Кой те махна оттам?
- Аз се махнах, защото трябваше да започна в “Денсинг старс”. Още лятото Слави ме покани и аз се обадих на Хачо. Той разреши. Каза ми: “Това ще ти пречи ли на работата и задълженията?” Аз му отговорих: “Ще работя събота и неделя. Предаването ми е в петък”. „Щом няма да ти пречи на предаването, отивай!”. Започнахме септември месец предаването и в един момент той ми каза: “Уляна Пръмова забрани!” “Как забрани?!”, го питам. “Каза, че не можеш да участваш”. Качих се аз при нея и я питам: “Добре де, защо? Това ще е плюс за БНТ. Това ще е реклама. Ще бъда представена като лице от телевизията. През цялото време ще се говори, че съм водеща на “Полет над нощта”!” “Не може!”- ми отговаря.

“Добре де, как можеше за Елена Йончева и за Марта Вачкова?”,


питам я. “Миналата година можеше. Сега не може!” Казах й: „Добре! Това е ваше решение. Аз вземам моето”. И напуснах. Беше ми много мъчно. И на Хачо му беше мъчно. До ден-днешен с него сме в много добри отношения.

- Когато се качи при Уляна Пръмова за разрешение да участваш в “Денсинг старс”, имаше ли водка на масата?
- Не знам, но това не е толкова важно дали е имало или е нямало водка. За мен беше важно личното отношение. Да няма двоен стандарт. За едни да може да участват, а за други да не може.

- Пречеше ли ти на частния бизнес това, че си водеща в националната телевизия?
- Докато бях на щат в телевизията, имаше много забрани за участия.

- Кой ти забраняваше?

- Борислав Геронтиев например ме спря поне от три участия, защото щели да снимат други телевизии.

- Когато Геронтиев ти беше началник в БНТ, правил ли ти е намеци да си лягате, за да те остави да работиш или за да ти “помага” в кариерата? Говори се, че с доста “близки отношения” с него някои са направили добра кариера в БНТ…
- Когато започнах в “Полет над нощта” и бях на щат, ме срещна и каза: “Ще се уволняваме май”. Защо не съм отишла да го попитам дали мога да започна при Хачо, ами съм взела самостоятелно решение?! От ръководството на БНТ винаги е имало двоен стандарт и затова се ядосвам, защото аз не съм конфликтна личност и не се карам. Не правя скандали. Взех своето решение самостоятелно и виждаш сега не съм там. Благодарение на това, че винаги на върхушката има някакви приятелски кръгове. Ако си в приятелския кръг, можеш да се развиваш и можеш да работиш. Ако си там, можеш и за нищо да не ставаш, но работиш.

- Имаш ли покана отнякъде за работа след “Денсинг старс”?
- Да, от едни кабелни телевизии, но не ми се иска да експериментирам.Жоро ЗАХАРИЕВ