Показах я за малко, не искам да е под светлината на прожекторите, обяснява политикът
Новата приятелка в живота на Любен Дилов-син се казва Мария Маркова. Двамата с Любен Дилов-син имат връзка от близо пет години - време, през което ревниво пазят любовта си от ушите и очите на медиите. Репортер на вестник "Женски Тайни" се свърза с Любен Дилов, за да разбере нещо повече за новата жена в живота му. Оказва се, че Любен и Мария се запознават по интернет и като в сапунен сериал след първата им среща извън виртуалната реалност двамата просто се влюбват един в друг. "Пишехме си по интернет, а когато се срещнахме и поговорихме, просто любовта се случи", споделя Мария. И добавя колко трудно й е понякога да бъде равностоен говорител, дори слушател до Дилов-син, тъй като неговата начетеност е голяма. "Обезкуражаващо е да си около него, защото знае много и аз непрекъснато се стремя да го догоня", не без доза комплимент казва Мария. Освен това, оказа се, че вкъщи този, който готви, не е Мария, а самият Дилов, за който готвенето било също толкова приятно хоби, колкото и каратето например. На карате Дилов се запалва благодарение на своя голям приятел Слави Бинев.

Мария е тази, която ревнува, а не обратното
Новата любов в сърцето на Любен Дилов – Мария, всъщност е по-ревнивата от двамата вероятно защото й е познато миналото на устатия политик и сценарист. Независимо че в едно от интервютата си пред "ШОУ" Дилов казва, че харчи парите си "не по жени, а по картини", обществено достояние са страстните му връзки първо с водещата на "Нощни птици" Искра Ангелова, а след това и с една от малкото певици, които сами създават песните си - Ваня Щерева. Освен това от единствената си засега законна съпруга Елина Любен Дилов-син има цели три деца, което доказва колко привързани и влюбени са били тогава двамата. Това са синът Иван и близнаците Павлин и Милкана. В момента другата важна жена в живота на Дилов, освен Мария, е сестра му Маргарита, която никога не е крила колко атрактивен и забавен е брат й още от дете: "Още от дете беше атрактивен, всички го харесваха". Преди време пък политикът беше засечен в компанията на най-успешната "Мис" Жени Калканджиева на ревюто на дизайнерката Елена Вуйчич. Така че основание за ревност в приятелката му Мария Маркова определено има, въпросът е доколко сериозен е Дилов в компанията на красиви жени. Защото самият Любо описва новата си приятелка така: "естествена, автентична, без хирургическа намеса и без сапунени сериали", което веднага елиминира съвременния модел за женска красота - с много силикон и задължително блондинка. А по въпроса защо е невъзможна срещата между идеалният мъж и идеалната жена, Дилов остроумничи по следния начин:

"Идеалната жена никога не се съгласява от първия път, а идеалният мъж никога не пита два пъти.

Затова в момента живеем във време, в което парите се предават по полов път". За Любен Дилов изразът "Скъпа, къде са ми чорапите" в буквален превод е нещо като "Господи, колко си красива", но на нашенския мъжки език.

Слабостта на политика към нежния пол се потвърждава дори и по време на предизборни кампании. Припомняме, че по време на парламентарните избори през 2009 г. Любен Дилов-син отново успя да насочи вниманието към себе си, залагайки на черна котка с големи зелени очи, с която лъсна на плакати из цяла София. "Първо по вид и натюрел подхождаше много на номер 13, с който се явявахме на избори, а що се отнася до поверията и фатализмите и котките също имат много гадни предупреждения, когато негър им пресече път...", каза тогава Дилов. По темата за жените Любен Дилов си е позволил да каже единствено: "Колкото до женската красота, ще ти кажа и че познавам много жени, които също са ценителки на женската красота. За мен красотата е и социално понятие, защото днешната представа за красота съвсем не е като тази от едно време. Критериите за красота са там, където тя е естествена. Например душата. На нея не може да й се сложи силикон. Личността на един човек е далеч по-важна."


КАРЕ 1 - Любендиловизми

В една от многото си книги Любен Дилов-син поднася следните остроумни мъдрости, които несъмнено заслужават внимание: Любен Дилов-син си спомня още пиянски приятелски изповеди от новогодишните празници: "Две години живях с една жена и всичко беше прекрасно. После започнаха капризите: "Как се казваш?", "Какво работиш?"...

Чудя се би ли казал Форест Гъмп следното: „Жената е като пощенската марка. Оближеш ли я отзад, ще ти се залепи”… Или трябва да си българин, за да го кажеш?

Припомням си с особено умиление една от многото пиянски изповеди на приятели около Нова година: „Чета надписи: „Тук беше Пешо”, „Тук беше Иван”, „Тук беше Кольо”. Чета и не знам защо се напрягам. Дали, защото са грозно написани, или защото ги чета от вътрешната страна на вратата на гардероба, в спалнята…”

Осъзнайте се - една крачка ви дели от пластмасовата елха до безалкохолното шампанско и гумената жена… Не е голяма беда, ако кучето ви има бълхи. Беда ще е, ако има блог.
Чух колежка да споделя: "Случи се нещо невероятно! Моят снощи - първо един час любовна игра, после два часа чутовен секс и - накрая - три часа просто си говорим..." По същото време, съпругът пред колеги: "Абе... какво ми се случи вчера... Първо един час не ми става, после два часа не успявам да свърша и накрая като се разсъних нещо..." Да вдигнем тост за чудесното разбирателство между половете!

Смятам, че чудеса стават всеки ден! Всяко бебе се ражда без предни зъби и задни мисли. Всеки човек поне веднъж ще бъде предаден и разпнат заради греховете на другите. Въпросът е дали да превърнеш живота си в метафора, или да си остане статистика. Ирод пратил да избият младенците - статистика! Едно бебе оцеляло - метафора! Весела Коледа!

Ще споделя нещо лично: Като тийнейджър, за да не свърша преждевременно, спрягах таблицата за умножение. И... ето че сега започна да ми става от нея! Не знам на лекар ли да отида или на математичка?

Ако се срещнат две еднакво силни армии, ще победи по-тъжната, казва Конфуций. Човек с трабант по-леко приема катастрофите, добавя застрахователният агент. А на един магазин в Назарет - 2000 години след Витлеемската звезда - виси табела: Заминавам на фронта. Ще се върна след 15 минути...

Получих от руски приятели рецепта за празничен коктейл "Кто кого" - 50 грама виагра с 500 грама водка. Питам: Юрий Иванич: Ама наистина ли го правите това? А, правим го! - отговаря ми - Вятър! Аз и секскуклата вече използвам само за грейка. Пълня я вечер с топла вода... Кой казва, че любовта не топли?

"Във всяка жена трябва да има загадка" - казва Нина и изяжда сборник с ребуси… А аз й отговарям с първо правило в очакване на зимата: Не лови с език снежинки, докато не се убедиш, че всички птици са заминали на Юг.

„… а вечерята дай на врага си”. Преди да дадеш вечерята, трябва да провериш дали врагът не стои по-високо от теб в хранителната верига. Дали вечерята не си самият ти. И още – ако стриктно спазваш това правило - вероятно скоро ще се сдобиеш с нов приятел и трябва да го преместиш в часовото време, когато се разделя обядът. Изобщо … не е читава тази работа! Вечеряйте си, моля.

...на старини Пинокио силно страдаше от болки в ставите. И често с груби думи проклинаше Джепето, който – уж пропил се от мъка по дървеното си момче - изпи и течността срещу дървояди… Животът е за понасяне! Леко носене и лека седмица!

Убеден съм, че свинският грип се разпространява главно чрез средствата за масова информация, но зъболекарят ми продължава да се страхува повече от мен, отколкото аз от него... В крайна сметка - да избереш обикновен или ректален термометър е само въпрос на вкус!


Анелия ПОПОВА


Б. р. - заглавието е на редакцията.