80 процента от нашите медици работят, гледайки в портфейла на болния, твърди прочутият ясновидец
Животът на Михаил НАКОВ се дели на преди и след тежка катастрофа. Той пострадва тежко при пътен инцидент и изпада в кома за 20 дни. Но оцелява. Оттогава има дарба да вижда отвъд видимото. Това го прави един от финалистите в предаването “Ясновидци” - II сезон за 2009 г. и шампион на Египет по ясновидство за 2001 г. В момента е един от най-търсените феномени - както от обикновените хора, така и от звезди и от... лекари. Практикува у нас и в Гърция.

- Кога проявихте способностите си?
- На 12-годишна възраст. Тогава видях едно магаре. Помислих си, че ще умре. То падна на пътя и умря.

- Колко души са минали през ръцете ви за тези 13 години?
- Над 50 хиляди.

- Имали ли сте пациенти, които са известни хора?

- 10 процента от известните хора в България са минали през моя кабинет.

- Имали ли сте лекари пациенти?
- О, седмично поне по 5-6. Лекарите невинаги са сигурни за себе си. Един доктор имаше проблеми с някаква вена в крака си. Тя е била в областта на бедрото. Отстранена е, но колегите му са забравили вътре някаква материя (мисля, че беше конец, който не се бе разложил). Оттам започна гноен процес. Лекарят си мислеше, че развива раково заболяване. Но аз му казах, че просто са забравили нещо при операцията. Отстраниха го. Сега е добре. Като дойде после при мен, каза, че съм бил напълно прав. Няма да забравя този лекар. По специалност беше неврохирург.

- Какви хора идват обикновено при вас - с уточнена или с неясна диагноза?
- По принцип - с неясни диагнози. Идват и хора с неизлечими заболявания. Но все пак ме посещават с надеждата по някакъв начин да им помогна.

Аз не мога да лекувам.

Но мога да открия болест, която може да дойде след време. Мога също да кажа по какъв начин може да бъде излекувана болестта. Има неща, които не могат да бъдат излекувани. Все пак аз не съм Бог.

- Кои заболявания можете да разпознавате?
- Стомашно-чревни, костни, онкологични. Всеки от нас е болен от нещо. Потенциалните заболявания съществуват у всеки и още не са започнали да се развиват. Ако хвана такива проблеми навреме, мога да ги предотвратя.

- Опасен ли е стресът?

- Всички знаем, че той води до много заболявания - диабет, болести на щитовидната жлеза, рак и хиляди други болести. Стресът е най-лошото нещо. При различните хора той може да е причинен от различни фактори - от животно, от катастрофа, от кола, от паднало дърво. В такава ситуация се получава фиксация в мозъка. След това адреналинът се покачва за секунди. На ясновидски език това състояние се нарича стресов аркол - вътрешен уплах.

- Каква е разликата между класическата и нетрадиционната медицина?

- Традиционната терапия може да помогне, но може и много да навреди. В никакъв случай не отричам, че класическата медицина спасява страшно много хора. Разбира се, ако попаднеш на компетентен лекар. За съжаление в повечето случаи болните у нас попадат в ръцете на суперкорумпирани доктори или на “медици”, които просто се възползват от хората.

В нетрадиционната медицина се използват много лечебни растения. Всяко от тях притежава свойства, които по някакъв начин са свързани с нас от миналото. Но при специализираните билкари човек трябва да внимава много какво поръчва.

- Защо?
- Защото не знае дали билката няма да му донесе токсини. Или да се натрови по някакъв начин.

- Какво мислите за нашите лекари?
- Има много добри специалисти. Но за съжаление на повечето от българските лекари мястото не е в болниците, а в някоя колбасарница!

- В колбасарница?!
- Ако трябва да съм по-точен -

в касапница!

Клиниките, които са доказано слаби, би следвало да бъдат затворени, а пациентите да се насочват към специализираните заведения. Познавам много “доктори”, които са положили Хипократова клетва, давайки за нея агне, бутилка вино или 5 хиляди лева!

- Има ли медици, които възприемат вашите методи?

- Добрите специалисти са наясно, че има хора с паранормални възможности и с шесто чувство.

Моята професия е древна. Тя датира от хилядолетия, когато лекари не е имало. Медицината тръгва от нас - от магьосничеството и от билкарството. Някогашните шамани са лекували с много по-голям успех от най-известните сегашни доктори. В древен Египет са се правели операции. България има много добри лекари. За съжаление най-добрите не живеят в родината си. Познавам много лекари, които приемат моите методи, консултират се с мен. На някого това може да звучи странно или смешно. Но за мен е много хубаво, че лекарите ми имат доверие.

- С какво бихте сравнили българското здравеопазване?
- То е на нивото на южноафриканското. Ще ви дам за пример Турция. Някои хора смятат, че това е изостанала държава. Нищо подобно! В нея се намира една от най-известните европейски клиники.

Дори румънското здравеопазване е много по-добро от българското. Ако се краде по-малко и се работи повече, предполагам, че ще се справим по-добре!

- Как работи нашата медицина?
- 80 процента -

като погледне в портфейла на пациента

В 20 процента от случаите наистина имат интерес да работят. През повечето време здравните специалисти у нас се оплакват. А това, което трябва да дадат от себе си, дали го дават?!

- Какво представлява Здравната каса?
- Тя е страшно корумпирана голяма верига! Касата е пирамида. Затова лекарите се оплакват от ниските си заплати. Лично аз мисля, че те трябва да имат по-големи заплати. Някои от тях наистина го заслужават.

- Ако се разболеете, ще отидете ли на лекар?
- Да. Ползвам медицински услуги, но само от хора, за които съм сигурен, че ще ми помогнат.

- Кое заболяване лекувате най-успешно?
- Аз не мога да лекувам. Мога да дам диагноза. Мога да посоча начин как да бъде излекуван определен човек. Не искам да се наричам лечител. В много вестници мои колеги пресилват нещата.
 
Явно са гледали филми на Хичкок или фантастика. И хората им вярват и търчат към тях! Вярват, че са велики магьосници и велики специалисти. И най-вече - вярват, че лекуват с бионергия.

Биоенергията, предполагам, че им идва след 2-3 водки!!!

- Кой пие по 2-3 водки?
- Мои колеги-шарлатани!

- Откъде идва вашата енергия?
- Тя е от доста години. Но след катастрофата, която преживях, станах много по-силен и по-сигурен във виденията си.

- Кой може да вземе дарбата?

- Дарбата се дава от Бог и се взима от Бог.

- Какво искат хората, които идват при вас?

- Предимно диагностика за здравословното си състояние. Обикновено имат проблеми от някакво негативно влияние. Искат също защити.

- Какви защити?
- Нещо, което да ги защитава от злото. В България и в Гърция масово се правят магии. Всеки прави по нещо на някого.

- Вие самият занимавате ли се с магии?

- Занимавам се с борба против магии. Искам да намеря магията и да я унищожа. Около 80 процента от човешките болести са причинени от магии. Целта на този, който прави магията, е да увреди определен орган на другия или нещо лошо да му се случи до 40 дни. Моята професия е свързана с хуманната медицина. Но лекарите лекуват нещо, което след време рецидивира.

Докторите се отнасят пренебрежително към магиите и това е основна грешка!

Не отстраниш ли магията, няма да излекуваш болестта

- Как се премахва магия?
- Известни са 10 хиляди вида магии. В България са познати около 6-7. Има 30-40, които са чисто шарлатански. Последните са пълен ужас! Има попска, циганска, копанарска, арабска, румънска и какъв ли не вид магия. В България можеш да намериш много магии от различни видове - все едно се намираш в супермаркет за магии!

- Бихте ли разказали интересен случай от практиката си?
- На една жена открих тумор в главата. Първоначално мислех, че е съсирек на кръвоносен съд или слединсултно състояние. Но се оказа, че става дума за раково образувание. То бе отстранено. Днес жената е добре и живее нормално. Когато дойде при мен, бе едва 40 кг.

- Какво трябва да правят хората, за да се предпазват от заболявания?
- Първо трябва да спрат да мислят за негативи. Да си направят схема за живот. Да не мислят много за правителства и за болници. Те никога няма да се оправят. Хората трябва да си намерят начин как да си помогнат сами...

Едно интервю на Здравка ИВАНОВА