Да, приятелка съм с племенника на главния архитект
Зейнеб Маджурова, или Зизу, се прочу с участието си в първото издание на култовото шоу „Биг брадър”. След успешната си изява в Къщата тя стана и водеща на прогнозата за времето по Нова телевизия, както и репортер в предаването "На кафе". Зейнеб е родена на 13 февруари 1985 г. в Бургас.

- Зейнеб, ти направи наистина сензационно разкритие, че са правени опити да те вербуват като проститутка?! Каква сума ти предложиха?
- Около 8000 лева, но не желая да коментирам повече темата, тъй като за по-лабилните момичета, които искат да спечелят лесни пари, ще се превърне като реклама и ефектът от разговора ни ще бъде обратен. Не мога да съветвам, тъй като всеки сам избира пътя в живота си, но препоръката ми е: „Не се изкушавайте от най-лъскавите предложения, защото най-лъскавите опаковки са най-гнили отвътре!” Гнили ябълки има във всяка една област. Жалко е, че българките са едни от най-красивите жени, но и най-евтините!

- Зейнеб, извън тази тема, какво ти донесе участието ти в култовото шоу „Биг брадър”? Говоря не само като дивиденти, но и като негативи... освен че стана известна, какво друго се промени за теб?
- Нямам негативи. Тогава бях на 18 и за мен участието ми беше необмислена детска игра, от която извлякох само позитиви. Открих магията на телевизията, обучих се и така до днес, когато продължавам да бъда в Нова телевизия. За съжаление ми се наложи да порасна по-бързичко, отколкото ми се искаше, но все пак се опитвам да запазя детското в себе си, защото смятам, че това ни прави най-искрени и чисти като човеци.

- Би ли участвала отново в шоуто? Не те ли притесняваше тогава например фактът, че си постоянно следена, каквото и да правиш?!

- Камерите никога не са ме притеснявали, но не знам дали бих участвала отново. Със сигурност бих се страхувала повече! Когато човек е по-зрял, взема по-трудно подобно решение, но вероятно бих повторила приключението, защото имам щастливи спомени.

- Какво мислиш за чисто новия формат на Големия брат, който ще събира цели семейства под един покрив в Къщата?
- Предполагам, че за три месеца ще видим добре и нагледно какво се е съхранило като семейни ценности, морално възпитание на поколенията и т.н. Доколко българинът държи на семейството като институция и доколко наградата е по-важна, защото съм убедена, че провокациите в Къщата ще бъдат в тази насока.

- Ти стана новото лице в „На кафе” – как получи предложението, какво изискват да правиш от телевизията като такава?
- Предложението получих от хората, с които работих в прогнозата за времето в Нова телевизия. Бях безкрайно щастлива, че отново ми се довериха и съм благодарна на Иван Тодоров, който повярва в мен и моите качества. Винаги съм се възхищавала на Гала като водещ и за мен е чест да работя с нея. Тя е изключителен човек и приятел!

- А вярно ли е, че си поканена да участваш в турски сериал, на кастинг в Истанбул? Напоследък виждаме, че турските сериали се превръщат за отрицателно време в тотален хит?!
- Поканиха ме на кастинг, изпратиха ми целия сценарий и репликите, които трябваше да науча, но не отидох заради наводненията, които имаше по това време Истанбул. Така изпуснах и сроковете.

- Какво мислиш за Христо Сираков? Твоята приятелка Зара, която също участва в „Биг брадър”, беше негова приятелка, но вече не е...
- Няма незаменими хора, има незабравими! Питайте тях как се чувстват, не мога да отговарям от тяхно име.

- Има ли човек до теб? През май миналата година се писа, че имаш сериозна връзка с архитекта Иво?!
- Иво е племенник на Петър Диков и син на брат му, архитект Калин Диков. С Иво сме в прекрасни приятелски отношения.

- Ако всичко е вярно, как се разбираш с родителите на Иво - Петър и Таня?
- Иво има изключително интересно семейство, което буди възхищение!

- Лично аз си спомням за връзката, която имаше с Чавдар Александров - Чочо, който дори съвсем наскоро беше обявен за най-желан ерген в България. Ще ми споделиш ли каква е причината за вашата раздяла, както и в какви отношения сте днес?
- Чавдар е човек, на когото мога да разчитам много и във времето сме си доказали колко верни приятели можем да бъдем един за друг. Благодарение на него в момента имам едни от най-близките си приятели, с които той ме запозна преди години.

- А мислила ли си някога за сватба, имаш ли подобно желание или още е рано за това? А предложение получавала ли си? И ако не е тайна, от кого?
- Разбира се, че съм мислила! Дори знам как ще изглежда сватбената ми рокля. Както често се шегуваме с приятелите ми, сватбата е ясна каква ще бъде, само младоженец търсим. Не съм получавала предложение.

- А защо смени русия цвят на косата си и стана брюнетка? Русите жени не успяват ли по-лесно?
- Винаги съм харесвала повече тъмнокоси, а и естественият ми цвят е тъмнокестеняв. Реших да се върна към естественото, но не знам докога...

- Някъде четох, че „Зейнеб” всъщност е арабско име?
- Името го има като цяло в арабския свят. Може да се срещне в различни вариации. ЗАйнеб, ЗейнеТ, ЗАйнеП. Конкретно моето Зейнеб означава „златно сияние”. Анелия ПОПОВА