Татко много ми липсваше в детството, днес с него вече сме приятели.
Певицата Мария Илиева е сред най-популярните имена на българската попсцена. Въпреки че е от семейство на музиканти, първоначално тя се насочва към точните науки и завършва с отличие Математическа гимназия, а след това и "Застрахователна дейност" в УНСС. Още първата й песен "Лунен сън" се превръща в хит, както и едноименният албум. Много популярни са дуетите й с Графа "Крадена любов" и "Чуваш ли ме".

Мария е една от най-тайнствените bg-звезди, за чиито личен живот не се знае почти нищо. Това провокира репортер на “ШОУ” да я потърси за едно разголващо душата интервю.

.........................
- Мария, как посрещна празниците?
- Коледа е сред празниците, които много обичам. Ние сме три жени вкъщи в «Люлин» - баба, мама и аз. Така че ще посрещнахме Коледа в състав: мама, баба и внучка. Те приготвят много вкусни неща и усещането за домашен уют е несравнимо. А на самата Нова година като повечето артисти се забавлявах и работих едновременно.

- Известна е пословичната връзка между тебе и майка ти. Макар че малко хора знаят, че тя е прочутата диригентка на още по-прочутия хор "Космическите гласове на България". Случвало ли се е да ти се кара за нещо?
- Аз с мама имам много силна връзка и ние сме по-скоро приятели, отколкото конкуренти. Аз съм дете на разведени родители и буквално израснах в хоровата зала в Казанлък.

- Срещаш ли се с истинския си баща?
- О, да! Естествено, че ми е липсвал като дете, когато живеех в Казанлък. Няма родител, който да не липсва на детето си. Сега с баща ми сме много близки, даже приятели. Той живее в София и е концертмайстор на Софийски духов оркестър, свири на кларинет. Той даже във времето прояви любознателност и съвсем неотдавна завърши дирижиране.

- Какво не би направила никога в името на кариерата?

- Аз, макар че харесвам смелите хора и самата съм смела, не бих използвала физически качества, никога не бих излязла съблечена на сцената. Това е приоритет на попфолка. Дали продава сексът музиката? Хората, които разчитат само на секса, са с недостатъчно като количество или като ниво качества.

- И така, логично след секса стигнахме до най-важния въпрос в живота - за любовта. Първата и последната любов?
- О, не казвай последната, че звучи много фатално! Първата любов като всичко първо в живота беше много трепетна и незабравима. Това се случи в гимназията и беше много романтична. Първата среща с това да бъда жена беше тогава.
А последната предстои. Тя ще е завинаги. И аз с отворено сърце и обятия я очаквам.

- Как минава един твой ден?
- Аз ставам много късно, винаги около обяд. Сега напоследък с възрастта започнах да ставам малко по-рано. На 32 години съм, но винаги, когато ме питат казвам, че съм на 24. Много обичам горещо кафе и сядам на компютъра, координирам работата, свързана с продуцентството ми - счетоводство, юристи и тъй нататък. И след това в зависимост от това дали ще пея вечерта, или ще съм на записи, си подреждам деня. Активната му част започва от следобед нататък. Обичайният ми час на лягане е не по-рано от 3 часа през нощта.

Едно интервю на Антония Стойкова