“Чакам предложение за брак от гаджето си. Ако не ми направи, сменям го!” – категорична е тв водещата
Десислава Банова е популярна като водеща на прогнозата за времето по Нова телевизия. Завършила е магистратура по специалността "Международен туризъм" в УНСС. Телевизионната й кариера започва през 1996 г., когато се присъединява към екипа на предаването "Квартал". Често се изявява като водеща и на модни ревюта и шоупрограми. Отскоро е собственик на агенция за организиране на сватбени церемонии.

- Знам, че обичате флирта със зрителите. А каква сте извън камерата? Флиртувате ли с мъжете и в живота?
- Да, аз много обичам да флиртувам, но винаги знам докъде…

- Споделете за мъжа до себе си... Той се занимава с производство на дамски чанти – може би затова и чантите ви на снимките, на които съм виждала, са уникално ефектни?! Какъв мъж е той?
- Да, наистина чантите са страхотни! Той в по-голямата част от времето е забавен, чаровен и добър, но понякога малко ме ядосва (смее се).

- Не планирате ли сватба вече?
- Ами да, май вече е крайно време, ако ли не, май трябва да сменя мъжа (смее се).

- Преди няколко години свързваха името ви с това на футболиста Димитър Бербатов. Двамата имахте връзка, след което всеки пое по своя път. А в какви отношения сте днес с него – чувате ли се?
- Не бих искала да коментирам.

- Той съвсем скоро стана баща на прекрасно момиченце и вероятно скоро ще вдигне пищна сватба с жената до себе си – Елена. Бихте ли им помогнала да си организират сватбата, ако получите предложение?
- Защо не?!

- Мнението ви за жените, които си слагат силикон? Такива примери виждаме много сред фолкпевиците...

- Аз съм твърдо против силикона,

но всеки решава сам за себе си.

- Разбрах, че лично вие ваете фигурата си със... суши?! Имате и лични фитнес инструктори – Катя Иванова и Антон Големанов, който е „Мистър Олимпия”...
- Да, отскоро ходя на фитнес, но за съжаление не съм от редовните. Приятно е, когато има някой, който да се грижи за твоята индивидуална програма.

- В какви отношения сте с колежката си в Нова телевизия Божана Филипова – тя и вече бившият й съпруг Костадин Филипов станаха повод за много обсъждания и жлъчни коментари, след като се разделиха по особено грозен начин?
- Не мога да коментирам техните взаимоотношения.

- Притежавате собствена брачна агенция. Как решихте да се занимавате с такъв бизнес?
- Нали знаете, че хубавите неща стават случайно, така и при мен. Една приятелка, на която й предстоеше сватба, ме помоли да я свържа с добър фотограф, оператор, гримьор и фризьор. Организирах това за нея и всичко се получи много добре. Впоследствие друга моя позната ме помоли за същото и около мен хората започнаха да се шегуват, че мога да правя бизнес от това. Така създадох агенцията. Започнах да се интересувам много от традициите, ритуалите и новостите, свързани със сватбеното тържество. Направих си сайт и ето че вече около 2 години се занимавам с това.

- Как се организира идеалната сватба?
- Най-важното е да има оригинална идея. Оттам нататък е въпрос на координация между различните подизпълнители: аранжори, управители, сервитьори и т.н.

- А колко струва едно такова удоволствие в наше време?
- Много зависи от мащаба на сватбеното тържество, но точно това е ролята на сватбения агент – да предложи оптимална услуга за всякакъв бюджет.

На този етап аз гледам на сватбения бизнес като нещо, което ми доставя удоволствие. Това засега е най-важното. Както е казал Конфуций:

„Намери си работа, която ти харесва и няма да работиш нито един ден в живота си”.

- Разкажете за телевизията.
- Работя в Нова телевизия от 1998 г. и имам чувството, че никога няма да ми омръзне. Всичко започна, когато разбрах, че има кастинг за водещи на “Прогнозата за времето”. Явих се и моят плюс пред другите кандидати беше, че аз имах опит пред камера. Преди това една година водех съботно предаване в телевизия ММ и близо година в телевизия “7 дни”. Имало е куриозни моменти, например случвало ми се е да не мога да спра да се смея или пък да правя лапсуси, но това е част от чара на телевизията.


Анелия ПОПОВА