Магдалена Ангелова, която е психоложка по образование и професия обаче категорично отказа да коментира ролята и спомените си за Слави Трифонов. Тя предпочете да отговори на въпросите от трето лице, може би за да се предпази от някого или от нещо...

- Маги, кога се почувствахте известен на обществото човек? Когато Слави Трифонов влезе във вашия живот или в друг момент? Знаем, че славата е като нож с две остриета, но затова пък не играе лоши шеги на онези, които успяват да останат себе си, въпреки промяната... 

- Славата е интересно, наситено чувство, което може да бъде част от живота на всеки човек. Само трябва истински да си го пожелае и фантазия, за да си го сбъдне. Нашият живот е една сцена, на която играем различни роли, създаваме взаимоотношения, изпитваме чувства и творим чудеса. Всеки от нас има своите уникални таланти, които ни дават идентитет за успех и удоволствие от сътвореното. В тези мигове на слава ние приемаме овациите на хората около нас и се потапяме в признателната им любов. Важно е да не се губят „здравите” граници на реалността, защото изграждането на един „ фалшив Аз”, ще ни направи роб на „ изкуствената” илюзия на живота. Темата за Слави Трифонов е минало за мен и не искам да я коментирам.

- Съжалявала ли сте някога, че връзката ви със Слави Трифонов се е случила и изобщо, че дадени обстоятелства са се подредили точно по този начин? И ако да – защо?
- Всеки човек има своя лична мисия и път, който трябва да извърви, за да я постигне. Щастливи са тези, които знаят защо са тук, какво желаят да постигнат и какво ще оставят след себе си. Етапите, през които преминаваме, значимите хора, които срещаме в живота си, имат своята важна роля за нас. Чрез тях си учим уроците и трупаме житейска мъдрост. Животът и хората около нас са едно голямо училище и ако успеем като деца да експериментираме, да надграждаме опит и познание с цел достигане на щастие, ние сме „истински успели личности”. Когато уважаваме себе си и ценим значимите други, ние вървим по един хармоничен път. Така ще отговоря на този въпрос.


- Какво е отношението ви към него към днешна дата? Знам, че рядко, когато човек се раздели с някоя своя любов, му е комфортно дори мисловно да се връща към нея...
- Любовта към живота, всичко и всички в него, помощта, която даряваме, е най-ценното и божествено чувство, към което трябва да се стреми всеки.

- Какъв човек е Слави Трифонов?
- Не искам да го коментирам.

- Добре, но вие все пак сте психоложка – случвало ли ви се е да бъдете подвластна на чувствата си така, че да направите грешен избор или да вземете неправилното решение, най-вече по отношение на себе си?
- Чувствата са мощна движеща система, над която трудно можем да вземем надмощие. Всеки е бил подвластен на тях, те ни енергизират и ни зареждат с” усещането за живот”. Няма грешен или правилен избор, има само опит. Светът е диадичен и във всяка негативна ситуация има поне зрънце позитивен опит.

- Като психолог как успявате да гледате спокойно на всичките тези слухове, които постоянно се разпространяват за вас? И в този смисъл кой е най-абсурдният, който сте прочели за себе си?
- Всеки носи сам отговорност за това какво ще твори в този си живот. Кармата е част от духовното съществуване на всички ни. Каквото посеем, това ще жънем. Ако успеем да разгърнем емпатията в нашия живот, да се вчувстваме в другия,

да не му причиняваме това, което не желаем да усетим върху себе си,

тогава ще превърнем света в едно по-хубаво място за живеене.

- Преди да станете психолог, сте била и манекенка. Коя от двете професии е по-доходна – и по отношение на финансите, и по отношение на емоциите?
- Изборът на всяка работа ни учи, прави ни пластични, креативни и развива образа ни. Взела съм положителното и от двете.

- Връщайки за последен път лентата назад, бяхте ли готова да се омъжите за Трифонов, ако връзката ви бе продължила?
- Не, казах ви, че не желая да говоря за това.

- Работила сте като консултант в частен педиатричен кабинет, където помагате на жени със следродилна депресия. А вие самата мечтаете ли да имате дете?
- Обичам децата и общуването с тях е истинска магия за мен. Обичам работата си и съм щастлива, когато помагам на тези, които са ме потърсили за помощ. Психологичната работа е деликатна и много важна,

защото психичният баланс определя здравето на тялотои хармоничните взаимоотношения.

- Има ли човек до вас в живота ви? Преди време бяхте казала в едно интервю, че има такъв човек и сте много щастлива с него. Бихте ли ми споделила мъничко за него и отношенията ви?
- Не искам да говоря за личния си живот.

- Притежавате собствен терапевтичен център „Емпатия”. Разкажете ми малко за него и какви пациенти имате?
- Център „Емпатия” е място за всеки, който желае да научи повече „истини” за себе си, да достигне емоционална свобода и да открие възможности за справяне в трудните за него моменти. Желанието ни е да създадем сигурност, усещането за взаимна принадлежност и заедност във „важните” за всеки моменти. Център „Емпатия” предлага едно съчетание на съвременните психологични методи с древното познание на източната философия и практика.

- Слави Трифонов бил ли е ваш пациент?
...

- Къде живеете сега – във Варна или в София – знаем, че работата ви изисква чести пътувания не само в България, но и по света?
- Живея и работя в София, но се надявам скоро “Емпатия” да стане „ пътуващ” център, за да мога да достигна и помогна на повече хора в страната, които желаят да са при нас, но нямат възможност да пътуват.

- Съвсем скоро бяхте в Перу – с какви впечатления останахте и как ще запомните тази екскурзия?
- Перу е едно вълшебно и красиво място, за което само думите не са достатъчни. Пожелавам на всеки да се докосне до това или друго такова място, за да усети силата, пъстротата и душата му. Можем да бъдем още по-богати, когато веднъж в годината отидем на място, на което не сме били, за да оставим част от себе си там и да вземем частица от него в сърцето си, защото сме една обща вселена.


Анелия ПОПОВА