ОТ УПОР
Бях един от първите, на които предложиха куфарчета с долари. Преживях и два атентата срещу мен.

Наричат инж. Живко Желев странна птица, нестандартен мозък, изчанчен “посветен” в тайните на древните. Той откри уникална защита на пари, документи, оръжие и всякакви ценни книжа с кодове от Библията, Корана и Кабалата и така практически ги защити на 100 процента от виртуозните фалшификатори в световен мащаб. Той е на път да патентова и ново откритие – запис на информация във вода.

- Как ще стане това с водата?
- Водата е източник и извор на живот. Тя се съдържа навсякъде в природата и най-много я има в човешкия организъм. Една капка се слага на подложка, снима се целият процес на изпарението на капката и се изчислява енергията на връзката на молекулите по две стандартни математически формули. И този метод не е измислен от нас, а се ползва за измерване на вискозитета на маслата в автомобилите и едновременно за силата на връзките на молекулите, защото маслата работят под голямо налягане. Та този метод ние сме го усъвършенствали и го използваме при водата - до колко силни са връзките на молекулите в нея. И ако един медиум ги усилва, ето това е новото - има определени пикове на енергията на връзките за определена дължина на вълната и за определен вид енергия.
- Искате да кажете, че човекът влияе на водата?
- Да, но само човекът-медиум, този, който може да контролира своята енергия. Добрият човек, когато хване чаша или шепа вода в ръцете си, я зарежда с положителна енергия, която ние измерваме. Сега очакваме тази наша методика за оценка на медиуми да бъде и сертифизирана.
- Кого сте изследвали?
- Изследвахме 130 медиуми и установихме, че 15 от тях чудесно управляват своята енергия в посока лекуване, а около 75 на сто са шарлатани. Измервахме най-добрите медиуми в света, за да кажем кой от тях е най-добър. Оказа се германец, името му е Христос Друсинакис от Франфуркт и съм категоричен, че е най-добрият медум на света в момента.
- Какво точно ще рече това?
- Ами това, че именно медиумът може в лечителската си част да зарежда водата и положително, и отрицателно. А на практика това значи, че ако на определено място пациент има развитие на ракови тумори, то медиумът, управлявайки своята енергия в посока плюс, може спокойно да започне да убива тези ракови клетки. И чак сега ще ви отговоря на първия ви въпрос: “Какво толкова много има във водата?” Водата де факто за нас е една паралелна нервна система в човешкия организъм, която досега е неизследвана.
- И до какви изводи стигнахте?
- Най-общо казано, до това, че водата, подобно на човешкия мозък, може да запаметява информацията, която й се подава, и попаднала в човешкия организъм или в растението, тя му предава тази информация на клетъчно ниво и то се развива по-нататък съобразно тази информация.
- Преди години бяхте най-скандалната личност в Града на липите, като обвинихте публично Андрей Луканов в разсипията на ДЗУ, откъде кураж?
- Опълчих се на изпълнителите за разграбването на България. Но този план не беше само за разграбване, а и за разцепването на България, както СССР и Югославия. И ако мога с нещо да се гордея сега, защото не можах и не мога да се гордея с опазването на ДЗУ- Стара Загора, тъй като тотално бе разсипано, то е, че работих тогава и работя сега с такива хора, че не допуснахме разцепването на България.
- Имало ли е заговор за затриването на завода?
- ДЗУ беше разбит заради пазарите му, заради обемите му и най-вече заради стратегическите научни постижения и интелекта, които беше родил и продължава да ражда. Разбиха го Андрей Луканов и компания, които не работиха за България. Заводът за дискови запаметяваци устройства беше една от дойните крави на нашата индустрия. Последните експорти бяха за над 1 милиард долара. Представлявах високите технологии. В последните години преди идването на демокрацията обаче се получиха много жестоки пробиви. И страната, и ДЗУ бяха пробити от две чужди разузнавания. Аз не можех да мълча. След това дойде 10 ноември и на върха на държавата излязоха двама вече покойници - Андрей Луканов и Петър Младенов, и само за 2 седмици бяха извършени 10 целеви показни икономически акции за унищожаване на държавата.
- И кои са те?
- Беше обявен мораториумът за плащането на дълга. Това означава България да бъде икономически отрязана, а ние имахме пари с какво да плащаме. Изиграха номера, че ние нямаме пари. С това се постигна целта България да стане икономически изолирана страна, за да може да бъде разграбена. Беше спрян и строежът на АЕЦ “Белене”, при което се развърза стратегическият енергиен баланс на България за следващите 20 години. Третото безумие е, че се изплатиха едни 200 милиона долара към Робърт Максуел от резерва на ДЗУ. А те фактически бяха средства по оптическата програма - развитието на оптическите технологии, които стартираха от монтаж на оптически устройства. Стартирахме производството на оптическите носители от производството на матрици до готови изделия. В края на 1989 година бяхме усвоили 19 милиона лева от програмата, а бяхме сключили договори за над 90 милиона долара. Но лично от Андрей Луканов беше заповядано да спрем всички договори. И парите от тази оптическа програма просто бяха откраднати. Те бяха в чужди банки и изобщо не влязоха в България. Бяха оформени като кредит за страната ни във Външнотърговска банка.
- Не се ли опитаха да ви запушат устата?
- Опитаха се да го направят и по един друг канал ми предложиха да ми дадат 4 милиона долара, да си вземам партакешите и да напускам България. Бяха вече приготвили да раздават куфарчетата с пари, така че аз бях един от първите, още през януари 1990-а, когато ми предложиха парите. Но вместо да ги взема, аз заведох в Главна прокуратура сигнал срещу Андрей Луканов, Огнян Дойнов и още 9 души, които доведоха България до разсипията й. За съжаление вече 8 от тях не са живи, деветият дано да оживее.
- Кой е деветият жив?
- Не бих искал да цитирам името. Та всичките тези 8 човека си отидоха от неестествена смърт - категорично! И това за мен е наказание свише. Няма друго обяснение. А след този сигнал до Главна прокуратура само за 20 дни бях уволнен от ДЗУ дисциплинарно.
- А не се ли страхувахте за кожата си, като отказахте?
- Аз преживях два атентата, но и косъм не падна от главата ми. Единият път беше с цялото ми семейство. Излезе ни на пътя и застана напречно на движението на колата ми един камион. Бях с тримата ми синове и някои от кандидат-снахите ми тогава. Потъркаляхме се на пътя. Колата смазана - нищо не става от нея, а косъм от главите ни не беше паднал. Следващият път беше една направо показна операция. Аз шофирах, но имах чувството, че някой друг върти волана на колата ми. Стана през 1993 година. Но тези, които “платиха” за унищожението ми, първи платиха с живота си - единият падна от лодката, другият и той си замина.
- Да не би да визирате Илко Ешкенази?
- Имам предвид Робърт Максуел, него визирам, но както и да е, става въпрос за международни проблеми, има и други, които все още се въртят около България.

Стара Загора
Едно интервю на Керка ХУБЕНОВА

ДОСИЕ
• Нестандартното мислене на инж. Желев вибрира и в битуването му. Гардеробът му е само от бели ризи с български шевици в червено, с които ходи облечен и в делник, и в празник. Твърди, че шевиците са кодове със записана информация в тях.
• По облегалките пък на столовете в софийския му офис са иззографисани само икони на Св. Георги Победоносец.
• Живко Желев е женен за полякиня - има трима женени синове и три внучета. Всички са чужди граждани, но до един живеят в България и нямат намерение да я напускат никога.