MADE IN BULGARIA
За първи път в България болна от рак жена, с метастази по цялото тяло се самоизлекува с пълен глад

Тя е толкова млада и жизнена! Разказва за своята обреченост като нещо, което е встрани от нея. А само преди десетина години е била на път да си отиде от този свят. Лекарите са категорични, че на Мария Попова от Ямбол й остават броени дни живот.

- Какво точно се случи с тебе?
- Един ден ме шокираха с диагнозата рак на яйчника и ми казаха, че си отивам бързо и безвъзвратно. Почти не ми оставаше време да видя слънцето. Сега не искам да си спомням какво почувствах в онзи зловещ ден. Оперираха ме, разбира се, дори ми проведоха курс по химиотерапия с платина. Гледаха на мен като на обречена. И така си беше. Колко хора се спасяват от рак с метастази?...
- Но ти се спаси. И изглеждаш много по-млада от годините си, нямаш нито една бръчка. Красива си, имаш фино тяло като на манекенка. Как го постигна?
- Реших, че няма да се дам и че ще намеря начин да унищожа проклетия рак. Тъкмо ми беше попаднала книгата на Димитър Станев за гладолечението. Разбрах, че гладът е голяма сила. Гладуването е форма на естествена терапия – най-сигурната и най-безвредната, но само ако се прилага правилно. Нека си представим как се чистят агнешки чревца. Колко дълго ги държи домакинята в сода бикарбонат и оцет, за да се отдели натрупаното по стените им. И то при положение, че агнето е живяло само няколко месеца и се е хранило с трева. Нека сега пък си представим какво има вътре в червата на човек, който живее десетилетия наред и се храни безразборно. Това са хората над 45 години. Червата им са затлачени от отровни вещества.
- Това ли те наведе на мисълта да гладуваш?
- Не точно. Срещнах позната, която ми каза, че нейната етърва била оперирана от рак на яйчника и починала. Тъкмо си бях направила поредните изследвания и се оказа, че имам метастази по цялото тяло: в гърдите, в белите дробове, в стомаха, панкреаса и в дебелото черво. Разбрах, че съм поела вече към отвъдното, но нещо в мен казваше, че няма да се дам така лесно. Денонощно четях литература, свързана с моето заболяване. Така ми попадна книгата на д-р Галина Шаталова. Тя беше точно това, което ми трябваше. Тя казва: “Човекът е способен сам да приведе организма си в състояние на идеално здраве...” Имаше и няколко методики за лекуване на коварната болест. Прочетох, че битката с болестта трябва да се води в две посоки, но по-важната от тях е да се спре делението на раковите клетки.
- Ти това ли направи?
- Аз прочетох и за метода на д-р Герзон, който съветва болните от рак да си правят прочистващо гладуване и от 6 до 8 клизми на денонощие. Впрочем броят на клизмите зависи от състоянието на болния: колкото по-тежко е то, толкова по-голям е броят на клизмите. По този начин от организма се отстраняват всичките токсини, които при рака се образуват в дебелото черво и въздействат върху главния мозък, нарушават саморегулацията на жизнените процеси. Разказвам всичко това не заради чудото, което стана с мене, а за да мога да помогна поне на част от хората, които са болни от рак. Колкото и лична да е моята история, като се сетя за 300 хилядите българи, болни от рак, не мога да мълча.
- Колко дни изкара на пълен глад?
- 25 дни, без да сложа дори и трошица в устата си, карах само на вода.
- Но как така оцеля след тези 25 дни гладуване?
- Както виждаш, напълно здрава съм, нямам рак, нямам метастази, всичко изчезна.
- Само с глад ли се лекува? Ако е така, значи тези 300 хиляди болни от рак в България също могат да унищожат проклетата болест, без да се тъпчат с лекарства, да тичат по химиотерапии?
- Човек трябва да иска това оздравяване и да проведе процеса правилно. Освен с гладуване аз се лекувах и с дестилирана газ. Това е метод, който принадлежи на Паула Кернер от Австрия. Тя най-напред е излекувала себе си от рак с метастази. По този начин е помогнала да се изцерат още на 200 хиляди души. Пиенето на дестилирана газ според нея възбужда много силно лимфните съдове и по този начин те бързо прочистват кръвта. Дестилираната газ лекува рак, както и церебрална детска парализа. Аз си купих бутилка дестилирана газ и започнах да я пия – по една супена лъжица веднъж на ден, на гладно... Сега съм напълно здрава и метастазите вече ги няма. Да победиш рака без лекарства, е нещо, което едва ли се е случвало досега.
- Продължаваш ли да гладуваш?
- Разбира се, продължавам да гладувам по 20 - 25 дена от време на време, за да прочистя организма си. По този начин от моето вече здраво тяло се изхвърлят опасни отровни вещества, които биха могли отново да ми причинят нещо лошо. Когато гладувам, аз използвам същия метод на физическо, умствено и духовно прочистване, който са използвали и великите духовни учители на всички народи през вековете.

Едно интервю на Тодорка НИКОЛОВА

Б.Р. Пълната програма на Мария Попова за гладуването и захранването на болни от рак ще можете да прочетете в един от следващите броеве на в. “Доктор”.