Тя била бременна не от Венелин, а от Лъчо от “Хиподил” – двамата стягали сватба.
Синеоката водеща по бТВ - Гена Трайкова, е бременна – това е новината, която обикаля медиите. За баща на бъдещото бебе се спряга къдрокосият Лъчо от “Хиподил”, а сватбата уж ще е в края на септември в Созопол, където двамата млади се запознали преди две години... Някои дори казват, че бъдещите младоженци изтеглили съвместен кредит от 160 000 евро, за да си купят дом. В същото време бившето гадже на телевизионната звезда – Венелин Петков, се отдал на непривично за него пиянство, което едва не го вкарало в гроба.

....................................
Според тв зевзеци при един от самотните му запои изоставеният влюбен бил намерен по щастлива случайност от леля му, която му спасила живота, като моментално се обадила на “Бърза помощ”. Както е известно, Гена и Венелин не само бяха екранни партньори, но дори живяха известно време съвместно. Първият въпрос от публиката, естествено, е защо двамата се разделиха, след като тъй си бяха лика-прилика, че бабите се умиляваха пред малкия екран, като гледаха как влюбено се гледат гълъбчетата. Да, ама не, както би казал Петко Бочаров. Явно булката е бременна от друг и приказката ще спре дотук. Защо Гена и Венелин не успяха да станат семейство е въпрос, на който мнозина ще отговорят на прима виста – защото и двамата са кариеристи и предпочетоха кариерата пред чувствата си. Вероятно има истина в това, но по-истинската причина се крие в българските битовизми и манталитет.

Срещу връзката на Гена и Венелин първа въстанала майка му.

Тя не харесвала Гена за снаха заради семейството й. Защото колкото и Гена да е представителна – красива, дипломирана и просперираща, момичето според проектосвекървата не било от “сой”. Баща й бил “прост шофьор”, а сестра й – “крадла”. Майката на Гена е бивш банков чиновник - образована жена, но това не влизало в "черната картина" на Венелиновата майка. Междувпрочем бащата на Гена – Емил Трайков, е познат на мнозина като вдигащия наздравици в едноименното столично заведение “Швейк”, където човекът се препитаваше като ерзац на героя на Хашек.

По принуда или не, Емил надигаше халбите с бири и май заболял “професионално” от алкохолизъм, защото наскоро се разчу, че Гена дори го пращала в клиника на лечение. В годините на соца Емил Трайков работел към автопарка на Студия за документални и хроникални филми “Време” като шофьор. Междувременно се прочул сред колегите си като усмихнат тарикат, склонен да влиза във всякакви далавери. Емил имал дар слово и непрекъснато ги точел “големи”. Тези, които му се връзвали на приказките, оставали освен с пръст в уста, и ужилени с пари.

Емчо взимал и не връщал, но вечно намирал някакво оправдание,

с което си отървавал кожата. Според мнозина хубостта на Гена била физическа компилация от двамата й родители, но сините й честни очи определено били от баща й. Слава Богу, по характер много се различавала от него – била доста стриктна и лоялна с хората. В това отношение приличала на майка си. Сестра й обаче явно наследила нрава на бащата, защото преди години, още в зората на кариерата на тв водещата, когато тя я настанила на работа в телевизията, се разчуло, че от джобовете на палтата на хората в гардеробната изчезват разни неща – включително и дребни пари.

Набедили Генината сестра и тя тутакси била уволнена без да бъдат предоставени доказателства. Петното обаче сложило сянка върху имиджа на Гена. Недобронамерени и завистливи колежки още шушукали за семейния срам, за да я уязвят. Особено безмилостна в това отношение била вечната съперница и особнячка с голямо самочувствие Ани Салич. Някои дори казват, че обидното прозвище “Крокодилът Гена” било авторско на Салич. Двете се мразели дотолкова, че дори не се поздравявали. Зли езици твърдят, че

Гена намразила колежката си Салич, след като се наложило да абортира заради нея.

Вероятно по онова време е била бременна именно от голямата си любов Венелин, но “незаконната” й бременност съвпаднала със “законната” на женената за шефа Бранко Ани. Ръководството отсякло, че екранът няма да чака и двете да родят, и Гена отстъпила – като по-млада и по-нова в професията – абортирала и заместила Салич, докато тя роди дъщеря си Хана през 2005-а.

Оттам насетне обаче Гена никога не забравила жертвата си и дори не искала да сяда на стола на омразната Салич – сменяли го преди емисия задължително. Било като неписан закон за реквизиторите, които се подсмивали зад гърба и на двете примадони. Ани и съпругът й Бранко – отговарящ за техниката в телевизията на Мърдок, се спрягат и за едно от най-богатите семейства в сферата на медиите. Самата

Ани взимала три пъти повече от колежката си.

Това допълнително наливало масло в огъня и амбицирало Гена да се докаже професионално не само като говорителка, но и като журналист, за да срази “домакинята” Салич. Ангелоподобната Гена се нахвърлила върху книгите – не се задоволила с тукашното си университетско образование по журналистика и масови комуникации и както е известно - специализира в Америка. След като се върна оттам, се втурна да прави филми. Със специалната награда на конкурса за журналистика “Робер Шуман” бе награден филмът й “Найлонов апокалипсис”, а телевизионната й филмова поредица “Великата ерес” предизвика голям обществен интерес и коментарите на специалисти.

Гена е кариеристка според колегите си, но малцина си дават сметка, че момичето само си пробива път в живота. Като междувременно помага непрекъснато и на близките си. Баща й бил във вечни дългове и честичко приплаквал за пари, като междувременно не спирал с безразсъдните си постъпки. Обичал, както в миналото, да влиза в “сделки”. Отново се върнал към шофьорската професия и известно време работел като таксиметров шофьор, ала и в това не се задържал дълго.

Проблемите със семейството, естествено, не оставали скрити за Венелиновото семейство, което непрекъснато роптаело срещу избора му. Бавно и постепенно той взел да се откъсва от изгората си под претекст, че снима филм или че временно “трябва да помисли”. Заради предателството на Венелин и неговата нерешителност да й предложи брак, както и от непрестанните проблеми на Гена около каръка на баща й тв водещата започнала да яде усилено. Нейни колеги разправят, че са ставали свидетели на огромни количества храна, които крехкото миньонче поглъщало пред очите на всички. Гена била почитателка на сръбската скара и като всяко дете, израсло в немотия, нагъвала кюфтетата с хляб. От нерви не гледала какво яде и за кратко време натрупала бая килца, след което тръгнала да се поти на фитнес, но пък това й идвало твърде тежко заради липсата на време.

Не щеш ли, струпали й се нови ядове, понеже родителското тяло си наумило, че иска ремонт в семейния им дом, нови телевизор и пералня и баща й взел, без да се допита до Гена, не един, ами цели три кредита от банки. Сумата, която трябвало да плаща месечно, за да погасява кредитите, била сумарно между 350 и 400 лева, а кредитополучателят отново се оказал безработен. Така че де факто на Гена се наложило да плаща и тях. Когато успокоила татко си, че ще поеме дълговете, той се просълзил с честните си сини очи и дори проронил няколко сълзи на рамото на красивата си дъщеря. Нерадостната си съдба приписвал не на характера си, а на липсата на късмет.

Не пропускал да умилостиви Гена с приказките, че тя е неговата гордост в живота. На всяко 5-о число Гена стриктно плащала кредитните вноски, а междувременно търсела работа на баща си, като се срамувала да каже за кого го прави, понеже човекът бил с едно средно образование. Отговорната щерка понякога тъжно се шегувала пред близки, че семейството й е като сериала “Мики Маус” – “сериите” никога не свършвали. Сигурно в такъв момент и на фона на надутия и вечно зает Венелин се появил Лъчо – момче по-средна ръка и не толкова претенциозно като Венелин, хеле пък като майка му, и Гена отново открила любовта. Самият Венелин първоначално подценил опасността, но после разбрал, че работата е сериозна. И колкото и да не обичал да споделя, все пак един-два пъти

се ожалил пред приятели, че майка му му провалила живота – тя била виновницата за раздялата с Гена.

Бебето пък явно дало знак на Трайкова, че може би това й е писано – втори аборт не бива да има. Сигурно това сложило край на колебанията вътре в нея – да продължи ли да се бори за Венко, или да приеме знака на съдбата. Теглилките явно наклонили към детето и момичето кандисало на сватба.

Дали все още са живи чувствата й към Венелин, един Господ знае, но определено неговите не са умрели, щом така безпаметно се е пропил. Все пак е рано да се каже дали последните новини са финалът на тяхната любов и ще има ли сватба с Лъчо. Двамата мъже в живота на Гена вече са имали един сблъсък. Трудно е да се повярва, но според очевидци точно кротичкият Венелин се нахвърлил с юмруци на бъдещия татко от групата с най-неприличните песни, като изобщо не се мотивирал за какво. Лъчо стоял и мигал на парцали. Не попитал какво има против него водещият на новините, защото то е ясно.

Еми Мар