Често закъсняваш за среща? Много добре! Наблюдавайки отстрани възлюбения си‚ тръпнещ от радостно очакване‚ можеш да си съставиш неговия психологически портрет.
И така, докато те чака, той...

ЧЕТЕ

Той е търпелив и спокоен и трудно може да бъде изкаран от кожата си. Важното е‚ че новият ти познат умее да извлича изгода от всякакви ситуации‚ затова ще се окаже и добре приспособен към живота. Такива “читатели” имат достатъчно висока самооценка и са самоуверени‚ което им позволява да постигнат добри резултати в кариерата. Когато хареса една жена‚ такъв мъж често се стреми да грабне вниманието й с “дълга обсада” и по-късно става добър съпруг и отличен баща.

ХОДИ НАПРЕД-НАЗАД
Такива мъже са много импулсивни. Често допускат необмислени постъпки‚ но след това обикновено съжаляват за стореното. “Ходещите” са нетърпеливи‚ прекалено емоционални‚ присъщ им е стремеж да завоюват жената с леки‚ “кавалерийски скокове”‚ а ако това не им се отдаде‚ изпадат в униние. Обикновено се оказват добри любовници‚ въпреки че са склонни към изневери и търсене на нови любовни приключения.

СЕДИ НА ПЕЙКА И МЕДИТИРА

Ако и преди ти се е струвало‚ че новият ти познат изповядва непукизъм‚ сега можеш да бъдеш абсолютно сигурна в това. При решаването на някакъв проблем‚ отнасящ се лично до него‚ той прилича на щраус‚ който си крие главата в пясъка. По отношение на жените такива мъже обикновено са пасивни‚ позволяват на дамата сама да се бори за вниманието им. Въпреки че невинаги са добри любовници‚ в брачните отношение са напълно поносими.

ЗАВЪРЗВА РАЗГОВОР С НЯКОГО НАБЛИЗО
Любителите на бъбренето често са неуверени‚ боязливи и тревожни. При това са дисциплинирани и прекалено привързани към майките си. Във всекидневието обикновено са доволни от всичко и не искат никакви промени. Верни са на приятелките си‚ а след това и на съпругите си. Лесно се поддават‚ ако някой се опита да се добере до тях и до портфейла им.

КАРА СЕ НА РАЗПАЛУВАЛИТЕ СЕ ДЕЦА

Такъв човек най-вероятно е свикнал да държи нещата под твърд контрол. Подобен род мъже обикновено са строги управители‚ по отношение на жените винаги се стремят да доминират. Нерядко се превръщат в домашни тирани‚ прекалено са строги с децата. Освен това са верни съпрузи и упорити строители на благополучието на семейството.

ИГРАЕ СИ С ЦВЕТЯТА‚ КОИТО ДЪРЖИ
Те са емоционални‚ чувствителни‚ страстни хора‚ с много силно развита интуиция. Въпреки това не се стремят да изразяват чувствата си открито. Обстоятелствата в живота могат да направят от тях комплексирани личности‚ защото такива мъже често страдат заради любовните си преживявания и дори когато имат щастлив брак‚ намират повод за подозрения‚ ревност и съмнения. Но търпението‚ умът‚ тактичността на любящата жена са способни да направят от тях грижовни и предани домошари.

НЕПРЕКЪСНАТО СИ ГЛЕДА ЧАСОВНИКА
Твоят нов ухажор може да се окаже конфликтна личност. За такива като него главното е противопоставянето‚ включително на началника. Той едва ли някога ще направи добра кариера‚ а в семейния живот са възможни най-неприятни изненади - например постоянно изясняване на отношенията и придирчивост за дреболии. Измежду жените той обикновено избира самоуверена дама‚ но после се жени за някоя невзрачна “сива мишчица”.

------------------
Провери себе си

КАКВИ ЧУВСТВА ИМА МЕЖДУ ВАС

Преди да се хвърлиш във водовъртежа на страстта, дай си сметка какви чувства ви свързват с предмета на твоето обожание

Доверителни. Те са такива, ако вашата любов предполага пълно взаимно доверие, признание на успехите на втората ви половинка и подкрепа във всичките й начинания. Такива взаимоотношения могат да продължават дълго и да бъдат много щастливи.

Страстни. Те застигат внезапно и напълно подчиняват на себе си сърцата на влюбените. Обхванати от сляпа страст, хората са способни да зарежат всичко. Това обаче не свършва с нищо добро...

Мимолетни. Любителите на бързите радости и нови остри усещания, които са абсолютно неангажиращи, сами разбират какво могат да очакват от същия индивид от противоположния пол. Впрочем дори ако в двойката има само един подобен тип, никакво щастливо бъдеще не би следвало да очаквате.

Романтични. Срещи под луната, стихове, цветя... И този тип любов обаче си има своите подводни камъни. В един момент все пак ще се наложи да се пържат картофи, да се изхвърля боклукът, да се забиват гвоздеи. Ако един от двамата се окаже неспособен на тези неща, може да стане като в анимационния филм. Едната половинка ще пее: "Любима, ще ти подаря тази звезда...", а другата обречено ще чисти тенджера...

Надеждни. Те възникват между хора сериозни и не обещават особени страсти, затова пък гарантират сигурност. Те заставят хората да проявяват търпение, да правят компромиси и най-важното - да не се престарават. От една страна, в един момент може всичко да ти омръзне и да ти се прииска романтика, от друга - любимият ти може просто да ти се качи на главата.

Приключенски. Подхождат на онези, които харесват емоционалните бури, когато на човек му се иска нещо голямо и светло, но не задълго. След известно време все пак трябва да се върнеш към обичайния си ритъм на живот и да приключиш с тези емоции. Впрочем понякога и от такива отношения се ражда голяма любов.

Истински. Такъв вид отношения се срещат рядко и обикновено предизвикват тиха завист у околните. Това е, когато двама души стават едно цяло. Тяхното взаимопроникване в мислите и чувствата един към друг стига дотам, че единият може да довърши фразата на другия. Точно за тях е казано: "Те живяха дълго и щастливо и умряха в един ден".
-------------
Тест

ПРИНЦЕ МОЙ!

Всеки човек си има някъде в света своя половинка. Можеш ли да си избереш идеалния за себе си мъж?

1. Когато в живота ти няма любов, ти...
а) мислиш си, че не ти и трябва, защото така имаш по-малко проблеми
б) търпеливо чакаш
в) страдаш и се чувстваш нещастна.

2. Какви асоциации предизвиква у теб думата “сърце”?

а) болест
б) предложение за брак
в) безответна любов

3. След раздяла с партньора си ти...
а) не можеш да гледаш мъже
б) оставаш негов верен приятел
в) стараеш се да възстановиш предишните отношения

4. Ако те помолят да опишеш идеалния мъж, ти...
а) ще мислиш дълго върху задачата
б) веднага ще посочиш няколко основни негови качества
в) ще започнете да сипеш пожелания, без да можеш да се спреш

5. Какъв подарък за годишнина от запознанството ви би предизвикал възторг у теб?
а) нещо, което никога не са ти подарявали;
б) какъвто и да е, само да е от сърце;
в) ако изобщо си спомни, и това ще е добре.

6. Често ли си отказвала на мъже?
а) практически винаги
б) само ако съм разбирала, че това не е “моят човек”
в) никога не съм отказвала

Резултати
Повече отговори “а”.
Както изглежда, ти смяташ, че още не се е родил мъжът, достоен за теб, и гледаш отвисоко на всичките си ухажори. С такава ценностна система имаш всички шансове да пропилееш шанса си за лично щастие.

Повече отговори “б”. Ти със сигурност знаеш какъв мъж ти е нужен и спокойно и търпеливо чакаш неговата поява в живота ти. Но може би понякога трябва сама да проявиш инициатива.

Повече отговори “в”. Много се боиш да не “пропуснеш” своята половинка, затова около теб винаги има много мъже. Не бива обаче така настървено да се впускаш в страстите, иначе околните може да сметнат, че нямаш никакви претенции и изисквания към партньорите си.