Виждам брак за Бойко Борисов до две години, за Бербатов – до една.
Теодора Стефанова, известна повече като „гадателката на Берлускони”, е родена на 18 юли в Стара Загора. Като дете с брат й живеели при родителите на баща си в село Голям дол. Когато била на 5 години, при игра на народна топка й хвърлили умряла котка. Загубила си говора, 3 години заеквала. На 13 юли 1984 г. катастрофира.

Спътникът й умира на място, тя е в кома 18 дни. Когато се събужда, има пълна амнезия. Паметта й се връща след 4 дни, но заедно с нея в главата й започва непрестанно да звучи глас – описва й миналото и бъдещето на хората около нея. Казва й, че е Унилсен от планетата Ванфим. Лекуват я безуспешно. Дават й антидепресанти, но тя ги изхвърля. Накрая една психоложка й помага да се примири с постоянното присъствие на извънземното.

Теодора отива в Италия преди 20 години с любим човек. Чисти къщи, докато не се прочува като гадателка. Разказва, че през 1992 г. предрекла на Берлускони, който още нямал нищо общо с политиката, че скоро ще го поканят в партия и после ще стане министър-председател. Той се засмял и й рекъл, че ако гаданията й се сбъднат, няма да слезе от телевизионния екран. Година и половина по-късно Берлускони я запознал с известния водещ Маурицио Констанцо.

В студиото му тя разказала за извънземното. Публиката много се смяла. Тогава изкарали няколко души отпред и тя им познала. „Оттогава вестници, списания и телевизии непрекъснато ме канят”, разказва Теодора. Неотдавна обаче италианските вестници я развенчаха заедно с други гадатели на Ботуша, като извадиха несбъднатите им прогнози.

Човек на „ШОУ” се свърза със скандалната гадателка и близка приятелка на Дарина Павлова в дома й в Милано в навечерието на двата й празника – годишнината от катастрофата, когато тя дава курбан за втория си живот, и рождения й ден.

..............................
- Теди, къде ще караш рождения си ден?

- Първо те предупреждавам – няма да пишеш колко години навършвам! За рождения ден моите приятели и колегите ми от телевизията ще ми правят изненада. Моето гадже няма да го има, отива на лагер, защото първенството започва по-рано. Купонът ще е на 20-и в едно заведение до нас – „Дзанино”. Ще има хора от медиите – моят близък приятел Роберто Алеси, който е зам.-директор на „Вива е донна” и съпругата му Бета...

- А Дарина Павлова?
- Е, Дари ако може, ако е в Италия – да…

- Тук публикуваха снимки на италиански фотограф, който я е засякъл как отива във вилата на Берлускони в Сардиния…
- Да не говорим за Дари, моля те! Забранено ми е да говоря за нейния личен живот, не искам нищо повече да коментирам за нея, нямам право. Не искам да си компрометирам отношенията с такива хора, на които аз много държа. Нека пишат каквото си искат. Както се получи с госпожа Бориславова, с Цвети. В България писали, че е идвала при мен, стояла една седмица в къщата ми – това са пълни глупости. Че тя е човек с достойнство, може да си наеме хотел, защо трябва да отсяда у нас...

Освен това никой не може да е видял Цвети у нас, защото тя никога не е идвала в моята къща. Това са съчинения – явно някой иска да ми озлоби отношенията с хора, които знае, че познавам. Видят те да пиеш кафе с някой и го изтълкуват как ли не! Аз винаги съм много дискретна, никога не разказвам кой и кога идва при мен и за какво. Затова съм се запазила в Италия 20 години. Нали ако почна да разправям – този дойде, онзи дойде, пита ме за това – никой повече няма да ме зачита.

- Миналата година по това време ти предсказа, че Бербатов ще се ожени и ще има дете тази година…
- Да, вярно е, казах, че до две години и двете неща ще му се случат. Сега дали първо ще бъде детето или първо брака… Но след още една година и двете ще ги има. Държа на прогнозата си.

- Предсказа също, че Бойко Борисов ще е премиер, но каза, че ще има много широка и шарена коалиция. А такава не се очертава.

- Чакай малко, бе, спокойно, още нищо не е направил. Ще има коалиция, много шарена! Нали ако тръгнат сами,

за два-три месеца ще се провалят.

Без широка коалиция няма да успее – с Костов, с РЗС. Ще тръгне много успешно, Брюксел ще го приеме много добре. Някои от министрите му ще са много успешни, но други – не.

- Ти беше казала преди няколко месеца, че Бойко Борисов ще се ожени до две години. Той обаче твърди, че няма да се жени.
- Аз виждам, че ще има брак, не знам той какво казва. Той е много силен лидер – нещо като български Берлускони. Те двамата имат много общи неща в кармата. Тръгнали са и двамата от нулата. Много общи неща имат, заложени в съдбата им и като характери също.

- Как минава денят ти?
- Доста е напрегнат. Сутрин първо преглеждам пресата, после започват часовете с хора, после се готвя за предаванията – имам две тв предавания в седмицата. Затова от петък до понеделник съм много заета. Всеки ден задължително ходя на фитнес, един път в седмицата – на йога, имам си персонален учител. Освен във футболните предавания участвам като гост и в други, където често ме канят – в „Рай” главно, давам интервюта, когато има някакъв случай. Така например казах, че Берлускони ще се разведе и това се случи – сега е в развод.

- Кога си го казала това?
- Преди четири години. То трябваше още миналата година да се случи, но тогава се събраха.

- Виждала ли си се с някого от “ВИП брадър”?
- Не, в Италия никой не е идвал и аз не съм се прибирала. Но се чувам с някои, обаждат ми се и хора от тяхно име. Не знам, сега като се върна на морето, може да се видя с някой. Сега ще си подаря десетина дена самостоятелна почивка в България – на Слънчев бряг, а също ще са кача на Боровец или на Банско. Преди това бяхме с гаджето ми в Испания.

- Кажи най-сетне кое е това гадже!
- А-а-а. На теб мога да кажа, но на публиката – не. Футболист е, известен е доста, играе в Б-професионална футболна група. Преди това е играл в А-група, в много елитни клубове като Фиорентина, Интер, Сампдория, Реджина и т. н.

- Няма ли да се жените?
- Аз съм човек много рационален, знам, че нищо не е вечно. Докато е хубаво, вземи всичко от този живот. Не прави никога планове. Ако ти е писано да имаш семейство, деца, ще станат нещата, без да ги пришпорваш или програмираш. Когато програмираш, всичко отива на вятъра. Всичко! Нищо не става по твоята програма. Ти програмираш, но Бог разпорежда.

- Опиши ми дома си.
- Живея на прекрасно място – до Централната гара на Милано, над Пирели, до футболния съюз. До мен живее бащата на Паоло Малдини – Чезаре Малдини, през две улици живее Адриано Челентано с жена си... Апартаментът ми е нормален, без големи луксове. Изплащам го – още 12 години имам. Всеки е добре дошъл на чай, кафе, на приказки.

- Сама ли живееш?
- Не. С една жена, която се грижи за домакинството, и с моя приятел. Не може да се каже, че живеем на семейни начала, защото той е тук само по три дни от седмицата. Останалото време е в Сицилия, където играе. Той е от Милано, идва да види майка си и баща си и мен.

- Гаджето помага ли ти финансово?

- Той е богат човек – изкарва много като футболист и семейството му е богато, но

неговите пари са си негови – не ме интересуват.

Ако реши да ми купи нещо – о`кей, но не искам да ме издържа, не искам да се чувствам задължена. Камо ли да се разделим и да се говори...

- Тук те коментираха модни спецове, че си била старомодно облечена...
- Те знаят ли кои са марките Кавали, Версаче, Мисони? Писали, че съм била облечена старомодно! Такива глупости прочетох за дрехите си. Нека пишат каквото си искат.

- Само маркови дрехи ли си купуваш?
- Не, обличат ме фирмите, с които работи телевизията. Благодаря на Бог, имам тази възможност да не харча пари за дрехи. Имам договор в телевизията и най-различни марки ме обличат. Обувките за съжаление са все големи номера, а аз нося по-малък, та трябва да си купувам, но ми дават отстъпки. Като си известен от телевизията, бутиците винаги правят отстъпки. Добре, че имам тази възможност в тази криза да не харча луди пари за дрехи, на които след два-три месеца им минава модата и няма да ги сложиш повече. Рационалност трябва.

Иначе не се лишавам от нищо – обичам живота. Не пуша, не пия, но пък масажи и други удоволствия си позволявам без ограничения. Не се лишавам от вкусотии, от това да ида на заведение или някъде на почивка.

- А кола имаш ли?

- Имам, но не я карам, дала съм я на майка ми. Аз още не мога да преживея психически катастрофата от преди 25 години и не шофирам – не искам да убивам хора или да убия себе си. Имам книжка, опитвала съм, но не мога да го преживея. Предпочитам да ме карат.

- Кой те кара?
- От дълги години си имам човек, който ме вози. Зареждам бензина, плащам му добре. Някой път ме кара срещу консултация. В Милано се движа с таксита. Като имам предавания, телевизията ми плаща превоза.

- Ти знаеш ли своето бъдеще?
- Не. Имам тук една астроложка и майка ми от време на време ми казва някои неща. Но нали я знаеш - нея майчинското чувство я води повече. Обаче някои неща пък се случват, като ми ги каже. А астроложката много неща ми познава, аз много вярвам в астрологията.

- Значи на другите предсказваш, а на себе си не можеш?

- Не, не мога. Моето извънземно за мен не ми казва нищо. Понякога, не че му се сърдя, но се ядосвам – защо пък не помогне и на мен, като ми каже нещо – да предотвратя нещо или да подобря.

Живея в пълна неизвестност.

- Приела си го вече извънземното, не те стряска, не ти пречи?
- Не. 25 години вече живея с това присъствие.

- А то кога идва, когато го повикаш ли?

- Не, 24 часа в денонощието сме в непрекъснат контакт.

- Какъв точно е контактът?
- Ами усещам присъствието и чувам глас – метален, все едно някой ти говори в телефонна слушалка.

- Твоят приятел не се ли притеснява, че извънземното ти постоянно е с вас?
- Моето гадже да се притеснява от Унилсен!? В никакъв случай! При всичките ми връзки никой от приятелите ми не е имал проблем. Винаги са приемали човека Теодора отделно от екстрасенса Теодора. Присъствието на Унилсен не е било проблем. Може в началото да е имало скептицизъм или някакъв лек страх, или несигурност, но чувствата, тръпката, доверието надделяват. Никой не ме е зарязвал заради това, че имам извънземно или съм странна като личност. Други са били мотивите за разделите ми.

- Английските вестници писаха, че Бербатов ще го дадат на италиански отбор срещу друг играч и 20 милиона… Какво мисли Унилсен по въпроса?
- Нямам такава информация. А и не вярвам. Той може много да направи в „Манчестър Юнайтед”, особено след като махнаха Кристияно Роналдо, в чиято сянка беше, така че сега може да се изяви. Моята прогноза е, че рано или късно той ще заиграе в Италия, но едва ли ще е сега. „Манчестър Юнайтед” има много голяма нужда от него.

Едно интервю на Данка Василева