Криси се хвана с футболиста Георги Димитров заради бляскавия живот, който смяташе, че ще й осигури.
Иван Тенев, известен с прозвището Агент Тенев, е роден през 1955 г. в София. Завършил е българска филология в Софийския университет и приложна графика в Художествената академия. Автор е на текстовете на над 400 хита. През периода 1978-1980 г. е бил личен художник на Лили Иванова.

Бивш съпруг и мениджър на Кристина Димитрова, създател на дуета й с Орлин Горанов. Заедно с Катя и Здравко от дует “Ритон” Иван Тенев дава рамо със свои песни на кариерата на Филип Киркоров при заминаването му за бившия Съветски съюз.

През 1990 г. основава “Агенция Тенев”, която освен със светско хроникьорство се занимава и с организирането на музикални, артистични и шоупрограми. Списва лични колонки в хайлайфните страници на вестници и списания, както и текстовете на песните на някои от най-големите имена в попмузиката.


...............................
- От дълги години изследвате т. нар. български елит. А бяхте ли близък с някой от ъндърграунда?
- На “ти” съм и със Станишев, и с Иван Костов. Бойко Борисов ми е приятел, с президента Първанов сме на “здравей - здрасти”, ходихме на олимпиадата в Пекин заедно.
По същия начин съм бил и с Пашата, и с Георги Илиев, лека му пръст, сме били нееднократно по купони.

С Илия Павлов бяхме много близки,

присъствал съм на всичките му рождени дни в Шведския хотел във Варна.

- Как ще коментирате скандалните отношения на родната прима Лили Иванова с някои от композиторите, които са написали най-големите й хитове? Предполагам, сте чели книгата й “Истината”?
- Тези композитори са направили много не само за себе си, но и за нея. Това, че от тиражите на Лили Иванова се вземаха най-много пари, е абсолютен факт. Но тя пък е получавала хубавите песни, които е правила хитове.

Не трябва да отричаш хората, с чиито песни си станала известна, носили са ти пари.

Да плюеш и да се отказваш от творчеството на Тончо Русев, Найден Андреев или Митко Щерев, с чиито песни си пълнила зали, не е съвсем в реда на нещата.

- Лили Иванова описва различни случаи, когато е помагала на колеги финансово, издържала е в колеж дъщерята на Митко Щерев? Вие като ларж човек ли я познавате?
- Може в благотворителната си дейност да е ларж, но не може да се сравнява с Емил! Той беше изключителен и в това отношение.

- Той ли беше най-големият купонджия в тези среди?

- О, да! Винаги с голяма компания около него, със страхотно чувство за хумор. За разлика от повечето негови колеги, беше много ларж… Организираше големи маси и мащабни плажни веселби на своя сметка. Друг е въпросът какво беше обкръжението му, но никой не е съвършен...

- Защо, какво беше обкръжението му?
- Е, той си имаше по-друг вид предпочитания...

- Емил хомосексуален или бисексуален беше?
- Бисексуален, защото знам доста, които са оставали много доволни от него... Факт е, че и двете му жени – Мариета и Грета Ганчева, много го обичаха.

- На тази основа ли бяха отношенията му с неговия импресарио и текстописец Васил Андреев?

- Е, не съм им светил! Но обществена тайна е, че е имало хомосексуални отношения между тях.

- И за вашия приятел Филип Киркоров се говорят такива неща. Истина ли е?
- Филип съм го виждал само с уникални жени около него. Е, не съм живял в Москва, за да го наблюдавам какво и що прави... Но докато си беше тук, в България, нямаше такива уклони. Пък и дори да е така – какво лошо има?

- Как е вашата бивша съпруга Кристина Димитрова, с кого живее?
- Със сина ми Димитър… /смях/. Изключително добро дете, завърши Спортната академия, много красив. Даже Кристина искаше да го прави модел, защото би засенчил много от сега действащите. Но той не ще и да чуе – здраво е стъпил на земята.

- А тя сега има ли си приятел?
- Аз поне не съм го виждал. И да има, не ми го е показвала и не ме е запознавала. Пък и така е редно, защо трябва да ме дразни?

- Е, вие двамата сте известни, че сте над тези неща?!
- Да, така е, след толкова години – не бих се подразнил. Но все пак...

- Какво ви раздели навремето?
- Ами, питайте я нея! Тя се хвана с един футболист – Георги Димитров... В ония години – с много пари, с алфа ромео, с мерцедес... Вероятно беше решила, че ще й осигури бляскав живот, пътувания в чужбина!

Но се оказа, че “не всичко е пари, приятелю”.

Имаше проблеми - той й забраняваше да пее, искаше Кристина да е домакиня и да си седи вкъщи... Не изкара и две години с него.

- Значи, ако зависеше от вас, нямаше да се разделите с нея?
- Ами, не е имало реална причина да се разделям. Работехме заедно, пътувахме заедно.

- Като сте били все заедно, къде успя Кристина да намери футболиста?
- Е, като излезе с приятелки нагоре-надолу, човек се среща - да не съм я държал заключена?!

- Кристина ли ще си остане най-голямата ви любов?
- А, не бих казал! И преди, и след нея – има и други!

Едно интервю на Валерия Калчева

....................................
ДОСИЕ

• “Иван непрекъснато ми предлагаше брак. Аз не исках да се омъжвам толкова млада, но забременях и това реши проблема. Направихме огромна, изключително хубава сватба с повече от 200 човека в ресторанта на хотел “София”. Бракът ми с Иван продължи около 7 години. Може би отношенията ни се изчерпаха, защото бяхме заедно от сутрин до вечер. А може би заради неговата ревност... Ревността на Иван беше изключителна. Беше започнал дори да ме следи. Излизам, а той върви след мен и го виждам. Подслушваше ми и телефонните разговори - беше си направил телефон дубликат. Всичко това започна страшно да ме изнервя. А тръгнат ли веднъж нещата да се чупят, лека-полека се върви към края. Точно в този момент се запознах и с бъдещия си втори съпруг”, “изповяда се” преди време пред “ШОУ” Кристина Димитрова.

• Сексапилната певица обаче попаднала от трън, та на глог, омъжвайки се за футболиста Георги Димитров. Ревност, скандали, алкохол и побоища белязали краткия й брак с него. “Разводът ми с Георги се проточи 3-4 години, а десетина месеца по-късно срещнах мъжа, с когото съм вече доста години. Казва се Васко, срещнахме се на едно парти. Беше много хубав, студент, аз не мислех, че ще се получи нещо, понеже е по-малък. Покани ме на танц, а след два месеца станахме гаджета. И той е ревнив, но не като останалите, че да ме дразни. Живеем заедно, но не мислим за брак. Проблемът е, че той иска дете, а аз мисля, че приключих с тази дейност”, категорична е Кристина Димитрова.

• “Бил съм с над 500 жени”, не й остана длъжен бившият й съпруг Иван Тенев, който, каквото и да приказва, още я обича. “Обиколил съм много държави и почти навсякъде съм оставил по една-две любовници. Но най-интересно беше в Монголия. А там обичаят е, щом си гост на стопанина на юртата - длъжен си да спиш с жена му. И всеки отказ се счита за смъртна обида. Гостувахме на старейшината и оня ми предложи съпругата си - една доста засукана млада монголка. Обаче в последния момент ми нашепнаха, че в селото върлува сифилис. Бая се озвери оня ми ти старейшина, като разбра, че няма да спя с жена му. Та се наложи скоростно да се изнесем от селото”, разказа преди време колоритният Агент.