Левон Хампарцумян се задоволява с “едва” 20 бона месечно.
Бившият финансов министър от правителството на Любен Беров Стоян Александров обяви публично главозамайващите си доходи. Заплатата на топфинансиста като шеф на надзорния съвет на “D банк” е около 800 000 лева годишно, което прави към 70 бона на месец!

"Малката секира", както студентите от Икономическия университет наричат Александров, се похвали, че е поел изцяло издръжката на семейството, а жена му работи само за джобните си пари. 17-годишният син и 14-годишната щерка на ексминистъра и нереализиран кандидат-депутат от тазгодишните парламентарни избори, който бе “прелъстен и изоставен” от БСП, от есента ще учат в Лондон. “Имал съм невероятни трудности и всичко съм постигнал сам. Моите родители работеха на полето за мижави заплати. Ние сме четири деца и като дойдеше есента и трябваше да ни купуват гащи и учебници, изпадахме в ужас.

Цялото си следване съм изкарал с кредити от съседи и роднини… Последните години имах кошмарни преживявания. И тримата ми братя, които са по-малки от мен, починаха. Починаха и баща ми, и майка ми. Голяма трагедия. Останах с племенниците си и като вожд поемам отговорност за тях”, споделя Стоян Александров, пред когото БСП предпочете Цветелин Кънчев за кандидат-депутат. Явно уязвен от това, финансистът захапа бившите си партньори: “Никога не съм казвал, че съм ляв.

И аз не мога да се определя. Икономически съм вдясно, а си продавам задника на левите, с извинение. Така е, защото навремето се захванах с тях... Ако сега се подчинявам само на разума си, никога не бих поискал да отида в политиката. Това е абсолютно безумие, при условие че годишно сега получавам по 500-800 хил. лева. Ако отида в парламента, трябва да прехвърля формално всичко на жена си, на любовница, на не знам си кого… И там ще получавам 2000 лева заплата. Същевременно ще ме упрекват, че ям кюфтета, че се возя на служебни коли и не знам още какво. Така че един разумен човек не би предприел такава стъпка”, твърди Александров.

..............................................
ДОСИЕ


D банк се води близка до ДПС. Стоян Александров е шеф там от създаването й, а заплатата му е една от най-високите във финансовия сектор. За сравнения видният банкер Левон Хампарцумян, който се води главен изпълнителен директор на гиганта “Уникредит Булбанк” получава “едва” по 20 000 лв. месечно. Говори се обаче, че Левон скоро ще загуби поста си заради лошите показатели на управляваната от него банка.