Емилия Радева пък се любила с незабравимия Радко Дишлиев, който навремето минаваше за скандалджия и побойник №1 в съсловието
Скандали отново раздрусаха родните храмове на Мелпомена, след като “на изпроводяк” културният министър Стефан Данаилов постави свои доверени хора за шефове на театри в столицата и провинцията – разбира се, след конкурси, ама с “предизвестен край”. За повечето директорски места имаше само... 1 /една!/ кандидатура, като особено драстични са случаите със Сатирата и Народния театър. И ако пиеските на вече бившия “драматург” на “трупата на смешниците” Елин Рахнев продаваха в най-добрия случай около 6-7 места от салона на театъра и затова никой не се трогна особено от закономерното му уволнение, то писмото на известния актьор Филип Трифонов срещу колегата му Атанас Атанасов разбуни духовете в гилдията. Вече писахме, че новият шеф на Сатирата, който дълги години се изявяваше в Армията, дължи шеметната си кариера на факта, че навремето просто е имал достатъчно съобразителност да се задоми за “мома от сой”. След като става зет на могъщия сценичен и брачен тандем Виолета Бахчеванова и Васил Стойчев, управлявал Народния няколко петилетки, иначе талантливото, но без никакви връзки момче от Дупница каца на театралния олимп. И понеже навремето Ламбо дължал поста си партиен секретар на най-елитния нашенски храм на Мелпомена именно на тъщата и тъста на Атанасов, днес е решил да върне жеста на “семейството”, като му повери управлението на Сатирата. Според Филип Трифонов обаче новият директор не ставал за администратор на тази трупа, тъй като по рождение бил “опериран от чувство за хумор”.

“Неговият актьорски прийом за разсмиване на публиката е нееднократното повтаряне на “да го духаш”,

гаври се с професионализма на колегата си Трифонов. Междувременно пък от кръговете на столичните “нежни мъже” изтече информацията, че Атанас Атанасов май вървял “по левия тротоар”. Любимо място за разходки му бил дворът на Софийската духовна семинария, където плакнел очи с младичките питомци на учебното заведение.
Най-странното е, че за човек с двойно сексуално чувство се спряга и кадърът на Сатирата Стойно Добрев, баща на нашумялата в момента режисьорка Десислава Добрева. Той бил особено близък със съпругата на Стефан Данаилов – Мария, но постоянно кръжал и около Ламбо. На тази база вече тръгнаха клюки, че синът на “сателита” на семейство Данаилови – Иван Добрев, който е завършил престижна театрална школа в Париж, бил най-вероятният победител в конкурса за нов шеф на Българския културно-информационен център във френската столица.
И други ексцентрици на любовния фронт предизвикват ехидни коментари сред колегите си. Напоследък на мушката им е най-вече гологлавият актьор и “вечен ерген” Валентин Ганев, който с избора си на съжителка доказа, че никога не е късно да станеш за резил. Ганев, на когото никой не отрича нито интелигентност, нито талант, е поверил сърцето и дома си на грижите на по-възрастната нудистка Тони. “Пред нас я представя за своя икономка, но когато пийне, си казва, че му е гадже. Забил я на нуди плажа във Варвара. Преди нея пък въртеше любов с бижутерка”, доверяват авери на Ганев от театралното съсловие. Въпросната Тони преди години все пак се поотъркала около сцената в качеството си на драматург на Пернишкия театър. “Странно е как я назначиха, при положение, че никой не е виждал дипломата й. Единственото, което се знае за тази дама, която вече гони 60-те, е, че майка й била готвачка. Докато родителите на Вальо преди промените работеха в СИВ...”, одумват “новата стара тръпка” на Ганев съсловни ветерани.
Отскоро те отново дъвчат една баята любовна история, завършила навремето с разбити сърца и мистериозни драми. Повод да си я припомнят даде появата на именития актьор Георги Черкелов, който от над 10 години нито се бе мяркал в “светлините на рампата”, нито бе давал интервюта. Черкела кукуваше в селската си къща и цяло чудо бе, че шефът на ансамбъл “Българе” Христо Димитров успя да го подмами да излезе от “мишата си дупка” и да участва в най-големия му спектакъл. След това актьорът пак се покри за дълго. Завръщането му като почетен гост на връчването на наградите “Аскеер” предизвикало

“прилив” на закъсняла нежност у неговата колежка Лидия Вълкова.

Навремето Черкелов успял да разведе мургавата актриса и двамата завъртели шеметен роман. В този период Вълкова имала стабилни позиции, тъй като нейният брат Атанас бил женен за Снежана Живкова, дъщеря на втория тогава човек в партията и държавата Живко Живков. Но когато бракът им се разпада, Черкелов начаса обръща гръб на “жената на живота си” и се впуска в нова интимна авантюра с пищната си колежка от Младежкия Искра Хаджиева, с която си партнират като Професора и Професоршата в култовата комедия “Топло”. Лидия Вълкова е излъгана и сърцето й е разбито. Предпочита да остане без законен партньор и да посвети живота си на единствения си син Николай. За беда през 1989-а младежът е открит мъртъв пред входа на ъгловата кооперация на столичните булеварди “Фритьоф Нансен” и “Патриарх Евтимий”. Шушука се, че в падането му от високо били замесени наркотици, но и досега няма яснота около инцидента. “Лидия го преживя много тежко, направо се съсипа. После загуби и родителите си и остана съвсем сама”, ожалват я нейни колежки. Те се радват единствено на факта, че братът на актрисата въртял проспериращ бизнес в Австрия и я подпомагал финансово.
Бившият благоверен на Вълкова – актьорът Георги Николов, известен с прозвището си Жоро Хубавото, си показал рогата и във втория си брак. Вярно, човекът бил изнервен от продължителна безработица, но това все пак не било достатъчен повод

да пребие своята съпруга №2 – сценографката Надежда Митова, и да й спука тъпанчето,

възмущават се негови набори от театралните среди.
“Жоро Хубавото изхвръкна от Русенския театър след един гастрол в Румъния. Във влака на връщане от Букурещ си закачил значка на “Солидарност”. Директорът на театъра Васил Попилиев, баща на театроведа Ромео Попилиев и постоянно присъствие в ловната дружинка на Тодор Живков, я видял и още на другия ден му връчил заповед за уволнение”, разказват дойаени от театъра на крайдунавския град. След като се озовал на улицата с “вълчи билет”, Николов дълги години нямал достъп до големите сцени, препитавал се с малки спектакли по милост тук и там из страната.
Повод за възкръсване на името на Емилия Радева от нафталина даде не само тв-рекламата, в която хрупа зелена ябълка, а и излизането на мемоарната й книга, където някогашната прима на Армията описва битовите сакатлъци, сполетели я в живота и на сцената, и прави изненадващото признание, че е отрязала мераците на самия Николай Гяуров.
“Емилия ни проглуши ушите със своите дитирамби по адрес на покойния си съпруг Любомир Димитров, но “забравя” за връзката си със своя колега Радко Дишлиев.

Той бе доста по-млад от нея, но това явно не пречеше на сексуалната им хармония...”,

подмятат колежки на маститата актриса. Любовният дует се разпада от само себе си поради логично “амортизиране”, като през това време нито Дишлиев, нито Радева се разделят официално с брачните си партньори, нито напускат семейното гнездо.

“Радко бе женен за съвсем семпла женица – библиотекарка, но се пропи зверски. Заради това Андрей Калудов го уволни още навремето от “Сълза и смях”. Той бе скандалджия и побойник. От най-малкото нещо кипваше и почваше да раздава крошета и ритници. Преди няколко години дори беше скъсал при побой пагоните на някакъв полицай в Пловдив. Никой не иска да го вземе на щат и затова от сутрин до вечер се налива по кръчмите...”, издават посветени в сценичните потайности.

С нестандартни интимни попълзновения нашумя през годините и актьорът-депутат Явор Милушев, когото на младини покойният Любен Гройс разсъблече в една от култовите си постановки. Въпреки че от много петилетки той е щастливо женен за примадоната Цветана Манева, слуховете за нетрадиционната му сексуалност са живи и до днес. Затова, докато благоверният й се черпел в мъжки компании, Цеца се загаджила с колегата си от Сълзата Марин Янев. “Използваха всяка свободна минута, за да се покрият в храсталаците край Киноцентъра...” , разкриват очевидци на забежките им. ВИП-фамилията обаче си навлече гнева на родните службогонци с това, че докато бе зам.-културен министър Милушев “командирова” зет си – театроведа Борислав Петранов, за директор на дома “Витгенщайн” във Виена.

“Борето е умно и интелигентно момче, което не може да се каже за щерката на Цеца Манева.

Има й нещо по рождение, но какво точно, не се знае...”, клатят глави хора от гилдията.
Безспорно най-големият карък по линия на любов и семейно щастие се оказа актрисата от Армията Татяна Захова, дъщеря на несменяемия шеф на театъра полковник Митко Иванов. Двама мъже я напускат, покосени от инфаркт в разцвета на силите си.

“Таня овдовя много рано. Пламен Захов си отиде на 40 и няколко години. Получи удар. Че пиеше, пиеше. След това се събра с колегата си Борис Чернев от дублажа. Не бяха подписвали, просто живееха заедно. Навремето Боби беше много красиво момче. Но в професията не му провървя. Лашнаха го във Врачанския театър. После се разведе. И почна да надига чашката. Тъкмо се беше закротил при Таня, и получи инфаркт. Не можаха да го спасят...”, описват двойната драма на Захова нейни приятелки от театъра. Те припомнят, че отишлият си на 44 години Борис Чернев е син на известния актьор от Младежкия театър и Сълзата Петър Чернев, който също напусна този свят сравнително рано, и племенник на режисьора Неделчо Чернев, “баща” на партизанската сага “На всеки километър”.

Мира Черкезова,
Теодор ШоповЗА СЕКСУАЛНА ШПАГА № 1 В ГИЛДИЯТА

все още минавал наближаващият шейсетака актьор Величко /Вичо/ Стоянов, научи “Женски Тайни”. Преди 10 ноември той се подвизавал на щат в Киноцентъра и липсата на сценични ангажименти му развързвала ръцете /и още нещо/ за дълги престои по морето, където скривал шайбата на всички “гларуси”. “Вичо свали стотици германки и скандинавки, но не си седна на четирибуквието. И сега продължава да налита на чужденки. Това е причината все още да ходи ерген”, шушукат зад гърба му завистливци. Те явно не могат да преглътнат и факта, че въпреки сравнително слабата си популярност “гларусът” е едно от най-предпочитаните мъжки лица в българските тв-реклами. Твърди се, че Стоянов е ударил джакпота, получавайки най-големия хонорар от всички свои колеги , ангажирани в рекламния бизнес.