Миньончето е 3 години по-голямо от българина
Двуметровият Калоян Махлянов се сгоди за 158-сантиметровата си приятелка, с която е заедно от 5 години.
Изгората на българския майстор на сумото се казва Асако Андо. 26-годишният борец от Джулюница й предложи брак още миналата година, малко преди Рождество Христово. Двуметровата сумо-машина и 158-сантиметровата му приятелка ще сложат халките през февруари 2010 г.
Сумистът срещнал Асако преди 5 години по време на големия турнир в Нагоя. Шефовете на школата Садогатаке, към която принадлежи българинът, определят всяка важна стъпка в живота на Котоошу. Те дали благословия за годежа и

планират сватбата за февруари 2010-а,

когато няма голям турнир. Най-добрата дизайнерка в Токио ще изработи и подари сватбената рокля на булката. Същата модистка шие дрехите на императорската фамилия.

Младоженецът навърши 26 години през февруари. Булката е 3 години по-възрастна, затова пък е близо 110 кг по-лека от бъдещия си съпруг и 46 см по-ниска от него. Със своите 204 см българинът е най-високият състезател в професионалното сумо. Мъж с атлетична осанка и лъчезарна усмивка, Калоян бързо се превърна в любимец на японките. А след като спечели и Купата на императора на турнира "Нацу Башо" преди година, популярността му нарасна изключително. Той вече не може да се движи спокойно по улиците –

жените пищят истерично и всяка иска да го докосне

и да се снима с него, разказват очевидци. Неслучайно му излезе прозвището Дейвид Бекъм на сумото.

Преди да срещне Асако Андо, Калоян има много завоевания сред японките. Единственото условие е да не се появява на публично място с момиче, с което не е обвързан с годеж или брак. В интервю от това време той призна: "Смених няколко приятелки. По традиция ние, сумистите, излизаме с манекенки и телевизионни звезди. Имах и приятелка, която бе водеща в канал "Фуджио тв". Японките не са лоши любовници, но ми липсват българките."

Сега Калоян Махлянов-Котоошу обаче е верен само на Асако Андо, свидетелстват приятелите му.
Единственото неудобство за избраницата е, че трябва да търпи

едномесечен сух режим без секс преди всяко голямо състезание.

"Асако е много мило и възпитано момиче, от добро семейство. Баща й е доктор. Тя работеше на летището в Нагоя - чекираше пътниците. Точно там се и запознаха с Калоян", заявил пред в. "Стандарт" известният ни сумист Петър Стоянов - Вожда.

"Откакто живеят заедно - близо две години, Асако напусна работа. Сега цялото й време е посветено на грижите за Калоян. Двамата живеят в апартамент на 5 минути път от школата по сумо. Апартаментът е голям за стандартите на Япония и нормален за европейските. Когато им гостувам, Асако ме посреща много сърдечно. Вика ми Пешо. Знае доста думи на български. Но най-много използва универсалната думичка "айде".

Вожда разкри интересни подробности за теглото на бъдещата г-жа Махлянова. "Момичето наистина е много дребничко. Преди 5 години тежеше само 38 кг. Измъчи се да напълнее. Стигна 43 кг, повече не може. Но стотина килограма разлика в теглото не е проблем за влюбените", смята Вожда.