Топманекенката Ралица Балева е обявена в Италия за идеалната жена
Най-успешната българска манекенка Ралица Балева, която от много години живее и работи в Милано, преди няколко месеца е родила момиченце и го е кръстила на майка си Маргарита. Бременността на топкрасавицата през цялото време е била пазена в тайна, затова новината за първата й рожба изненада дори най-близките й приятели в България.

През 2006 г. първи италианските вестници съобщиха, че бившата съпруга на Калин Балев се е омъжила за бизнесмена милионер Джон Балцарини на остров Капри. Тогава Балева отрече информацията, Балцарини обаче е баща на детето й, заявиха близки до семейството.

Ралица Торнова (така се казва по баща) е родена на 23 февруари 1967 г.в София. Завършила е 122-ро училище и техникум “Попов” в столицата, след което записва журналистика в Софийския университет. През 1986-1987 г. работи като щатен манекен на ЦНСМ, след което се изявява на модния подиум за френската модна агенция "Zoom" и за италианските агенции "Фешън" и "Рикардо Гай". Участва в ревюта на "Шанел", "Диор", Фере, Армани, Валентино, Версаче и др. В България участва в ревюта на Евгения Живкова. Снима се за календара на Пирели, за каталози и списания в Париж, Ню Йорк, Мюнхен и др. През 2002 г. беше включена в класацията на сп. "Максим" за

100-те най-красиви и сексапилни жени.

Висока е 178 см. Владее руски, немски, английски, италиански, испански и френски език.
Чаровната блондинка не крие, че е мечтала от малка именно за такова развитие. Но не искала да бъде модел. Виждала се като журналистка. За нея това било фикс-идея. А и преподавателите в Журналистическия факултет си я спомнят като доста увлечена по евентуалната си бъдеща професия. И също така - тиха, скромна и умна.

Ралица и сега продължава да чете всякаква литература с истински хъс и получава купища списания от цял свят. Любимите й автори са руските класици - от Толстой до Булгаков, а после Томас Ман и Селинджър.

Противно на очакванията, тя не заминала за Италия с идеята да покорява модните подиуми. Станала манекенка случайно. Всъщност от България тръгнала първо за Франция с намерението да види баща си, който работел там. И станала манекенка.

Първия си брак сключила на 19 години

с Калин, сина на втория човек в тогавашната компартия, след Тодор Живков - Милко Балев.
“Случайно минавах с приятелка покрай прочутото в ония години кафене на колелото на "Журналист". Тя се спря и ме представи. В компанията беше и Кало с тогавашното си гадже. Като сега си го спомням - с еластични дънки и шалче с череп върху мотора, с развята дълга руса коса. Беше ли любов от пръв поглед? Не бих казала. След като се запознахме в "Г... на слона", се видяхме в "Кристал". Но не беше уговорено. После той замина на море с приятелката си. Та аз бях малка, нямах още 16 години. Минаха няколко месеца, преди да започнем да се срещаме по-често. Първо по купони, после той взе да ми се обажда, да излизаме. За онези времена връзката ни беше много, как да я нарека, нехарактерна. Бях на 18 и живеех в тяхната къща. Приеха ме като дъщеря в семейството. Никога не се чуха приказки, че те са важни личности и че не е редно да живеем незаконно. Но в един момент Калин започна да настоява и се оженихме”, разказва Ралица.
По това време Калин Балев още е студент в Художествената академия. После двамата живеят известно време във Франция, сетне се преместват в Италия, накрая тя остава в Милано, а той се връща в София и дълго време

живеят разделени, без да се развеждат.

В редките интервюта пред вестници и списания упорито твърдяха, че продължават да се обичат, и категорично отричаха слуховете за край на връзката им. Нещо повече, Ралица не пропускаше случай да каже добри думи за родителите на Калин. Накрая обаче стана като в поговорката “Далеч от очите, далеч от сърцето” и топманекенката, която вече нахвърли 40-те, явно, е преценила, че няма за кога да отлага да уреди живота си и да си роди дете.
Днес Ралица Балева е истинска звезда в Италия. При това - много красива. Неслучайно елитното мъжко сп. "GQ" посвети на нейните прелести цели пет страници, описвайки я "с тяло на русалка, татко-инженер, майка-професор, висока 178 см, обича всички макаронени изделия, риба и червено вино, със зелени очи и идеални мерки - 90-62-90". След което риторично пита: "Нима не ви задоволява?"

За италианците българката е идеалната жена - красива, образована, известна и домошарка на всичкото отгоре. В интервю за списанието тя признава, че

любимото й място в дома е кухнята.

"Но я използвам не само за готвене. Въпреки че, честно казано, мога да приготвям почти всичко, въртенето около печката не ми доставя чак такова удоволствие. Правя разни неща само ако има за кого", твърди нашенката. За Ралица много по-голям интерес от книгите с рецепти представляват нещата, свързани с новите технологии. "Вдъхновявам се от всичко, в което става дума за микрочипове, софтуери, хардуери и т.н. А

никога не съм притежавала компютър

Но пък имам електронна поща", разказва тя.

По отношение на мъжете за нея физиката е без значение по простата причина, че работейки в модния бранш се е наситила на какви ли не изваяни мъжки тела. "Повече ме интересува характерът на човек, индивидуалността, чувството му за хумор. Обичам мъжът да разкрива тези черти по лъжичка. Също както мъжете обичат жените да са мистериозни и загадъчни. Но трябва да е много искрен, аз мразя фалша."

Освен като модел в Италия нашенката се изявява и като актриса. Тя изпълнява централната роля във филма на Чезаре Ферарио "Руска красавица" по романа на дисидента Венедикт Ерофеев. Историята в него е досущ като живота й: красиво провинциално момиче - модел, превзема със замах висшите кръгове на Москва по време на перестройката, след което животът й се обръща на 180 градуса.

Какво е хубостта за нея – ген, усилия или нещо, което е до време?
“Гледала съм с любопитство красиви жени на всяка възраст. Истинската хубост се излъчва от очите, от лицето, от движенията, от обноските. И това е хубост, която никога не остарява и не изчезва. А физическата красота е нещо, което се поддържа. В днешно време това става още по-лесно заради козметиката и хирургията. Но според мен най-лесно и най-евтино е красотата да се поддържа със спорт, с правилно хранене и с режим на живот - спане, почивка и без стрес”, споделя Балева.

Тя твърди също, че

не е против пластичната хирургия,

защото тя първоначално е създадена, за да премахва проблеми. Оттам нататък са разбрали, че може да се прилага за подобряване на външния вид. “Не съм против намесата за усъвършенстване на лице, на бюст, на тяло, но смятам, че не трябва да се прекалява. Там, където се прекалява, всеки го вижда.”

Трябва ли една дама да признава, че се е подлагала на пластични операции?
“Според мен не е задължително. Все пак това е много интимен жест и ако намесата е добре направена и не се набива на очи, имаш право да не си признаеш”, смята Рлица.

Тя самата прибягвала ли е до услугите на пластичната хирургия?
“На лицето нищо не съм си правила”, твърди тя.

Робува ли на модата?
“Не, категорично не! Ако нещо ми харесва, си го слагам. Най-типичният ми начин за обличане вечер е задължително висок ток, хубав джинс с ниска талия, някакъв топ с кристали и може би отгоре едно вталено сако”, споделя манекенката.

В Италия тя има

собствен бизнес с бански костюми.


"Станах съдружник във фирмата за бански костюми "Емамол", която е втората по-популярност в Италия. Имаме голям успех. Тя е предимно за бански костюми, но и за вечерни облекла. Аз съм съсобственик и директор по износа. Непрекъснато пътувам между Лас Вегас, Ню Йорк, Париж и Милано. Контактите с известни личности, които съм си създала, ми помагат много. Имаме вече и клиенти от България. Много ми беше приятно да ги посрещна на панаира в Лион, който е най-важен в този бизнес. Петте най-хубави магазина в България са вече наши клиенти" - споделя Ралица Балева.