Постоянният стрес, повишеният електромагнитен фон, замърсеният въздух в големите градове и химичната атака във всички сфери на живота водят до натрупване на токсични вещества във всяка клетка на тялото ни.
Разбира се, външният ни вид също е засегнат значително. И каквито и чудотворни козметични средства да прилагаме, това не се оказва достатъчно.

Известно е, че токсичните вещества се освобождават от тъканите и се отстраняват от организма чрез бъбреците, червата, порите на кожата и с дишането. Удивителното е в това, че има вещества, които се изхвърлят или разлагат само по време на сън, затова пълноценният сън - това е първото правило в прочистването на организма.

Има дълги и трудоемки варианти за прочистване, но ние предлагаме най-лесните начини.

СТУДЕНО ПРЕСОВАН ЗЕХТИН

Само една супена лъжица на ден чист зехтин, половин час преди хранене ще направи кожата ви гладка и блестяща от здраве. Можете да приемате ленено масло (продава се в аптеките), но то е доста неприятно на вкус. Трябва да редувате месец с масло и месец без масло. Ако не сте в състояние да приемате масло по няколко пъти на ден, правете го поне сутрин преди закуска. Това ще улесни живота на черния ви дроб.

Становище: Славея, 37-годишна: “На този начин за прочистване на организма ме научи една жена, 16 години по-възрастна от мен, а изглеждаше почти моя връстница. Тя е лекар и никой друг не знае по-добре от нея различни начини за поддържане на здравето и красотата, но използваше именно този, поради лесното му прилагане и чудесния ефект върху кожата”.

ПРАВЕНЕТО НА КЛИЗМА

На тези, които са особено отговорни към здравето си, ще кажем, че всички предишни методи не може да заменят старата изпитана техника - клизмата. Повечето не обичат този “санитарен час”, обаче, може би, ще ги впечатлят цифрите: диетолозите твърдят, че по стените на дебелото черво дори и при здрави хора, се натрупват повече от 3 кг седименти, а при болни хора може да достигнат до 25 кг! Възможен, но не и единствен вариант за правене на клизма: един литър топъл разтвор от лайка. Диетологът д-р Херзон твърди, че ако правите такава клизма веднъж на ден, то след 2-3 седмици организмът се прочиства от токсичните вещества. Този начин се препоръчва дори и при прекрасно функциониращ стомах.

Становище: Калина, на 45 години: “В този случай две мнения няма. Има такава посока - натуропатия, която се занимава с диети на базата на естествени продукти (без почистване на червата не може да се направи). Мотото им е: “На 40 години човек сам си е или лекар, или глупак”.

ПОДМЛАДЯВАЩА СМЕС

Последното, което искам да предложа на читателите ни, е една рецепта, която използвам вече няколко години. Ефектът е зашеметяващ:

1.
Зрението ми се подобри от минус 4 до минус 2 диоптъра.

2. Кожата на цялото ми тяло стана изключително гладка. Но най-невероятното е това, че започналата да побелява коса се промени - стана по-гъста и расте по-тъмна.

Съставки: 200 грама ленено масло (продава се в аптеките), 4 лимона, 3 малки глави чесън, 1 кг мед.

Приготвяне: смелете в месомелачката обелените скилидки чесън, 2 обелени лимона и 2 лимона с кората. Смесете всички продукти, прехвърлете сместа в стъклени буркани с капачки и съхранявайте в хладилник.

Приложение: вземайте по една супена лъжица (дървена) половин час преди хранене. Желателно е три пъти на ден, но може и само веднъж - което е по-добре от нищо.

ПОДХОДЯЩИ ДИУРЕТИЧНИ СРЕДСТВА

Тъй като в най-важния “филтър” на човешкото тяло - бъбреците - с годините се натрупват отпадъчни вещества, и те, като всеки филтър, трябва да се изчистят. Това също не е трудно: има диуретични чайове, които се продават във всяка аптека. Освен това редица диетолози съветват всяка сутрин да се изпива чаша прясно изцеден сок, който стимулира работата на бъбреците, т.е. способства за изхвърляне от тялото на излишната вода и токсините. Ние знаем, че най-мощните диуретици - това са суровите сокове от плодове и зеленчуци. Към тях може да включим дините, които са най-добрият диуретик през есента.

Становище: Десислава, 41 години: “Съпругът ми страда от пикочнокаменна болест и лекарите му предписаха диуретичен чай. Оказа се толкова вкусен, че сега цялото семейство сме пристрастени към него. Мога да кажа със сигурност, че този чай оказа благоприятен ефект върху кожата ми”.

СОЛЕНА ВОДА

Започнете деня си с 1 чаша (250 грама) чиста питейна вода, която обаче не е достатъчна, затова веднага след това изсмучете едно голямо парченце едра сол (каквато бабите ни използват за заквасване на зелето). Правете това в продължение на 1-2 месеца, след това направете почивка 2-4 месеца. Този начин е подходящ само за напълно здрави хора, защото има заболявания, при които се налага спазването на безсолна диета.

Становище: Виолета, на 19 години: “Преди година майка ми я ухапа някакво насекомо, не знам точно какво. Първо се появи малко петно, което я сърбеше, но след това то започна да расте и за 2 седмици стана с диаметър от около 25 cm. Лекарите първоначално не можеха да намерят средство, което да є помогне - обикновените лекарства против алергия не действаха. Тогава един лекар предположи, че това може да не е в резултат от ухапване, а реакция към някоя от хранителните химични добавки. Предложи є да се лекува с вода и сол и петното започна да избледнява, а след една седмица изчезна напълно”.