СПИН не е инфекциозна болест и не се предизвиква от никакви вируси, твърди световноизвестната медичка
Предлагаме ви едно шокиращо интервю с д-р Ирина Михайловна Сезонова - лекар с тридесетгодишен стаж в борбата с вируса на СПИН. Изтъкнатата руска специалистка е публикувала много материали по този проблем, вкл. и научна информация, опровергаваща теорията за “Чумата на ХХ и XXI век”.

- Д-р Сезонова, вашата книга преобръща всички представи за СПИН. Нима наистина СПИН е медицинска мистификация от световен мащаб?
- Съществуването на вируса на СПИН беше превърнато в “научно доказано” в САЩ някъде около 1980 година. Не знам колко и как е изучаван, но за 29 години в света не се появиха много научни разработки, които експериментално и клинично да опровергаят вирусната теория за произхода на СПИН.

Нещо повече - това, че т.нар. вирус на имунодефицита на човека никога не е бил откриван, беше признато от неговите “откриватели” - Люк Монтание от Франция и Робърт Гал от Америка. Но най-лошо е, че измамата в световен мащаб продължава...

Много сериозни сили и пари са въвлечени в този процес

На Будапещенския конгрес през 1997 година Антал Мак детайлно разказа за пътя на създаване на СПИН-истеблишмънта, където влизат много правителствени и неправителствени организации и служби, представители на органи и учреждения по здравеопазване, фармацевтични фирми, различни общности по борбата със СПИН, а също и СПИН-журналистиката.

- А вие самата опитвали ли сте се да разрушите тази мистификация?
- По силата на своите скромни възможности аз публикувах две книги, редица статии, участвах в радиопредавания и телевизионни програми. През 1998 година изложих гледната точка на опонентите на теорията за СПИН и на парламентарно ниво в Държавната Дума в Русия. В отговор чух... мълчанието на всички присъстващи, включително президента на РАМН Валентин Покровский и неговия син - ръководителя на Центъра по профилактика и борба със СПИН Вадим Покровский. А по-нататък се увеличи финансирането на този отрасъл от медицината. Нима СПИН не е безумен бизнес?

- Т.е. стотици научни трудове, медицински изследвания, достоверни факти, опровергаващи вирусната теория на смъртоносния вирус просто се игнорират? Как става това?
- Работата е много проста. Ще обясня на разбираем за обикновения човек език. Никой не твърди, че СПИН няма. Това не е съвсем точно. СПИН - синдром на придобитата имунна недостатъчност, има. Имало го е, има го и ще го има.

Но той не се предизвиква от вирус

Съответно не е възможно човек да се “зарази” с него в обичайния смисъл на думата. Ако искате, така да го кажа, човек може да го “придобие”, да си го “навлече”. За имунодефицита знаем отдавна. На всички студенти по медицина още преди 30-40 години, когато не бяхме и чували за СПИН, се преподаваше, че имунната недостатъчност може да е вродена или придобита. Ние познавахме и знаехме за всички болести, които сега се обединиха под общото наименование СПИН. Според версията на Световната здравна организация СПИН днес наричат такива по-рано известни заболявания като кандидоза на трахеята, на бронхите, на белите дробове, на хранопровода, криптоспоридоза, салоелозна септицемия, туберкулоза на белите дробове, пневмоцистна пневмония, простия херпес, цитомегаловирусната инфекция, рак на шийката на матката (инвазивен), синдрома на изтощението и други.

Спекулациите около проблемите на вируса на СПИН са най-голямата измама на съвременния медицински пазар

Състоянието на отслабналия имунитет, т.е. имунодефицитът, е известен отдавна на медиците. Съществуват социални причини за имунодефицита - нищета, недояждане, наркомания и прочее. Има и екологични. Във всеки конкретен случай на отслабнал имунитет се налага добросъвестно и внимателно изследване на болния за откриване причините за имунодефицита.

Повтарям, синдром на придобитата имунна недостатъчност е имало, има и ще има. Така както е имало, има и ще има болести, възникващи в резултат на отслабналия имунитет. Нито един лекар, нито един учен не може да отрече този факт и не го отрича. Аз обаче искам хората да разберат едно.

СПИН не е инфекциозна болест и не се предизвиква от никакви вируси

Досега няма научни доказателства за наличие на вирус на имунна недостатъчност на човека, предизвикващ СПИН. Ще цитирам световноизвестния авторитет Кари Мулис, биохимик, Нобелов лауреат: “Ако има доказателство, че вирус на имунодефицит на човека предизвиква СПИН, то трябва задължително да има научни документи, които заедно или поотделно да демонстрират този факт с висока вероятност. Няма никакъв такъв документ”.

НИКОЙ ОЩЕ НЕ Е ВИЖДАЛ ВИРУСА НА СПИН, А ЛЕКАРСТВОТО, С КОЕТО ГО ЛЕКУВАТ, Е ПРЕКАЛЕНО ТОКСИЧНО И ВРЕДНО

- Д-р Сезонова, извинете за наивността, но хората умират с диагноза вирусна имунодефицитна инфекция на човека...
- Ето конкретен пример. В Иркутск се разболява едно момиче. Откриват є положителен тест за наличие на вируса на имунодефицит и є поставят диагноза HIV-инфекция. Започнали да лекуват девойката. Тя обаче понасяла много лошо антиретровирусната терапия. С всеки ден се отбелязвало влошаване на състоянието є. Момичето починало. Аутопсията показала, че всичките є органи били поразени от туберкулоза. Т.е. девойката просто е умряла от сепсис, предизвикан от туберкулозния бацил. Ако бяха є поставили правилната диагноза - туберкулоза - и я бяха лекували с противотуберкулозни препарати, а не с антиретровирусни, тя можеше да живее.

Моят съмишленик - иркутският патологоанатом Владимир Агеев, от 15 години насам извършва изследователска работа, посветена на проблемите на СПИН. Така например той, отваряйки телата на умрелите, повечето от които били водени като инфектирани с вируса на СПИН, установил, че всички те били наркомани

и са починали основно от хепатит и туберкулоза

Не били открити никакви следи от вирус на човешкия имунодефицит, въпреки че всеки вирус оставя своите следи в организма. В света въобще никой още не е виждал вируса на СПИН. Но това не пречи на заинтересованите лица да се “борят” с неоткрития вирус. При това да се борят с опасни методи. Нещата стоят така - антиретровирусната терапия, която трябва да се бори с HIV-инфекцията, в крайна сметка предизвиква имунодефицит, защото убива всички клетки и особено костния мозък, който отговаря за производството на клетките на имунната система. Лекарството, с което лекуват СПИН сега, отдавна е измислено за лечение на рака, но тогава не се решили да го използват, признавайки препарата за прекалено токсичен.

- Защо жертви на диагнозата СПИН често стават наркомани?
- Да, така е. Защото наркотиците са токсични за имунните клетки. Имунната система се разрушава от наркотиците, а не от вируси. Наркотиците разрушават черния дроб, който изпълнява множество функции в човешкия организъм. По-точно той обезврежда токсичните вещества, участва в различни видове обмяна. А с болен черен дроб човек може да се разболее от всичко. При наркоманите най-често се развива токсичен лекарствен хепатит.

СПИН също може да се развие от наркотиците, но той не е инфекциозен и не се предава от човек на човека

Друг е въпросът, че на фона на вече получен имунодефицит при такива хора може да възникне всякакво инфекциозно заболяване, което може да се предава от човек на човека. В това число влизат хепатит В и отдавна изучената болест на Боткин - хепатит А.

- Но тази коварна диагноза се поставя и на хора, които не са наркомани. Нима е възможно толкова лесно да се излъжат милиони хора?
- За голямо съжаление, и на хора, които не са наркомани, също поставят диагноза вирусна имунодефицитна инфекция. Преди няколко години моя позната, млада жена, лекар по професия, също ме попита: “Как така, Ирина Михайловна? Целият свят говори за СПИН, а вие го отричате?!?”. А след известно време същата тази млада жена ходила на море, върнала се и открила по кожата си някакви петна. Изследванията направо я хвърлили в шок. Тя се оказала с положителна проба за вирусна имунодефицитна инфекция. На нея обаче като на лекар й казали, че 80 % от кожните заболявания дават положителна проба за HIV-инфекция. Тя се излекува и успокои. Но разбирате ли какво би могло да се случи? Тя и след това правила изследване, което се оказало отрицателно, разбира се.

- А защо карат бременните жени да си правят тест за вируса на СПИН?
- Този въпрос също много ме безпокои. Колко трагедии! Наскоро една жена, майка на две деца и очакваща трето, изведнъж дала положителна проба. Шок и ужас за тази жена.
След четири месеца отново я изследвали и всичко било нормално
Но никой не знае какво е преживяла тази жена през тези месеци. Трябва да се премахне този тест за бременните! В много случаи той е положителен, по-скоро лъжеположителен, заради самата бременност.

- И все пак недоумението си остава...
- Действително, понякога даже професионалист може да изпадне в недоумение, запознавайки се със световната статистика за СПИН. Ето пример. Ежегоден отчет “Развитие на епидемията на СПИН”. Програми, цифри, проценти, показатели. И една малка статия в един, бих казала второстепенен абзац: “Световната здравна организация не гарантира достоверността на информацията и не носи отговорност за щетите, които може да възникнат в резултат използването на тази информация”. Но защо тогава да се чете останалото, когато има такива думи? Защо се харчат милиони за изследвания и контрол на заболяемостта от СПИН? И къде отиват тези пари?

- Д-р Сезонова, кажете направо: може ли да ни се прелива т.нар. HIV-положителна кръв и да няма проблеми?
- Това вече е правено. През 1993 година американският д-р Робърт Уилнър си влял положителна кръв. Когато го попитали защо рискува живота си, докторът отвърнал:

“Аз правя това, за да сложа край на великата смъртоносна лъжа в историята на медицината”

Аз тогава написах рецензия за неговата книга “Смъртоносната лъжа”.

- В печата често се появяват съобщения за създаването на ваксина против СПИН...
- Винаги ми е било забавно да чета такива съобщения. При това в медицинските статии авторите на такава “панацея” се оплакват, че класическият пастьоровски метод за създаване на ваксини не носи резултати.

Та той затова не носи резултати, защото за създаването на каквато и да е медицина трябва да има изходен материал, същият този “вирус”. Затова както е митичен вирусът на СПИН, така е митична и ваксината против него. Не са митични само огромните средства, отделяни за тази авантюра.

Едно интервю на Галина НИКОЛАЕВА