ИНТЕРВЮ
Хората на Земята са част от извънземен експеримент, твърди ученият

Шефът на асоциация “Феномени” Стамен Стаменов е дипломиран физик и специалист по паранормални явления и парапсихология. Най-известният уфолог у нас е завършил авиационно въоръжение и ракетна техника в Долна Митрополия. Първата българска книга за извънземни “Сериозно за НЛО” от Димитър Делян преобръща целия му живот. Създава клуб, който изучава съществуването на извънземен разум. От 15 години се занимава със свръхестествени явления и провежда тестове на хора с феноменални способности.

- Шеф сте на асоциация, която проучва възможностите на хора с уникални способности. Кои са най-големите феномени у нас?
- Те са четирима. Номер едно е Вера Кочовска. Ловецът на полтъргайсти Васко Стамов от Пловдив, който помогна за разкриването на сериен убиец в Америка, нареждам до нея. Кои са останалите двама ще оставя колегите да погадаят малко.
- Вие казахте къде точно да се копае в прословутата дупка в село Царичина, в която военни търсеха гробницата на първия разумен човек на земята. Ще бъдат ли подновени секретните разкопки?
- Не съм посочвал на военните къде точно да копаят. Дадох им план-схема и им предложих съвместна работа, но ми отказаха и сгрешиха. Царичина ще си мълчи, защото тя беше една голяма издънка. Толкова тонове бетон изляха там, че не знам един ден как ще го къртят, ако решат да подновят работата. Има хора с болна психика, които объркаха нещата. Асоциацията се грижи за тези неща, но не можем всичко да контролираме. Или има развити информационни полета, или ги няма, а там се хвърли къртовски труд какъвто не е имало едно време дори в Египет.
- Значи в Царичина се е копало напразно?
- Ванга каза, че там не трябва да се копае, защото Царичина е зона от Космоса с много важно значение. Там военните не намериха нищо, но в България има много по-интересни места за копаене.
- Какво друго предсказа Ванга?
- Няколко пъти съм се срещал с нея. Каза ми, че извънземните ще идват постоянно на земята и че след десетина-петнайсет години ще установим контакт с тях. Срещал съм се много пъти с паранормални явления и категорично отхвърлям теорията, че задгробен живот няма. Теорията за еволюцията на Чарлз Дарвин също е една измислица. Хората не са произлезли от никакви маймуни, а науката ни лъже. Всички ние сме плод на един експеримент и имаме извънземен произход.
- Експеримент на кого?
- Това все още не мога да кажа категорично. По-висши същества от Космоса постоянно ни наблюдават и после ни съдят след смъртта ни. Много хора на земята са запознати с тези неща, но те са от висок ранг и нямат интерес истината да излиза наяве. Пришълците работят заедно със земни жители от тайните служби в секретни бази на земята. Техниката все по-бързо се развива и всички нови технологии са крадени от катастрофирали летателни апарати на извънземни цивилизации.
- А вие имали ли сте контакт с извънземен разум?
- Твърдя, че съм единственият на Балканите, който се занимава професионално с паранормални явления. Случвало ми се е няколко пъти да вадя дух от деца. Близките ни изчезват, на година около 400 човека у нас безследно изчезват. Сто от тях, да кажем, са отвлечени за донорство, други сто са убити, а останалите двеста къде са? Истината е, че извънземни цивилизации черпят от нас генетичен материал и би трябвало полицията и следствените отдели да имат специална графа “отвлечени от НЛО”, както на Запад съществуват прословутите “Досиета X”. На земята се води война за овладяване съзнанието на хората с ултрамодерни технологии, за които човечеството дори не подозира, че съществуват и си мисли, че са само фантастика. Целта е човечеството да се постави под пълен контрол. Тайни общества на земята служат на сили от Космоса, които само ни вредят. Причина за тежките болести много често са енергийни вмешателства в биополето. 80 процента от българите са отчаяни от традиционната медицина и търсят помощта на екстрасенси и знахари.
- Загадъчният череп, който преди две години беше открит в Родопите, хвърли в смут учените. Едни твърдяха, че е на животно, други обаче смятат, че е на извънземно. Данните от изследванията му също си останаха една мистерия. Вярно ли е, че резултатите от анализите на черепа са били засекретени, а някои от учените са се отказали от твърденията си от страх за репутацията си?
- Направен е ДНК анализ в лаборатория на МВР. Рентгеновият анализ и палеонтологичните тестове също показаха, че находката не принадлежи към нито един познат земен вид и има различна ДНК-спирала. Такава просто няма на земята, а подобно структуриране на черепа няма аналог при нито едно гръбначно животно. За мен това е череп на Чупакабра, същество от друго измерение. То представлява биоробот, който изсмуква кръвната плазма и енергията на жертвите си чрез специални приспособления на главата. На същото място на черепа имаше две дупки. Знам, че правиха радиовъглеродно изследване с въглерод 14 и се набират средства за продължаване на лабораторните изследвания. Мнението на всички специалисти беше, че нямат становище за произхода на черепа. Някои данни не се огласяват, защото знаете, че има служби, които са много заинтересовани от това. Тепърва предстои разгадаването на една от най-големите български мистерии.
- Кой има интерес истината да бъде скрита?
- Мъжете в черно потискат истината. От 1999 година насам непрекъснато се разбиват файлове на ФБР. Определени сили в Америка създадоха уж секретни сайтове, които умишлено объркват и манипулират заинтересовани хора и организации. Даже са създадени цели отдели, които да дезинформират търсачи на НЛО, шпиони, журналисти и военни.

Едно интервю на
Ивайла ИВАНОВА

ДОСИЕ
- Село Царичина открай време се е славело с напети моми, пивко вино и ишерети. То е родно място и на именития генерал от Татово време Мирчо Спасов. Мистериозният обект се намира на 35 км северозападно от София, в района на Искрец. Секретната операция с кодовото название “Слънчев лъч” и “Слава” стартира през 1993 г. За нея обаче още през 1990-а са имали информация Желю Желев, Андрей Луканов и о.з. генерал Атанас Семерджиев.
- Пъпът на разкопките, глътнали милиони лева грешна пара, бил в махалата “Сивила”, кръстена на древната пророчица. Там се намирала къщата на контактьора Димитър Кекеменов, бивш асансьорен техник. Една нощ той сънувал Левски, който му казал, че имането на цар Самуил било закопано тъдява. Кекеменов се свързал със Стамен Стаменов, шеф на асоциация “Феномени”, който пъхнал тетрадките му на тогавашния шеф на Генщаба ген. Радню Минчев. Той пък, от своя страна, докладвал за мистерията на военния министър Димитър Луджев. И се почнало голямото ръшкане. За главен уфолог на проекта е назначена сержант Елисавета Логинова, която също имала паранормални способности. Нейният съпруг Илия Логинов, също щатен служител на МО, разкава: “През юни 1990 г. с Ели започнаха да се случват странни неща. Ако вземеше химикалка или молив, те сякаш оживяваха и започваха да изписват странни знаци. След телефонен разговор с полковник Делчо Наплатанов, шеф на анучния отдел към оперативното управление на Генщаба, се озовах в кабинета му, където заварих още трима души. Те изразиха желанието на началника на генералния щаб да се срещне веднага с Ели. На 6 декември 1990-а започна проучването на местността, където се очакваше да намерим скелета на първия човек “Ной”.
- Крайно интересно се развила срещата на екипа с баба Ванга. Ген. Динев й подал торбичката с пръст от 99-метрова дълбочина тя възкликнала: “Вие сте на 100 метра… Защо ви е, люде, тази маймуна - ни мъж, ни жена?”
- Одисеята в Царичина взима две жертви - баща и дъщеря Наплатанови. В единственото си интервю пред медиите, дадено специално за вестника на народа, Елисавета Логинова допуска, че младата екстрасенска е била зомбирана с психотропни вещества, които са разстроили необратимо психиката й. Само година след нейната гибел баща й - полк.Делчо Наплатанов, който е основна фигура в екипа военни, е намерен мъртъв под естакадата, която свързва “Дружба” и “Младост”.