33-годишната красавица хвърли бомбата, че е правила аборт, но не каза от кого.
Тези дни Евгения Калканджиева навърши 33 години. Фаталната синеочка извървя своята Голгота и, както сама признава, е видяла и взела всичко от живота – и доброто, и лошото. Почти смъртоносно намушкване с нож. Аборт на 17 (според мълвата - от Маргина). Наркотици. Взрив. И куп екшъни с “добре облечени бизнесмени” и “добре съблечени миски”...
Днес бунтарката от Княжево е омъжена за едно най-обикновено младо момче от столичния квартал“Хаджи Димитър” и е на път да стане майка.


Тя дори призна, че слиза от трона като първа хубавица и в прав текст заяви, че поне половината от момичетата в модната й агенция са по-хубави от нея. На кастинга за “Мис България” (14 февруари) Жени наложи за първи път победителките да се класират не от журито, а от публиката чрез sms-съобщения. Това ограничи възможността местни бизнесмени и финансови акули да купуват на любовниците си победи с различни фокуси - спонсорство, рекламно-финансови инжекции, пък и откровен рушвет за когото трябва. Не й пука, че някой може да коментира поведението й и да допусне, че тя също може да бъде подкупена: “Да, на мен също ми предлагаха десет хиляди евро, и то точно от бизнесмен, който много държеше да се изфука, че любовницата му е станала Мис. Отговорих простичко, че карам Ауди осмица за 95 хиляди лева и няма как да приема - нито кола ще си купя с тия пари, нито къща.

Ако ми предложат милион - няма да се замисля: правя момичето миска.

Да, ама няма още такива оферти. Случвало се е даже да ми предлагат като рушвет буркани свинско, кисели краставички и дамаджана ракия. И ако свърша работа, обещават още”, смее се 33-годишната настоящата бизнесдама и бъдеща майка.
Собственичката на “Визаж моделс” е необичайно откровена за човек от този бранш: “Вече знам наизуст въпросите, които ми се задават. Смятам, че за успеха на агенцията си скромен принос имам и аз самата. Имах няколко много трудни години, за които някак си не обичат да ме питат. Дарина Павлова например стартира "Мегаталант" с много пари и агресивна реклама, но скоро заглъхна, защото хората се плашат от шума. В крайна сметка Дарина ми прехвърли правата по организацията за "Мис Вселена", защото реши, че аз съм в състояние да се справя. И ако някой се интересува - отношенията ми с Дарина Павлова са много добри. Разбира се, никога не съм скривала, че за успеха ми с агенцията съм получавала помощ от Валентин Златев, от Васил Божков, от Георги Илиев.

Да, и от братята Маргини.

Специално Маргини спонсорираха две ревюта на "Визаж" през 1996 година. Не искам да коментирам сегашната ситуация с тях - за мен те са изключително точни и коректни хора. Ако са имали някакви прегрешения - не знам за тях и този въпрос не ме занимава. Постоянно ме питат за къщата ми в Драгалевци. Това е една сграда с 450 квадратни метра разгъната площ и басейн в двора, но в никакъв случай не е от най-луксозните имоти в района. Просто един хубав дом, който обаче ще изплащам още дълго време. Въобще
от “Мис България” не се печели чак толкова много, колкото си въобразяват някои. Имало е години, когато съм била на загуба.
Много коментиран е и въпросът с така наречените "манекенки с консумация". Получавала съм покани с двусмислен намек, разбира се - "Ела, правим парти с фешън-купон, вземи и пет-шест от твоите момичета!". В модата има много изкушения. Опитвам се да предпазя момичетата от тях, но не мога да се намесвам в личния им живот. Ако една манекенка реши да “бръмчи” с богати мъже, ако е склонна да си хване едно или няколко гаджета за дрешки или кола - това си е нейният избор”.

....................................................
А житейският избор на Жени е повече от странен за хората, които следят под лупа живота и кариерата й. Криминални хроникьори припомнят как през 1997 година мутри пребиха красавицата насред улицата, близо до офиса й. Тя и до днес твърди, че това е опит да я ограбят, а не някакво отмъщение или сплашване, каквито слухове се носеха. В резултат на побоя беше спукан черният й дроб; наложи се спешна операция, която остави огромен белег на корема й.
Най-пикантната клюка за нея е връзката й с Големия Маргин. Говори се, че той я е спонсорирал, защитавал и... наказвал при нужда. Ето и нейния пряк коментар по темата “Маргини” пред наш репортер:


- Виждахте ли се с Маргините след излизането им от затвора?
- Нямаше как да се видим – бяха под домашен арест.

- Вероятно ти беше най-трудно, когато ги арестуваха?
- Най-трудно ми беше, когато бях сама в Милано. Никого не познавах, не говорех езика. Тогава качих седем килограма. Като се прибрах в България, ги свалих за един месец.

- Вярно ли е, че създаде “Визаж” с парите на мутрите?
- Никой не ме е финансирал! В Милано спестих 15 хиляди долара, имах други двайсет хиляди от стажа в Тайван. Тогава бях на 19 години.

- Все пак сте приятели с Маргините?
- Да, обичам ги като приятели.

- А не може ли да се говори за любов – например с Красимир Маргин?
- Едно приятелство задължително означава и любов. И то по-скоро това не е любов – това е обич! Ако не обичаш приятеля си, значи той не е твой приятел...”.

......................................................
След десетината буйни години, в които обвързваха името й с известни “лоши момчета”, Жени най-накрая си “седна на дупето” и каза “Да” на момче от работническия квартал “Хаджи Димитър”. Още в мига, в който обяви, че ще се омъжва за 10 години по-младия от нея Тачо, наблюдателите установиха потресаващата физическа прилика между него и Красимир Маринов. Калканджиева никога не коментира този въпрос, но иначе охотно разказа пред наш репортер как е станала заварката между нея и Тачо:

- Как се запознахте с бъдещия ти съпруг Стефан Манов- Тачо?
- С Радостина, кумата, отидохме до Испания да починем за една седмица. Отидохме в планинския курорт "Виалба", на 60 км от Мадрид, в който живеят много българи. Там гостувахме на наша приятелка-българка, която е леля на Тачо. Вечерта отидохме на един рожден ден в местния български ресторант "София", който пък е собственост на родителите на Тачо. И на тоя рожден ден се видяхме за първи път. След празненството тръгнахме с колите на дискотека в Мадрид. И със Стефан се озовахме в една кола, на задната седалка. През тая една седмица се опознахме, завързахме приятелство. После аз се прибрах в България. И почнахме да си пишем есемеси. След двайсетина дни той ми се обади и ми каза, че ще си дойде в България за един месец. Едва в България се целунахме за първи път. Случи се в едно кино. Така и нищо не разбрахме от филма. Никой от двама ни не е предполагал, че от това ще излезе някаква сериозна връзка –

станахме гаджета като на шега.

Аз бях предубедена, защото съм в България, а той - в Испания. Замина си той за Пиренеите и след месец пак се връща, като ми заявява, че остава да живее с мен. Цялата зима изкарахме в апартамента му в "Хаджи Димитър", защото моята къща в Драгалевци още не беше довършена.

- Как родителите ти посрещнаха решението ти да се ожениш за момче с 10 години по-младо от теб?
- Баща ми почина, мога да говоря само за майка ми. За решението ми да се женя тя научи от един мой разговор по телефона с приятелката ми Радостина. И каза - Жени, маме, трябва да говоря и с двама ви. Срещнахме се тримата - аз, Тачо и тя. Мама беше подготвила един списък с въпроси към двама ни. Питаше ни какви ли не неща! Примерно: "Ако Жени се разболее или има някакъв друг проблем, ти, Стефане, ще я подкрепяш ли до края на живота си?". И той отговаряше на всичко с "Да", без дори да мигне. Много се беше притеснил. Със Стефан после много се смяхме на тия въпроси. Но тогава, от уважение към нея, отговаряхме чинно и сериозно.

- Ревнувате ли се?

- Да, разбира се. Като цяло аз съм по-ревнивата.

- Притеснява ли те разликата във възрастта ви, която е цели 10 години?
- Изобщо не ми пука!

- Как Тачо ти предложи брак?
- Ами, напихме се една вечер и го решихме. Съвсем спонтанно стана. А на сутринта седнахме да го обсъдим, защото трябваше да сме сигурни, че постъпката ни не е безотговорна.

- Кое е най-щурото ви преживяване с Тачо?
- И двамата сме луди глави. Имаме много щури преживявания заедно. Тая зима например бяхме на Боровец - във вилните къщички. Към всяко бунгало има сауна. Прибрахме се вечерта от ресторанта и влязохме да се напарим в сауната. По едно време решихме за секунда да излезем на снега по бански. Излязохме, но вратата се хлопна зад гърбовете ни. А от външната страна тия врати вместо дръжки имат топки. И

останахме на снега голи-голенички.

А аз бях и без горнище на бански - по монокини. Добре че ключа от колата го бяхме оставили на масичката пред бунгалото. Качихме се във возилото, аз легнах на задната седалка, да не ме види някой. А той, по бански, отиде на рецепцията да поиска втори ключ.

Подготви Лазар ИЛЬОВ