"Не мислете, че съм луд", застрахова се учиндолският шоумен при завръщането си в шоуто.
Видимо отслабнал, със слънчев загар и белези от скиорски очила, Слави Трифонов се върна в своето шоу, за да захване предизборна кампания с неясни още очертания и да рекламира новото си начинание "Бягство към победата". Под слънчевия му тен не пролича болезнена бледност, нито ни стана ясно в кой точно хотел Дългия се е лекувал от множеството си болежки. Коментарите на "Човека-суверен" обаче, както Иво Сиромахов нарече Трифонов при сдаването на стола на водещия, ни напомниха едни хорица, дето държат речи в трамвая на всякакви теми, а всички наоколо не знаят дали да плачат, или да се смеят. "Не мислете, че съм луд", застрахова се Славчо и обясни, че сменя темите така бързо, щото има едни бръмбари в ухото, дето са плод на новите технологии.

...............................................................
Не кой друг, а приятелят и "учител" на Слави Трифонов - Кеворк Кеворкян, разкри в своите "Дневници" причината за мистериозното боледуване на Дългия, който отново се завърна на екран. В прав текст човекът "Всяка неделя" признава, че учиндолският шоумен е заболял заради препаратите, които взимал, за да помпа мускули. Болестта на Трифонов, както и да се нарича тя, е предизвикана от срив на имунната му система, четем в излезлите наскоро "Дневници" на Кеворкян. Дългия сам споделил със своя "учител", че имунитетът му рухнал заради "препаратите", а кръвните му клетки започнали да измират.
Публична тайна е, че учиндолецът бе кльощаво момче в зората на кариерата си, а с огромните си бицепси и трицепси се сдоби с яко потене в залите на хотел “Кемпински”. Хранителните добавки, които вземал обаче вместо да му помогнат, увредили общото състояние на организма му. Какви точно са тези добавки, знае само личният снабдител на Трифонов. Специалисти твърдят, че често пъти въпросните препарати не съдържат точно тези вещества, които са изписани на листовките им и никак не са безвредни. Факт е обаче, че учиндолецът, макар и неофициално, сам си призна за дрогата. Според световни експерти по темата

за дрога се приемат не само наркотиците, но и цигарите, алкохолът, някои хранителни добавки и хормонални препарати за трупане на мускулна маса. Както и куп лекарства.

Водещи психолози пък доказват, че и пристрастяването към телевизията и интернет е вид дрога, която води до изключително тежка зависимост.
От този понеделник след поредното едномесечно отсъствие от собственото му шоу Слави Трифонов отново се вихри "на бял кон" в бТВ. Според официалната информация от продуцентска къща "Седем-осми" Дългия бе изчезнал от екран заради тежка пневмония, но информирани източници подшушнаха на медиите, че лошата настинка всъщност изострила дългогодишното му мистериозно заболяване и отново влошила зрението му. От години над главата на учиндолеца като дамоклев меч висят коя от коя по-фатални диагнози - синдром на Линц, синдром на Льове, тумор в мозъка, коварната множествена склероза. През пролетта на 2007 г. Дългия за дълго се скри в луксозния хотел на своя приятел Георги Гергов, а после прочувствено съобщи на нацията, че страда от ретробулбарен неврит, заради който може да ослепее. Според компетентните медицински лица причините за заболяването могат да са различни - менингит, сифилис, лаймска болест, тумори, въздействие на определени химикали, лекарства или наркотици. При думата "наркотици" Слави Трифонов и досега подскача като ощипана девица, а преди няколко години се опита да осъди най-тиражния семеен вестник у нас - "ШОУ", заради статия, в която се споменава, че учинодолският шоумен се дрогира. Тогава столичният адвокат Иван Минков поиска от Софийския градски съд да прати Трифонов на изследване в лицензирана лаборатория в Швейцария, която да установи на какви химически вещества и хормонални препарати се дължи драстичното телесно уедряване на учиндолския бизнесмен. Слави отказа и загуби делото срещу "ШОУ". После раздуха проблемите с неврита на очния си нерв, който уж се възпалил заради проблеми със зъбите и защото Дългия гологлав карал шейна. Спести на нацията обаче това, което е споделил с близкия си приятел и "учител" Кеворк Кеворкян.

..................................................
Из интервю на "ШОУ" с д-р Бончо Бончев, водещ невролог и психотерапевт:


- Казвате, че организмът на Слави е силно изчерпан. Какво точно означава това?
- Това означава, че е увредена имунната му система, а реагират и всичките му останали органи и мозъчни структури. Т.е., организмът му вече се е превърнал в развалина и трябва да се вземат мерки за възстановяването му, докато не е станало късно.

- Говореше се, че Слави взема дрога. Да не би това да има отношение към заболяването му?
- От колеги съм чувал, че той наистина взема анаболи. Нали виждаш какви големи мускули има? Освен това знам, че използва най-различни хранителни добавки, но те невинаги съдържат това, което пише в анотацията им. Така че твърде възможно е и те да са допринесли за сегашното му състояние.

.............................................................
Из съдебно-психиатричната експертиза на Станислав Тодоров Трифонов, подписана от трима водещи съдебни психиатри през януари 2007 във връзка с делото срещу "ШОУ" - малко преди Дългия да изплаче в интервю по бТВ: "Ослепявам!" и "Изперках!":

"... Не е лежал в психиатрично заведение, не е бил консултиран в психиатричните служби.
Алкохол почти не пиел, рядко по една-две глътки при изключителен повод. Не се чувствал зависим към алкохолния агент.
Не е употребявал наркотични вещества през живота си. Не одобрявал наркоманното поведение и практики.
Фамилна обремененост: няма данни.
Минали заболявания: отрича!
Соматично, нормостеничен хабитус, висок ръст, без актуална соматична патология.
Неврологично: негативен неврологичен статус.

/Слави май е скрил от психиатрите нещо - през януари 2007 статусът му е негативен, а през април 2007 г. Дългия съобщи на нацията, че жестоко възпаление от години му създава гигантски неврологичен проблем с очите!? - б.р./

........................
Теслите на бТВ


Шоуменът Слави Трифонов дежурно се разболява, когато трябва да преподписва договорите си с бТВ, припомнят запознати. С болнични листове Дългия противодейства на многобройните тесли, които през последните години му удари телевизията на Мърдок. Учиндолецът за броени месеци ослепя, когато бТВ го отсвири за втория сезон на "Сървайвър". Тъкмо предподписа договора за "Шоуто на Слави", макар и с по-неизгодни клаузи отпреди, и продуцентската му къща "Седем-осми" загуби още един риалити-формат - "Мюзик айдъл", който бе поверен на Иван и Андрей от "Сблъсък". След това поредно фиаско Трифонов потърси пристан в Нова телевизия с музикалното си шоу "Пей с мен". Катастрофалният рейтинг и на това риалити поряза мераците на шоумена да се подслони "на топло" при Силва Зурлева в Нова.

...........................
Съдебните тесли срещу Трифонов

Противно на всяка логика на пиара, който е пиар дори когато е черен, Слави Трифонов в зенита на славата си поиска съдебна разправа с таблоидите, нищещи личния му живот, какъвто на всичкото отгоре той май няма. Успя да осъди един-единствен жълто-кафяв вестник и загуби всички дела срещу семейния вестник "ШОУ". 1000 лв. разноски по делото бе осъден да плати Слави Трифонов по иска, който бе завел срещу журналисти от в. “ШОУ”, изразили съмнение, че е взел дипломата си за висше образование не особено правомерно. Припомняме, че учиндолският шоумен се сдоби с тапия за висше 12 години, след като е завършил семестриално Консерваторията. 1000 лева Дългия трябваше да плати на "ШОУ" и по делото заради огласяването на факта, че използва дрога. 500 лв. глоба бе осъден да плати Слави за това, че в интервю за столичен ежедневник е казал нещо унизително за честта и достойнството на собственика на таблоид, а именно: „че е утайка на обществото, която трябва да бъде натикана там, където й е мястото.”

Подготви: Милена КОСТАДИНОВА