Бизнесът на Веселин Марешки, който наистина е контрабанда, трябва да бъде ликвидиран. Това каза в предаването "Денят на живо" по Канал 3 политологът доц. Мария Пиргова.  

"Валентин Златев, който продава най-много горива в България казва, че има проблем, което е притеснително. Започва преразпределяне на позициите на ГЕРБ", допълни доц. Мария Пиргова.

"Няма особена активност в БСП. Президентът вкарва нотка на съмнение в действията на ГЕРБ. Радев има влияние върху общественото мнение, възможно е да се бори и за втори мандат", поясни доц. Мария Пиргова.

Според политолога Румяна Коларова "Воля" може да се разпадне лесно, като пясъчна кула.

"Ако бизнесът на Марешки се разпадне, това ще рефлектира и върху парламентарната група. Уязвимостта на Веселин Марешки е отдавна коментирана. Не би трябвало да има такава връзка между бизнеса и политиката, като не става въпрос само за горивата, това засяга и лекарствата. Цялата група на Марешки е част от неговия бизнес, въпросът е каква част от тази парламентарна група е лоялна", коментира Румяна Коларова.

По думите й БСП може да инициира вот на недоверие.  

'Въпросът е дали ще бъде подкрепен от ДПС и "Воля". По всеки един закон ще има противопоставяне. Има сблъсък на местно ниво между ГЕРБ и БСП, борбата е за обществените поръчки. На последните местни избори ГЕРБ регистрира смазваща победа, въпросът е дали ще успее да я задържи на изборите след 2 години. Президентът винаги е губел, когато се конфронтира с правителстовото", каза още Румяна Коларова.