След като преди дни американският професор и специалист по сигурността Робърт Фърли намеси България в Трета световна война, то сега се появи поредна страшна прогноза. Комендантът на частите на морската пехота от Въоръжените сили на САЩ генерал Робърт Нелър, разположени в Норвегия, предупреди своите войници, че предстои война. Това предава американският новинарски канал Fox News.

„Надявам се да греша, но предстои война“, заяви генерал Робърт Нелър и допълни: „Вие вече водите бойни действия тук само чрез присъствието си – информационна и политическа борба“.

Нелър подчерта, че вероятността от конфликти с Русия и в Тихооеканския регион в близко бъдеще е огромна, уточнява "Фокус".

Сержант-майор Роналд Грийн сподели подобно мнение: „Помнете защо сте тук“, заяви той и уточни: „Те наблюдават. Точно, както ги наблюдавате вие, те наблюдават вас. Ние имаме 300 морски пехотинци тук, но можем да съберем 3000 за една нощ“.

Предупрежденията на американските военни дойдоха само ден преди Министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис да заяви пред военнослужещите във военната база на САЩ в щата Северна Каролина Форт Браг, че „буреносни облаци се събират“ над Корейския полуостров.

От телевизията не се наемат да твърдят, дали коментарите на Матис са били нещо повече от мотивационна риторика.

Пристигането на Нелър и Грийн в Норвегия съвпада с нарастването на напрежението между САЩ и съюзниците им от НАТО и Русия. Според американски военни източници, Москва е предупредила Осло, че решението му да приеме нова американска военна част до края на 2018 година може да се отрази негативно на отношенията между двете страни.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!