Свикналите от години да правят каквото си поискат в националните телевизии хора на Прокопиев и Сорос, днес спретват поредното си активно мероприятие. И то само защото се чувстват застрашени, че по БНТ може би ще се чува и друга гледна точка, освен тяхната.

Повод е декларация от предаването „Денят започва с култура“, според която програмният директор на БНТ Емил Кошлуков им оказвал „натиск“.
Ако човек не следи внимателно какво се случва точно в това предаване, излъчвано по телевизия, която функционира с данъците на всички българи, може и да се подведе – манипулаторите „журналисти“ на Прокопиев и Сорос са царе в подобни постановки.

Ако обаче обикновеният зрител има и грам собствено мислене, или пък отдели време и прегледа лицата от последните няколко седмици, които се прескачат едно през друго в „Денят започва с култура“, лесно ще види, че е жертва на поредното скалъпено мероприятие в стил „Прокопиев“.

За каква цензура имат наглостта да говорят протестърите и грантово спонсорираните „медии“ и „говорители“ на кръга „Капитал“, пуснали пипалата си и в националната обществена телевизия, след като:

На 12 януари гости в предаването, без телевизията да осигури и другата гледна точка, са Теодор Захов – съдружник на подсъдимия за аферата „ЕВН“ Иво Прокопиев, издател на „Капитал“, Стоянка Георгиева – издател на сайта „Медиапул“ и бивша говорителка на бащата на бандитската приватизация Иван Костов, както и Светлана Джамджиева – главен редактор на сайта „Клуб Зет“ на подсъдимия за укриване на 63 милиона лева данъци Огнян Донев.

Изданията и на тримата са постоянен източник на фалшиви новини, а опашатата лъжа на „Медиапул“ за фалшивото писмо на Еврокомисията свързано с отстраняването на главния прокурор, се наложи да опровергават дори от Брюксел. Зрителите обаче трябваше да изтърпят наглостта на тримата и излиянията им за поредния пасквил който са сътворили – „Бяла книга за свободата на медиите“, в който, освен да защитават господарите си Иво Прокопиев и Огнян Донев в борбата им с правосъдието, друго няма какво да се прочете.

На 19 януари в предаването участва Манол Пейков – член на националния съвет на партията на Христо Иванов – Пинокио „Да(Й) България“, която, наритана от избирателите, не влезе в парламента, но за сметка на това активистите й дефилират от сутрин до вечер по националните телевизии. Пейков, който притежава издателство в Пловдив, се „прочу“ с издадения от него роман „Под игото“ на шльокавица, която провокация срещна огромното недоволство на хората, заради откровената подигравка с българския език.

Също на 19 януари, „Денят започва с култура“ осигури медийна трибуна и на протестъра Емил Джасим – отново активист на „Да(Й) България“ и неуспял кандидат-депутат от листите й. Последният стана печално известен миналата година заради огромния скандал с негов клип, в който представящия се ту за историк, ту за учител, ту за специалист по Близкия изток, ту за „специалист по всичко“ Джасим, се подиграва с Паисий Хилендарски и цар Симеон, а накрая, цитирайки с насмешка уж детски реплики, произнася чудовищната фраза „Левски е лайно“.

Разбира се, дефилето на цялото грантаджийско-протестърско съсловие по националните телевизии отдавна не е никаква новина. Стенограмите „Арго“ ясно показаха, че трите водещи телевизии на практика се контролират от Прокопиев, който еднолично налага теми, водещи и гости. Гостите обикновено са добре познатите ни провалили се политици от ДСБ, „Да (Й) България“, ДЕОС и „Зелените“ - Радан Кънев, Христо Иванов, Тома Белев, Атанас Атанасов, или приближени до тях социолози, политолози или „говорители“ от ранга на Емил Джасим. Тъй като тези нахални персони не са свикнали на опоненти и неудобни въпроси, всяка намеса в канализирания от години ред за тяхна изява, очевидно предизвиква сериозни сътресения.

Така че най-после зададеният от ръководството на БНТ към журналистите от „Денят започва с култура“ въпрос - защо това предаване не осигурява и друга гледна точка, освен тази на Прокопиев, очаквано е предизвикал и съответната реакция на медийните талибани, подчинени на разградския олигарх. Които под мантрата „свобода на словото“ всъщност от години налагат нагло и безогледно единствено собственото си мнение.   

Кошлуков може да е всякакъв, но е лежал в затвора по времето на Тодор Живков. И то не за друго, а заради желанието си да свали комунистическата власт, тотално унищожила правото на свободно слово.

Във времена, в които сегашните „моралисти“, присвоили си правото да бъдат единствени и неповторими изразители на мнение – само на тяхното собствено, тихо са се снишавали и са превивали гръб пред тезисите на Комитета за култура на ЦК на БКП.