В ход е пореден опит на подсъдими и обвиняеми олигарси да разрешат проблемите си с правосъдието като премахнат основната пречка пред осигуряването на индулгенция срещу наказателни преследвания – независимостта на държавното обвинение.

Планът на задкулисните играчи цели и цялостна дестабилизация на държавата през провокации и атаки срещу всички власти – президент, правителство и парламент, освен осигуряването на имунитет срещу разследвания, но и с цел възстановяване на изгубени властови позиции и дори предизвикването на предсрочни парламентарни избори.

Поне от три седмици “професионални” протестъри, свързани с провалилите се на последните парламентарни избори лабораторни проекти на олигархията  - “Да(Й), България” и “Нова Република”, организират провеждането на мащабен протест, който да постави началото на дестабилизация на страната.

Макар и до момента да не е официално обявена, датата на протеста е известна – 14-ти юни. Задкулисните кукловоди са сътворили пошъл сценарий за координирано нагнетяване на напрежение в обществото чрез абсурдни и скандални твърдения. Елементарен начин за мотивиране на по-голям брой граждани, които след като станат жертва на масираните манипулации, ще решат да подкрепят поръчковите протести на олигархията.

Ключова роля в манипулирането на обществото играят две от марионетките на задкулисието – политизираният и зависим председател на Върховния касационен съд Лозан Панов и “гнилата ябълка” – уволнената от Темида бивша съдийка Румяна Ченалова.

За да заблудят ръководителите на най-висшите държавни власти, политици, магистрати, а и цялото българско общество, на пръв поглед Панов и Ченалова действат по две отделни и независими направления. Серията от изказвания на Панов и Ченалова, всъщност, освен участието им в координиран сценарий срещу държавата, за пореден път разкриват симбиозата, в която се намират от 2015 година насам олигарсите Иво Прокопиев, Огнян Донев с банкера-беглец Цветан Василев.

Важна част от плана по нагнетяване на напрежение играят поръчковите медии-бухалки на олигархията – “Медиапул”, “Дневник”, Капитал”, “Бивол”, “Клуб З”, BiT, Фрог нюз и превзетите от клиентите на прокуратурата телевизии и радиостанции – бТВ, Нова, БНР и Дарик радио. За да не бъдат заподозрени в единодействия – докато Панов е отразяван от кръга на поръчковите издания на олигарсите Огнян Донев и Иво Прокопиев, Ченалова действа през “медиите”, които са от орбитата на банкера-беглец Цветан Василев.

Същото разпределение може да се установи и в действията на “професионалните” протестъри. Докато свързаната с олигархичния кръг “Капитал” Инициатива “Правосъдие за всеки” играе в защита на одиозния председател на ВКС, то свързваната с Цветан Василев организация “БОЕЦ” изцяло обслужва компрометираната клиентка на прокуратурата Румяна Ченалова.
 
05.05.2017 г.
От ефира на Нова телевизия Лозан Панов “сензационно” разкрива, че се страхува за живота си. По-късно отрича да има конкретни притеснения.
 
13.05.2017 г.
От ефира на бТВ Лозан Панов продължава да полага усилия, за да изгражда образ на жертвения агнец на “съдебната реформа”, искана от олигарсите, за да си решат проблемите с правосъдието.
 
23.05.2017 г.
Румяна Ченалова взима участие в протест в “защита” на Лозан Панов.
 
29.05.2017 г.
След продължителна пауза – в пощенската кутия за клевети и лъжи “Биволъ” се появява част от нов запис от сапунения сериал “Двете каки”. Очевидна индикация, че манипулациите тепърва ще се увеличават.
 
31.05.2017 г.
За това, че появата на записа изобщо не е случайна, говори и незабавното “активиране” на “гнилата ябълка” Румяна Ченалова, която след като се постави в зависимост на банкера-беглец Цветан Василев, бе направен неуспешен опит образът й да бъде “изпран”, като бъде превърната в знаме на “съдебната реформа”.
 
В очевидно манипулирано интервю, именно пред “Биволъ”, на Румяна Ченалова изненадващо й просветва, че знаела подробности около катастрофата с Лозан Панов от декември 2014 г. Без да е попитана – защо чак сега се е присетила за тази информация, Ченалова изключително целенасочено намесва името на адвоката Момчил Мондешки.
 
05.06.2017 г.
Този път пред телевизия BiT, за която има все повече индикации, че продължава съществуването си благодарение на финансиране от откраднатите от банкера-беглец Цветан Василев пари от фалита на КТБ, Ченалова продължава с фантазиите си и “разкритията”. Пред превърната се в еталон за поръчков “журналист” Люба Кулезич Ченалова се “присеща” пак за „катастрофи“ и „побоища“.
 
06.06.2017 г.
След като напуска президентството, Лозан Панов подхвърля на журналистите, че се оплакал на държавния глава от инцидент със служебния му “Мерцедес”. Разбира се, по този начин Панов се опитва да компрометира както Националната служба за охрана, така и президента Румен Радев, на чието подчинение е тя. По-късно, пред един от поръчковите сайтове на олигархията, Панов анонимно пуска подробности за “инцидента”. На 1 юни 2017 г., докато пътували в провинцията, с шофьора му установили, че липсват два болта на задната гума на служебния автомобил.

Какво следва? До ден-два нищо чудно да се появи следващ манипулиран запис в "Биволъ", Панов и Ченалова ще дадат още някое “сензационно” интервю. Политизираният председател на ВКС ще продължи да се прави на жертва в името на така нужната “съдебна реформа”, а Ченалова ще продължи с попълването на “белите петна” на паметта си и избирателно ще разнася клеветнически твърдения за побоища, катастрофи, а защо не и други престъпления. Каквото поръчат кукловодите!

Всичко това ще “събуди” добре познатите “професионални” протестъри, които ще насочат гнева си освен срещу неудобните за олигархичните им ментори, но и срещу президента, който не бил взел отношение по “инцидента” със задната гума на Панов. Ще атакуват премиера Бойко Борисов, защото искал стабилност, а не поисканата от Прокопиев, Донев, Цветан Василев “реформа”, която да им гарантира недосегаемост. Ще атакуват и Народното събрание, което ще бъде обявено за изчерпано, защото в него не са Христо Иванов, Радан Кънев, Антоанета Цонева и обвиняемият Гроздан Караджов, а и защото нали Лозан Панов се “присети” за една стара идея на адвокатите на олигарсите, че всъщност най-лесно независимостта на прокуратурата може да бъде премахната, ако държавното обвинение бъде извадено от съдебната власт.

Дори сега, след като дочетете тези редове, може да проверите дали случайно напълно (не)платената Инициатива “Правосъдие за всеки”, най-накрая не е обявила протеста на 14-ти юни. А може би очакват първо следващия запис от “Двете каки” или някой да вземе шалчето от врата на Лозан Панов, за да се юрнат да маршируват отново “безплатно”.