Науфал Рашид Захри знае, че мароканската власт е много строга и жестока към екстремистите там. Той е много добре обучен в Сирия. Натоварен е бил да извършва атентати. Това заяви в ефира на "Здравей, България" журналистът Мохамед Халаф, коментирайки задържания у нас марокански член на ИДИЛ.
"Мароканците представляват 9% до 11% на всички терористи в света. Задържаният член на ИДИЛ иска обежище тук, защото знае, че, ако го върнат в Мароко, властите ще са много строги. Когато попаднат в ръцете на службите там, екстремистите биват измъчват, може да ги обесят без процес, без да им мигне окото", разкри Халаф.

Румяна Арнаудова с шокиращи разкрития за свирепия мароканец джихадист, задържан у нас 

"Според мен той търси и иска да се присъедини към неговите колеги и другари в Западна Европа - Белгия, Холандия или Швеция. Мароканците имат много добра организация там и ядрото им планира атентати главно насочени срещу Франция", каза експертът.

"От европейските джихадисти, които се връщат в страните си, са останали около 1000. Те още не са тръгнали от Ирак и Сирия обратно към Европа", сподели Халаф. 

"Все още нямаме данни какви терористи са останали в Сирия и се придвижват към Европа. Американските служби са разкрили над 100 и са дали тяхно описание на европейските власти", каза Халаф.