Конфузията е пълна: американските тайни служби обявиха, че Русия се е месила в предизборната кампания в САЩ, но Тръмп явно вярва повече на Путин, който го уверил в противното. Какво означава това?, пита Райнхард Везер във „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг”, цитиран от Дойче веле. 

Почти няма друга външнополитическа тема, по която Доналд Тръмп толкова трайно да следва една линия, както в отношенията с Русия. Спрямо Китай той се извъртя на 180 градуса, по същия начин промени и изявленията си по адрес на канцлерката на Германия Ангела Меркел. За Северна Корея, за Сирия и за други конфликти казва ту едно, ту друго.

Но за руския президент Владимир Путин Тръмп се изказва все така положително – и по времето на предизборната си борба, и след нея. И само когато в САЩ се надигне особено остра критика срещу странните му изявления, той прави по някое малко уточнение. Същото се случи за пореден път и сега.

Най-важните американски тайни служби излязоха с оценката, че миналата година Русия се е намесила в предизборната борба в САЩ, а Тръмп веднага помете това твърдение с думите, че вярва на президента Путин, след като той отрича да е имало подобна намеса. Конфузията не стана по-малка от направеното с половин уста доуточнение, че той, разбира се, заставал зад своите тайни служби.

Просто това е поредното доказателство колко спешно се налага да бъдат разследвани отношенията между екипа на Доналд Тръмп и Москва.